• یکشنبه 16 دی 1403
  • الأحَد 5 رجب 1446
  • 2025 Jan 05
پنج شنبه 8 آذر 1403
کد مطلب : 241795
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pgxNV
+
-

راه‌اندازی 6«شهردخت» جدید در پایتخت

گزارش
راه‌اندازی 6«شهردخت» جدید در پایتخت

پریسا نوری-روزنامه‌نگار

توجه به نیازهای بانوان در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، تفریحی و ورزشی و فراهم کردن زیرساخت‌ها ازجمله اقدامات این دوره مدیریت شهری است. یکی از این اقدامات شتاب توسعه فضاهای فرهنگی- تفریحی دخترانه در قالب شهردخت‌هاست. بر این اساس مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران از راه‌اندازی 6مرکز شهردخت تا روز دختر خبر داده است. همچنین وی در مجمع فعالان حوزه خانواده از دیگر اقدامات و سیاستگزاری‌ها با محوریت زنان و خانواده هم صحبت کرده است.

خانواده؛ آغازگر حلقه سیاستگذاری
در تمام برنامه‌های توسعه و سیاستگذاری‌ها، تعیین بودجه چه به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم، جایگاه ویژه‌ای داشته که البته این نگاه درواقع نگاه از بالا به پایین بوده که خانواده را عنصری آسیب‌پذیر، منفعل و در معرض آسیب برشمرده است. در مدل مدیریت شهری به‌ویژه در ساختار اداره کل امور زنان و خانواده، این نگاه به سمت کنشگری و تعامل خانواده‌ها در اداره شهر و حل مسائل و مشکلات تغییر یافته و ما در رویکرد «شهر خانواده» تلاش کردیم که برای کشف مسائل و ارائه راه‌حل از سوی خانواده‌ها فضایی گشوده شود؛ اینکه خانواده‌ها، مسائل را کشف و اولویت‌بندی کنند، برای آن راه‌حل ارائه دهند و برای آن راه‌حل ارائه‌شده هم ظرفیت و بستر اجرایی پیدا کرده و حتی بعد از اجرا، ارزیابی و بررسی کنند. درواقع دراین نگاه مدیریتی، «خانواده» آغازگر حلقه سیاستگذاری است.

استفاده از ظرفیت بانوان برای رویداد ریحان‌شهر
تلاش کردیم در رویداد«ریحان شهر» از ظرفیت زنان در محله‌ها برای حل مسائل محله و خودشان بهره ببریم. درواقع مدیریت شهری به 5/2 میلیون خانواده ساکن در پایتخت، نه به‌عنوان مسئله، بلکه به‌عنوان واحد حل مسئله نگاه می‌کند. ما به‌دنبال آن هستیم تا همه دختران نوجوان با هر عقیده و اعتقادی، صرفا با رویکرد کنشگری بتوانند تجربه هم‌افزایی زیست خانوادگی را با زیست اجتماعی‌شان در یک رویداد یا فرایند تجربه کنند. برگزاری رویداد «تهران دخت» در همین راستا اجرایی شد.

افزایش فضاهای زنانه در دوره جدید مدیریت شهری
 در دوره جدید مدیریت شهری به تنها شهردخت پایلوت که فضای ویژه دختران بوده، 6مرکز دیگر افزوده شده که قرار است تا روز دختر هم 6مرکز دیگر فعال و در نهایت 12شهردخت به‌عنوان مراکز نوآوری ویژه دختران خدمات ارائه دهند. امسال نیم همت صرف بهسازی، به‌روز کردن و متناسب‌سازی‌ این فضاهای ویژه بانوان شده که به زعم ما هنوز کم است.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید