• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
شنبه 10 آذر 1403
کد مطلب : 241862
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/ElnAY
+
-

همشهریان داستان‌نویس ما

منیژه آرمین در مراسم ‌ رونمایی از مجله همشهری داستان‌ به بررسی چالش‌های داستان نویسی پرداخت

گزارش
همشهریان داستان‌نویس ما

حامد اکبری- ‌خبرنگار

رونمایی از شماره جدید مجله همشهری داستان، به محفلی برای بررسی موضوعات مختلف در مورد داستان‌نویسی و نگارش رمان‌های تاریخی تبدیل شده است.‌ در شماره مهر و آبان همشهری داستان، تلاش شده است که با نگاه تخصصی به موضوعات نقد ادبی، روایت داستان و...پرداخته و از دریچه داستان نیم نگاهی به زندگی شهدا، جنگ، وقایع تاریخی و... شود. مراسم رونمایی با حضور منیژه آرمین نویسنده، هنرمند و پژوهشگر؛ مریم بصیری، سردبیر مجله همشهری داستان و جمعی از روزنامه‌نگاران و علاقه‌مندان به داستان‌نویسی در مؤسسه همشهری شرایطی را مهیا کرد تا آرمین به طرح نکاتی پیرامون داستان نویسی بپردازد.

خاطره خوش همکاری با انتشارات همشهری
منیژه آرمین، نویسنده در همان ابتدای نشست، صحبت‌هایش را با خاطره خوبی که از همکاری با انتشارات همشهری داشت، گره زد و گفت: «یکی از کتاب‌هایی که نوشته‌ام، کتاب «لبه تیغ» نام دارد که از طرف انتشارات همشهری منتشر شد. این کتاب به زندگی ابوعلی سینا می‌پردازد و در آن زمان به شکلی طراحی شد که در مترو و اتوبوس‌های سطح شهر در دسترس مسافران سفرهای درون‌شهری قرار ‌گرفت.» آرمین توضیح داد: «از ابوعلی سینا همیشه به‌عنوان طبیب یاد می‌کنند ولی او زندگی اجتماعی و سیاسی عجیبی داشت و رنج‌های زیادی در این زمینه کشیده بود. هدفم از نوشتن این کتاب، توجه به بخش کمتر پرداخته شده زندگی ابوعلی سینا بود.»

چرا اقبال به داستان کوتاه کم شده است؟
در ادامه این نشست، مریم بصیری سردبیر مجله همشهری داستان با طرح پرسشی، نظر منیژه آرمین را درخصوص وضعیت داستان کوتاه در ایران پرسید و از او خواست تا توضیح دهد«چطور می‌توان موجب آشتی نویسندگان با داستان کوتاه شد؟»
آرمین در پاسخ به این سؤال گفت: « نباید اهمیت داستان کوتاه را فراموش کرد؛ به‌عبارت دیگر، شرایط زندگی امروز به‌نحوی است که داستان کوتاه می‌تواند در خیلی از موارد، به طرح و ارائه برخی از موضوعات برای مخاطبان داستان، کمک کند.»

اما و اگرهای آموزش داستان‌نویسی در ایران
بصیری‌‌ به طرح سؤالاتی در باره آموزش داستان نویسی در ایران و چالش‌های این حوزه پرداخت و آرمین‌پاسخ‌داد:« در دوران جوانی ما، کلاس آموزش داستان نویسی وجود نداشت ‌. ما فقط کتاب می‌خواندیم اما متأسفانه در حال حاضر ‌ به اندازه تعداد کلاس‌های داستان نویسی، شاهد برپایی کلاس‌های داستان‌خوانی و کتابخوانی نیستیم.»‌منیژه آرمین در ادامه به 4کتاب رمان تاریخی خود با نام‌های« شب و قلندر»، «شباویز»، « 16سال» و «کافه ماگنولیا» پرداخت و گفت: «عصاره اصلی 4کتاب رمان تاریخی من، مفهوم هویت است. تمام مشکلات امروز ما این است که ما هویت‌مان را گم کرده‌ایم،  ما داستان‌نویس‌ها همگی دنبال این گمشده هستیم.»

روایت‌های ناب در همشهری داستان
شماره شانزدهم مجله همشهری داستان در بخش‌های مختلف منتشر شده و در بخش «روایت» بهناز ضرابی‌زاده زندگی شهیدان علیرضا و ابوالقاسم حاجی بابایی را روایت کرده است.‌در بخش‌های «اعجاز پایداری» و «داستان» نیز روایت‌هایی با نام‌هایی همچون ایرانشهر، قدم‌خیر، سالن انتظار، صدای مقتول و... مورد توجه قرار گرفته‌اند.‌«کتاب» و «جستار» 2بخش پایانی این شماره از مجله همشهری داستان است و در این قسمت تلاش شد تا موضوع نقد ادبی در گفت‌وگو با حسین پاینده استاد نظریه و نقد ادبی دانشگاه علامه طباطبایی و ترویج مفاهیم دینی در گفت‌وگو با مدیر تولید انتشارات کتاب جمکران مورد بررسی قرار بگیرد.





 

این خبر را به اشتراک بگذارید