پروانه بندپی؛ روزنامهنگار
از نظر طب سنتی ایرانی، انسانها دارای مزاجهای متفاوت با یکدیگر هستند و هر فردی برای داشتن زندگی سالم باید با آنها آشنا باشد. بر مبنای طب سنتی، بسیاری از مشکلاتی که برای افراد به وجود میآید، مثل جوش و آکنه، یبوست، سردردهای شدید، کمبود انرژی، احساس خستگی و سرما ناشی از ناآشنایی با مزاج است. اما تشخیص مزاج کار راحتی نیست و نباید به توصیههای غیرعلمی یا مطالب دم دستی موجود در فضای مجازی یا غیرمتخصصان اعتماد کرد.
دکتر روشنک مکبرینژاد، رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران و استاد دانشگاه در این باره به همشهری میگوید: برای تشخیص مزاج 10روش وجود دارد که برایند آنها به پزشک کمک میکند مزاج فرد را تعیین کند، مثل موی سر، رنگ پوست، سردی و گرمی بدن، حالات روحی و خلقی و...
او تأکید میکند: هر عضو بدن ممکن است مزاج خاص خود را داشته باشد که همه اینها نیاز به بررسی دارد. همینها تشخیص مزاج فرد را دشوار میکند. برای همین اکثر افراد میبینند که هم مقداری سردی در بدن دارند، هم مقداری گرمی، هم میزانی رطوبت و هم مقداری خشکی. بنابراین نمیتوان فقط با 2فرمول مزاج شخص را تعیین کرد. رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران میگوید: تعیین مزاج درکل باید توسط متخصص طب سنتی صورت بگیرد و هر کسی نمیتواند این کار را بکند. حتی خود حکمای طب سنتی هم عقیده داشتند که تشخیص مزاج اشخاص خیلی سخت است و به همین دلیل نباید به افراد غیرمتخصص در این باره اعتماد کرد.
پنج شنبه 22 آذر 1403
کد مطلب :
242996
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/qjKm0
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved