عملیات روانی برای تضعیف دولت
تضعیف دولت با هدف ناکارآمد نشاندادن جمهوریاسلامی، بخشی از عملیات روانی دشمن علیه ایران است
علیرضا احمدی-روزنامهنگار
این روزها «تضعیف دولت» و «حاشیهسازی برای رئیسجمهور» به یکی از مهمترین ضلعهای عملیات روانی علیه جمهوریاسلامی تبدیل شدهاست؛ راهبردی که بهنظر میرسد در پیوند وثیق با تحولات اخیر در منطقه، کلانراهبرد تضعیف نقشآفرینی جمهوریاسلامی در صحنه بینالمللی را دنبال میکند. در شرایطی که دولت در وضعیت کنونی از یک سو در عرصه داخلی در حال اقدام برای رفع ناترازیهای حوزه انرژی است و ازسوی دیگر در عرصه دیپلماسی و سیاست خارجی روزهای پرتحولی را پشتسر میگذارد، برخی جریانهای ضدانقلاب با موجسواری روی بعضی انتقادها از عملکرد دولت، در حال فضاسازی بهمنظور تضعیف جمهوریاسلامی هستند؛ راهبردی که «ماجرای استعفای رئیسجمهور» یکی از آخرین نمودهای آن بهشمار میرود.
اگرچه طی هفتههای اخیر و بهویژه پس از خاموشیهای گسترده بهدلیل ناترازیهای بهوجودآمده در عرصه انرژی، انتقادهایی ازسوی افکار عمومی، رسانهها و جریانهای مختلف داخلی متوجه عملکرد دولت چهاردهم شد، اما آنچه این روزها پررنگتر از پیش به چشم میآید، موجسواری ضدانقلاب و جریانهای معاند با انتقادهای طبیعی دلسوزانه داخلی مطرح درباره عملکرد دولت چهاردهم، آنهم با هدف تضعیف کلیت نظام و ناکارآمد نشاندادن جمهوریاسلامی در پیشبرد امور کشور است.
براساس چنین فضایی هم هست که روزی رئیسجمهور با پردازش دروغهایی مانند «استعفا» هدف حاشیهسازی قرار میگیرد و روز دیگر، رئیس مجلس به بهانههای مختلف به هدفی برای ضدانقلاب تبدیل میشود. در این میان اختلافافکنی میان قوای سهگانه کشور نیز از اصلیترین راهبردهای معاندان بهشمار میرود؛ حربهای که روزی «قانون عفاف و حجاب» بهانه آن میشود و روز دیگر «حاشیهپردازی درباره بودجه» در اولویت قرار میگیرد.
موجسواری با کلیدواژه استعفا
«استعفای رئیسجمهور» یکی از کلیدواژههایی است که در روزهای اخیر در راستای تضعیف دولت و به تبع آن جمهوریاسلامی مورد توجه معاندان و جریانهای ضدانقلاب قرار گرفته است.
پروژه: استعفای مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران
رویکرد: حاشیهسازی برای نظام با دامنزدن به دروغپردازیها درباره استعفای رئیس دولت چهاردهم
اهداف
القای ایجاد بنبست در ساختارهای اجرایی کشور
ناتوان نشاندادن دولت در رفع مشکلات مردم
به تصویر کشیدن سیمایی تضعیفشده از جمهوریاسلامی ایران
القای وجود اختلافهای بنیادین در میان ارکان نظام
بحرانی نشاندادن وضعیت کشور در شرایط کنونی منطقه
بسترسازی جهت القای این موضوع که اقدامهای رژیمصهیونیستی برای تضعیف ایران مؤثر واقع شدهاست.
واکنشهای داخلی
محمد مخبر، مشاور و دستیار رهبرمعظمانقلاب: تضعیف دولت و رئیسجمهور نهتنها به نفع کشور نیست، بلکه دقیقا خواست دشمنان انقلاب اسلامی است.
علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیسجمهور: در صحبتی که با چند کارشناس فضای مجازی داشتم، با پیگیری نخستین توییت دریافتیم سرنخ اولیه موضوع استعفای رئیسجمهور و دولت، ازسوی گروههای خارجنشین منتشر شده و با هدف عملیات روانی در داخل دنبال شدهاست.
علی احمدنیا، از اعضای شورای اطلاعرسانی دولت: دولت به دروغهای شاخدار مانند استعفای رئیسجمهور با هدف جذب فالوور توجه نمیکند و گرفتار حاشیهها نمیشود.
موجسواری ضدانقلاب
شبکه تلویزیونی گروهک تروریستی منافقین در روزهای اخیر با ذوقزدگی درباره شایعه استعفای رئیسجمهور، تلاش کرد از این دروغسازی بهره لازم را ببرد و تأکید کرد که «اگر پزشکیان ذرهای راست میگوید، باید استعفا بدهد.»
برخی چهرههای فعال فضای مجازی خارجنشین نیز طی روزهای اخیر به حاشیهسازیها در این زمینه دامن زدند و با انتشار پستهای مختلف از رئیسجمهور خواستند استعفا دهد.
اکانتهای ضدانقلاب با تمرکز ویژه روی شایعه استعفای رئیسجمهور، از این دروغپردازی بهعنوان ابزاری جهت حاشیهسازی برای نظام استفاده کردند.
شبکههای تلویزیونی فارسیزبان خارجنشین نیز از دیگر ابزارهای مورد استفاده ازسوی ضدانقلاب برای دامنزدن به دروغ «استعفای پزشکیان» و بهرهبرداری از این گزاره غیرواقعی در راستای ضعیف نشاندادن جمهوریاسلامی بود.
راهبرد زیرسؤال بردن کارآمدی نظام
جریانهای معاند در ماههای اخیر و به بهانههای گوناگون، با بزرگنمایی برخی مشکلات و هدف قراردادن دولت چهاردهم، تلاش کردند اینگونه القا کنند که جمهوری اسلامی از رفع مشکلات ناتوان است و به زعم آنها کشور در «شرایط بحرانی» قرار دارد؛ راهبردی که یکی از مهمترین پروژههای عملیات روانی علیه ایران بهشمار میرود.
پروژه ناکام نشاندادن دولت چهاردهم از نخستین روز پس از انتخاب مسعود پزشکیان بهعنوان نهمین رئیسجمهور ایران ازسوی رضا پهلوی کلید خورد. او در پیامی در فضای مجازی به این مناسبت خطمشی جریان ضدانقلاب برای مواجهه با دولت را روشن کرد.
یکی از فعالان رسانهای ضدانقلاب روز 27آذرماه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی ایراناینترنشنال با وارونهنمایی گفتههای رئیسجمهور درباره قاچاق سوخت، تلاش کرد این موضوع را «اذعان پزشکیان به ناتوانی حکومت در اداره کشور» جلوه دهد.
یک فعال رسانهای ضدانقلاب روز 25مهرماه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی ایراناینترنشنال، با سوءاستفاده از موضوع مطالبات پرستاران، بازنشستگان و گندمکاران، تلاش کرد اینگونه القا کند که دولت در رفع چالشهای اقتصادی موجود در کشور ناتوان است.
رسانه ضدانقلاب رادیوفردا 22آبانماه به بهانه صدمین روز فعالیت دولت چهاردهم، با انتشار گزارشی کوشید دولت پزشکیان را در رفع مشکلات کشور ناکام نشان دهد و با این ادعا گزاره «ضعف جمهوریاسلامی» را قابلقبول جلوه دهد.
موفقیت دولت؛ پیروزی همه
«موفقیت دولت بهمثابه موفقیت نظام» یکی از گزارههای کلیدی در منظومه سیاسی-معرفتی رهبرمعظمانقلاب بهشمار میرود و حضرت آیتالله خامنهای بر این مبنا توصیههای راهبردی ویژهای درباره حمایت از دولت داشتهاند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود.
موفقیت دولت؛ پیروزی همه
31تیرماه1403
بیانات در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس دوازدهم
موفقیت آقای پزشکیان در مسائل اقتصادی، فرهنگی، بینالمللی و دیگر عرصهها موفقیت همه است. باید همه به رئیسجمهور منتخب در ادای وظایف کمک کنیم و از بُن دندان باور کنیم که موفقیت ایشان، پیروزی همه ماست.
تعامل قوا
7مردادماه1403
مراسم تنفیذ حکم ریاستجمهوری مسعود پزشکیان
هم مجلس باید به دولت کمک کند و هم دولت باید به حساسیتهای مجلس توجه کند. قوه قضاییه نیز در هر نقطه مورد نیاز حضور فعال داشته باشد.
اهمیت کمک به دولت
یک فروردینماه1394
بیانات در جمع قشرهای مختلف مردم در حرم مطهر رضوی
همه باید بهعنوان یک واحد، با دولتی که مسئول کار و بر سر کار است، اتحاد کلمه نشان بدهند و به آن کمک کنند؛ مخصوصا در آن مواردی که کشور با مسائل مهم و چالشهای مهمی روبهرو است.
جریان تبلیغاتی آشکار
4شهریورماه1381
بیانات در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت
امروز یک جریان تبلیغاتی آشکار در دنیا وجود دارد که عمده تلاش آن برای این است که نظام و به تبع نظام، دولت را ناکارآمد جلوه دهد.