مطالعهای که در نشریه «بیامجی» منتشر شد، رابطه بین خوردن شکلات و خطر ابتلا به دیابت نوع 2را تجزیه و تحلیل کرده است. این تحقیق توانسته بین مصرف شکلات تلخ و شیری تفاوت قائل شود.
محققان در جریان تحقیقات جدید خود میخواستند بیشتر به رابطه بین خوردن شکلات و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 پیبردند، زیرا تحقیقات قبلی یافتههای متناقضی داشته است. آنها همچنین میخواستند تأثیر انواع شکلات را بررسی کنند، زیرا در تحقیقات قبلی این موضوع وجود نداشت. کارآزمایی فعلی شامل حجم زیادی از دادههای3مطالعه گروهی طولانی مبتنی بر مشاهدات اپدیمیولوژیک (کوهورت) بود. محققان ارتباط جالبی بین مصرف شکلات و سایر انتخابهای غذایی پیدا کردند. بهعنوان مثال، شکلات شیری از نظر سلامت غذایی با سایر گزینههای غذایی کمتر سالم مانند شکر اضافه شده و گوشت فرآوری شده مرتبط بود. محققان در بررسی مصرف کلی شکلات، دریافتهاند شرکتکنندگانی که 5وعده یا بیشتر از هر شکلات را در یک هفته مصرف کردهاند، در مقایسه با افرادی که هرگز یا به ندرت شکلات نخوردهاند، تقریبا 10درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع2دارند. با این حال، هنگامی که به انواع شکلات نگاه میکنیم، بهنظر میرسد که فواید شکلات تلخ از فواید شکلات شیری در کاهش خطر احتمال ابتلا به دیابت بیشتر است. شرکتکنندگانی که هر هفته 5وعده یا بیشتر شکلات تلخ میخوردند، 21درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بودهاند. کاهش 3درصدی به ازای هر وعده مشاهده شده است.
کاهش خطر دیابت با شکلات تلخ
در همینه زمینه :