• چهار شنبه 30 آبان 1403
  • الأرْبِعَاء 18 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 20
چهار شنبه 30 آبان 1403
کد مطلب : 240996
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjy92
+
-

زن‌ها غذا را بیشتر می‌فهمند

آیا زنان و مردان، نیازهای تغذیه‌ای متفاوتی دارند؟

گزارش
زن‌ها غذا را بیشتر می‌فهمند

آرش نهاوندی-روزنامه ‌نگار

کمتر اتفاق می‌افتد به تفاوت‌های تغذیه‌ای میان زنان و مردان دقت کنیم به‌دلیل اینکه اصول تغذیه خوب برای مردان و زنان یکسان است، اما نیازهای آنها به برخی مواد مغذی متفاوت است. همچنین، نیازهای تغذیه‌ای زنان در طول دوران بارداری تغییر می‌کند. از آنجا که هورمون‌های مردانه پایدارتر هستند، محققان مطالعاتی پیرامون تغذیه آنها انجام می‌دهند و به تغذیه زنان می‌پردازند. به گزارش مدیسین نت، با این حال نیاز به مطالعه بیشتر درباره  سلامت تغذیه براساس جنسیت احساس می‌شود. در نهایت اینکه، نیازهای غذایی زنان و مردان تفاوت‌هایی با هم می‌تواند داشته باشد. با هم نکته‌هایی را در این زمینه مرور می‌کنیم.

نیاز بیشتر مرد به کالری
کالری مورد نیاز شما با توجه به جنسیت متفاوت است. یک مرد نسبت به یک زن به کالری بیشتری نیاز دارد، حتی اگر این دو از نظر قد و وزن یکسان باشند. مردان توده عضلانی بیشتری دارند و ممکن است تا 400کالری در روز بیشتر از زنان هم‌قد و هیکل خود بسوزانند.

زنان تغذیه سالم‌تری دارند؟
مطالعات دیگر نشان می‌دهد که زنان بیشتر در مورد تغذیه می‌دانند و اغلب رژیم‌های غذایی سالم‌تری نسبت به مردان دارند. محققان عادات سالم جوانان را در 23کشور مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که زنان بیشتر احتمال دارد در 4نوع رفتار غذایی سالم شرکت کنند؛ مثل اجتناب از خوردن غذای پرچرب و خوردن زیاد میوه و محدود کردن مصرف نمک و....

ریز مغذی‌ها   برای زنان
گاهی اوقات زنان به‌دلیل عملکرد تولید مثلی خود به ریزمغذی بیشتری نیاز دارند. زنان به موارد بیشتری از این ریزمغذی‌ها نیاز دارند:
 آهن: زنان در طول دوران بارداری خود بیش از دو برابر مردان به آهن نیاز دارند. بعد از 50سالگی نیاز آنها به آهن برابر با مردان است.
 کلسیم: هدف تغذیه روزانه زنان برای کلسیم در 51سالگی افزایش می‌یابد. آنها برای حفظ سلامت استخوان‌های خود پس از یائسگی به دریافت کلسیم بیشتری نیاز دارند.

جنسیت و نیازهای اساسی تغذیه
غذاها حاوی درشت‌مغذی‌ها و ریز‌مغذی‌ها هستند. درشت‌مغذی‌ها پروتئین، چربی و کربوهیدرات‌ها هستند. برای حفظ و ارتقای سلامت، باید درشت‌مغذی‌ها را به نسبت مناسب مصرف کنید. این نسبت‌ها براساس جنسیت متفاوت نیست.البته نیازهای تغذیه‌ای می‌تواند در جنسیت متفاوت باشد. عوامل مؤثر بر این نیازها عبارتند از:
   ساختار ژنتیک   
   ترکیب بدن   
   هورمون‌ها  
   بیماری مزمن  
   داروهای مصرف شده

زنان سالم‌تر از مردان هستند؟
مطالعات نشان می‌دهد که مردان و زنان در ترجیحات غذایی متفاوت هستند که می‌تواند بر تغذیه آنها تأثیر بگذارد.
   انتخاب‌های غذایی: یک مطالعه روی بزرگسالان جوان نشان داد که زنان بیشتر غلات کامل و غلات و سبزیجات پخته مصرف می‌کنند. آنها تخم مرغ کمتر و گوشت و گوشت فرآوری شده کمتر می‌خورند.
   مصرف گوشت: مطالعه دیگری نشان داد که مردان بیشتر از زنان گوشت می‌خورند و گوشت را بیشتر دوست دارند.
   رژیم‌های گیاهی: یک مطالعه دانشگاهی نشان داد که زنان نسبت به مردان بیشتر از یک رژیم غذایی گیاهی استقبال می‌کنند.

جنسیت و ریزمغذی‌های مردان
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) اهداف تغذیه‌ای روزانه را برای ریزمغذی‌ها تعیین کرده است. از آنجا که مردان برای رفع نیازهای اولیه خود باید کالری بیشتری نسبت به زنان دریافت کنند، برخی از نیازهای ریزمغذی آنها بیشتر است. آنها نیاز بیشتری دارند به منیزیم، پتاسیم، روی، ویتامین A، ویتامین C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، کولین، ویتامین K، ویتامین B-6(بعد از 70سالگی).
نیاز مردان و زنان به این موارد یکسان است: فسفر، سدیم، ویتامین E، ویتامین D، ویتامین B-12و فولات.

این خبر را به اشتراک بگذارید