• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 10 آذر 1403
کد مطلب : 241896
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjyJ0
+
-

ممنوعیت این کتاب‌ها را باور می‌کنید؟

دریچه
ممنوعیت این کتاب‌ها را باور می‌کنید؟

  مزرعه حیوانات
کتاب معروف جورج اورول، کتاب «مزرعه‌حیوانات» است که بارها و بارها در طول تاریخ مورد حمله، تحریف و تحقیر قرار گرفته است. این کتاب که با الهام از انقلاب۱۹۱۷ روسیه و تبعاتی که پس از آن گریبان ملت روس را گرفته نوشته شده، به‌دلیل تشویق به انقلاب علیه کمونیسم، از کتابفروشی‌های بسیاری از کشورهای جهان حذف شده است؛ به‌خصوص در روسیه که مستقیما هدف این کتاب بوده است. این کتاب ممنوعه به قدری تهدید‌آمیز شناخته شده بود که سی‌آی‌ای آمریکا در تلاش برای اعمال کنترل روی تأثیر کتاب، حق اقتباس فیلم را از مسئولان حقوقی جورج اورول خریداری کرده تا یک نسخه انیمیشنی از آن تهیه کند و بسیاری از نکته‌های مهم کتاب را تغییر بدهد.

  رمان 1984
این رمان مشهور جورج اورول، آینده‌ای را به تصویر می‌کشد که دولت، تسلط کامل بر تمام اقدامات بشریت دارد.
جورج اورول در باره آینده‌ای هشدار می‌دهد که مفهومی مانند آزادی عمل، آزادی بیان و هرگونه آزادی در مورد هر نوع تصمیمی از بین رفته است و دولت تمام این تصمیم‌ها را می‌گیرد و تک‌تک مردم را کنترل می‌کند. این کتاب از زمانی که نوشته شده، بارها در کشور‌های مختلف به‌عنوان یک اثر ممنوعه شناخته شده است. کتاب «هزار و نهصد و هشتاد و چهار» بیشترین میزان ممنوعیت را در تاریخ داشته است.

  ۴۵۱ فارنهایت
 کتاب «۴۵۱ فارنهایت» نوشته ری‌بردبری یک کتاب پساآخرالزمانی است در آینده‌ای سیاه که تمامی کتاب‌ها سوزانده شده، تلویزیون‌ها بزرگ‌تر شده و آتش‌نشان‌ها به جای خاموش کردن آتش، آن‌ را روشن می‌کنند. کتاب «۴۵۱ فارنهایت» بارها زیر تیغ سانسور رفته و در لیست کتاب‌های ممنوعه قرار گرفته است. امروزه این کتاب به‌عنوان انتقادی درست از تبعات پیشرفت تکنولوژی شناخته می‌شود.

  راز داوینچی
کتاب «راز داوینچی» نوشته دن براون تبدیل به یک کتاب ممنوعه شده و علت آن نمادگذاری‌ها و مباحث جنجالی کتاب در‌باره موضوع دین مسیحیت است. گفته شده تئوری‌های کتاب، موضوعاتی برخلاف آموزه‌های مسیحی‌ها مطرح ‌کرده و همین مسئله باعث شد در اروپا و آمریکا تا 2 دهه پیش این کتاب ممنوع اعلام‌شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید