• پنج شنبه 6 دی 1403
  • الْخَمِيس 24 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 26
پنج شنبه 6 دی 1403
کد مطلب : 244371
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Q1oNY
+
-

15سکه باستانی دیگر ایران در نیویورک حراج شد

حراجی سی.ان.جی در نیویورک که هفته گذشته 2 سکه هخامنشی و ساسانی را به فروش گذاشت 15سکه دیگر را هم حراج کرد

گزارش
15سکه باستانی دیگر ایران در نیویورک حراج شد

محمد باریکانی-روزنامه‌نگار

حراج سی.ان.جی نیویورک که هفته گذشته 2سکه هخامنشی و ساسانی قاچاق شده از ایران را برای فروش رونمایی کرد، حالا در اقدامی عجیب‌تر 15سکه قاچاق شده طلا و نقره جدید از داریوش هخامنشی تا هرمز ساسانی را در فهرست حراج قرار دارد. این اقدام در حالی انجام شد که براساس قوانین بین‌المللی، خرید و فروش آثار تاریخی قاچاق‌شده در موزه‌ها و حراجی‌های بین‌المللی ممنوع است و آثار قاچاق شده یا معرفی شده توسط موزه‌ها و حراجی‌ها باید توقیف و به کشور مقصد بازگردانده شوند.

سکه‌ها چگونه قاچاق شدند
سال گذشته زمانی که سایت خبری صدای میراث، تصویر همان سکه‌هایی که حراج نیویورک بر سایت خود گذاشت را منتشر کرد، اعلام شد که این سکه‌ها حاصل حفاری غیرمجاز 2نوجوان 17ساله در محوطه‌ باستانی بیضا در استان فارس بوده و حالا این سکه‌ها به حراج نیویورک رسیده است. براساس تحقیقات این سایت از شبکه قاچاق سکه‌های ایرانی به نیویورک، 5 ایرانی ساکن فرانسه، سوئیس، آمریکا و 3برادر افغان (برادران شاه) سکه‌های قاچاق شده را خریداری و با ساختن شناسنامه جعلی برای سکه‌های هخامنشی و ساسانی ایران این آثار را به حراج نیویورک عرضه کرده‌اند. براساس تحقیقات صورت گرفته، سکه‌ای تاریخی در ایران نیز توسط 6قاچاقچی و دلال آثار تاریخی خریداری شده و در اختیار یک دلال عرب ساکن یکی از کشورهای عربی قرار داده شده تا به‌دست خریداران اصلی در اروپا و آمریکا برسد.

تشکیل پرونده استرداد سکه‌ها  

فاطمه داوری، سخنگوی معاونت میراث‌فرهنگی: به محض اطلاع از حراج سکه‌های هخامنشی و ساسانی در حراجی آمریکا فرایند پیگیری برای بازگرداندن ۱۵سکه تاریخی طی ‌شد. پرونده‌ای که در وزارت میراث‌ تشکیل شده شامل سکه‌های تاریخی دیگر هم می‌شود و هر اثری که دراین حراج رونمایی شود، پرونده پیگیری وزارت میراث‌فرهنگی شامل آن هم می‌شود. ایران تلاش زیادی برای ممانعت از ورود، خروج و فروش اموال فرهنگی تاریخی داشته و با همکاری سایر نهادها تلاش‌های زیادی برای پیگیری، رصد و استرداد اموال فرهنگی که به‌صورت غیرقانونی از کشور خارج شده‌اند، انجام داده است. زمانی که یک اثر تاریخی قاچاق و به حراجی‌ها راه پیدا می‌کند، اصالت‌سنجی اثر بررسی و پس از تشکیل پرونده و گردآوری و پایش اطلاعات، مدارک برای استرداد ارسال می‌شود.








 

این خبر را به اشتراک بگذارید