• یکشنبه 23 دی 1403
  • الأحَد 12 رجب 1446
  • 2025 Jan 12
چهار شنبه 7 آذر 1403
کد مطلب : 241722
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/LgxKr
+
-

چاقو روی بوم

چرا نمایشگاه‌های نقاشی مسعود کیمیایی اتفاق مهمی است؟

چاقو روی بوم

نقاشی‌های مسعود کیمیایی از ۹ تا ۲۰ آذر در نمایشگاه «جسدهای جاندار» روی دیوارهای گالری ثالث می‌رود؛ اما چرا این نمایشگاه نقاشی اهمیت دارد؟ این نخستین بار نیست که کیمیایی نقاشی‌هایش را به نمایش می‌گذارد. نخستین بار در آذر 1400نقاشی‌های کیمیایی در گالری گلستان به نمایش گذاشته شد. افتتاحیه این نمایشگاه در 5آذر 1400بود که عده زیادی از علاقه‌مندان کیمیایی در مقابل گالری گلستان تجمع کردند. در این نمایشگاه 21تابلو از کارهای کیمیایی به نمایش درآمد که بین ۹۰ تا ۳۲۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده بودند و کاتالوگ نمایشگاه ،حاوی تصاویر چاپ‌شده نقاشی‌هایش نیز ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسید.

نمایشگاه اول در گالری گلستان
لیلی گلستان، مدیر گالری گلستان درباره نقاشی کیمیایی به خبرآنلاین گفت: «از دیدن کارها حیرت کردم،چون عنصر غالب‌شان تخیل و رنگ بود و دقیقا خودِ مسعود بودند؛ آدمی که همه عمرش خیالبافی و قصه‌گویی کرده و فیلم‌های درجه یک ساخته است. نقاشی‌ها به‌نظرم خودِ مسعود بودند و بازی نکرده بود. مسعود هیچ ادعایی در زمینه نقاش‌بودن ندارد و گفت خودم و فیلم‌هایم را روی بوم کشیده‌ام و واقعا هم همینطور است و کاردهایی که روی بوم است، واقعا امضایش است.» از دید زیبایی‌شناسی، نقاشی‌های کیمیایی واجد ارزش نبودند و بیشتر از نقاشی‌ها، نقاش‌شان مهم بود. خود کیمیایی هم درباره این نمایشگاه گفت: «من نقاش نیستم و نقاشی کار من نیست اما وقتی درونم به من می‌گوید، نقاشی می‌کنم. از ۱۷، ۱۸ سالگی نقاشی می‌کردم. خیلی دوست داشتم و زنگ نقاشی در مدرسه برایم بهترین زمان بود.»

نمایشگاه دوم در گالری آریانا
دومین نمایشگاه نقاشی کیمیایی در 14تیر 1401در گالری آریانا افتتاح شد. مثل نمایشگاه قبلی کیمیایی، عده‌ای نقاشی‌هایش را خام و به دور از نگاه زیبایی‌شناختی توصیف کردند. در یکی از معدود واکنش‌های مثبت به این نمایشگاه چنین نوشته شد: «مسئله کیمیایی چه در فیلم‌ها و چه در آثار غیرسینمایی‌اش، معمولا از دل اجتماع می‌آید و پیوندی معنادار با جامعه دارد؛ نه به این معنا که الزاما به حوادث و رخدادهای روز واکنش نشان می‌دهد (که گاهی هم دقیقا همین کار را انجام می‌دهد) بلکه در سطحی فراتر، نگاهی کلان‌تر و جامع‌تر از واکنش‌های ژورنالیستی مرسوم به موضوعات روز جامعه ایران دارد و برخلاف دیدگاه منتقدانش، نگاهش به آینده است؛ نه گذشته. البته که دلبسته گذشته است و امروز را هم در زاویه دیدش قرار می‌دهد، اما تصویر گذشته و تفسیر امروز، با چشم‌اندازی از آینده همراه می‌شود؛ این دقیقا همان چیزی است که از آن به‌عنوان پیش‌بینی‌های تاریخی کیمیایی نام برده می‌شود.»

نمایشگاه سوم در گالری ثالث
اکنون مسعود کیمیایی در نمایشگاه «جسدهای جاندار» بار دیگر نقاشی‌هایش را عرضه می‌کند. بعید است اتفاق خاصی در مهارت نقاشانه کیمیایی افتاده باشد. مهم خود کیمیایی است که دست از جنب و جوش برنمی‌دارد. نقدها و نظرات منفی هم برایش اهمیتی ندارد. مطمئنا جدا از کیفیت نقاشی‌های کیمیایی، صرف برگزاری نمایشگاهی به نام او خبرساز است و توجهات را جلب می‌کند. البته کیمیایی و دوستدارانش باید پذیرای نقدها هم باشند. وقتی کیمیایی اصرار دارد که نمایشگاه نقاشی برگزار کند و آثارش قیمت‌گذاری هم می‌شود، طبیعی است که نقاشی‌هایش داوری خواهد شد.‌



 

این خبر را به اشتراک بگذارید