بسیاری از تبهکاران در صفحات اینستاگرام وسایل ممنوعه میفروشند
فروشگاهی غیرمجاز به نام اینستاگرام
شبکه اجتماعی اینستاگرام هم مثل هر جای دیگری خوب و بد دارد. میشود وارد صفحات آموزشی شد و نکات مفیدی یاد گرفت یا از طریق صفحههای خبری از مهمترین اخبار روز مطلع شد و... اما بعضیها هستند که از اینستاگرام برای انجام کارهای خلاف قانون استفاده میکنند. فروش اسلحه، موادمخدر، کلاهبرداری، قاچاق و... . در این گزارش به مهمترین جرائمی که در اینستاگرام اتفاق میافتد پرداختهایم.
جولان اوباش در اینستاگرام
چندی قبل رئیس پلیس فتای فراجا از فعالیت گسترده اراذل و اوباش در فضای مجازی خبر داد و گفت آنها در این بستر در 12هزار صفحه فقط برای فروش اسلحه فعالیت میکردند. سردار وحید مجید گفت: تبلیغ و خرید و فروش انواع اسلحه گرم ازجمله کلت کمری تا کلاشینکف و مسلسل در این صفحات انجام میشد. با تمرکز بر ۳ هزار صفحه، ۱۴۰۰ نفر که عمدتا کلاهبردار بودند، شناسایی و دستگیر شدند. همچنین ۹۵۰۰ صفحه که توسط اراذل و اوباش مدیریت میشد مسدود شد. او ادامه میدهد: همچنین عدهای از اراذل و اوباش، برای ایجاد رعب و وحشت در شهروندان، محتواهایی در شبکههای اجتماعی تولید و منتشر میکردند که توسط پلیس شناسایی شدند.
کشف 2هزار اسلحه
یکی از عجیب و غریبترین اجناسی که در بعضی از صفحههای اینستاگرام فروخته میشود، اسلحه جنگی است. چندی پیش هم یک باند فروشندگان سلاح در فضای مجازی با 2 هزار سلاح شکاری تقویتشده منهدم شد. مأموران مرکز عملیات پلیس امنیت عمومی در رصدهای اطلاعاتی از فعالیت باند خرید و فروش اسلحه در فضای مجازی مطلع شدند. در ادامه تحقیقات پلیسی مشخص شد، اعضای این باند تعداد زیادی سلاح شکاری تقویتشده تهیه و در مخفیگاهشان پنهان کردهاند. در پالایشهای اطلاعاتی اعضای این باند شناسایی و مراقبتهای ویژه پلیسی از آنان آغاز شد. تردد و حرکات متهمان تحت نظر قرار گرفت. مأموران موفق شدند مخفیگاه متهمان را شناسایی کنند. مراقبت پلیسی از مخفیگاه متهمان ادامه داشت تا اینکه مأموران از حضور کلیه متهمان در مخفیگاهشان مطمئن شدند. 4متهم این پرونده در عملیات پلیسی دستگیر شدند و مأموران در بررسیهای بیشتر از مخفیگاه آنان، 2هزار سلاح شکاری تقویتشده کشف و متهمان به قاچاق بودن اموال کشف شده اعتراف کردند. هر شخص نسبت به ساخت، مونتاژ، فروش یا توزیع سلاح گرم اقدام کند بسته به نوع سلاح به 6 ماه تا 15 سال حبس محکوم میشود.
فروش موادمخدر در اینستاگرام
علاوه بر فروش سلاح شکاری و جنگی، عدهای برای فروش تریاک و بعضی موادمخدر دیگر هم در اینستاگرام آگهی منتشر میکنند. یکی از این متخلفان چندی قبل برای فروش تریاک هم در اینستاگرام آگهی منتشر کرد و بدون واهمهای از افتادن در دام قانون، حتی اسم و فامیل و شماره تلفن خود را هم در صفحه عمومی اینستاگرامش به نمایش گذاشت. علاوه بر این دیده شده که قاچاقچیان دیگری نیز موادمخدر گل را در اینستاگرام با ترفندهای مختلفی مثل فروش داروی تقویتی و داروهای گیاهی میفروشند. بهدلیل اینکه اغلب کاربران شبکههای اجتماعی بهخصوص اینستاگرام جوانان هستند قاچاقچیان موادمخدر را در این فضا و بین جوانان توزیع میکنند.
کلاهبرداری به اسم فروش سلاح
با جستوجویی ساده در اینستاگرام با صفحههای زیادی که مدعی فروش اسلحه هستند مواجه میشوید اما اغلب این صفحهها هدف اصلیشان کلاهبرداری است. آنها در صفحههایشان تصاویری از انواع و اقسام سلاحهای سبک و حتی سنگین را منتشر و ادعا میکنند که با کمترین قیمت و سریعترین زمان ممکن میتوانند این سلاحها را بهدست متقاضیان برسانند. صرفنظر از اینکه خرید و فروش سلاح جرم است و مجازات سنگینی دارد، گردانندگان این صفحهها به بهانه فروش سلاح از طعمههایشان بیعانه دریافت کرده و در ادامه دیگر پاسخگوی آنها نیستند. رئیس پلیس فتای فراجا در اینباره میگوید: براساس تجزیه و تحلیل و رصدهای صورتگرفته در فضای مجازی، بیش از ۹۰ درصد تبلیغات فروش و واگذاری سلاح، مهمات، افشانه و شوکر الکتریکی صرفا یک ترفند کلاهبردارانه از سوی مجرمان سایبری به جهت کلاهبرداری مالی از متقاضیان محسوب میشود و در حقیقت این افراد کلاهبردار هیچگونه اقلامی نظیر سلاح، مهمات و ... به درخواستکنندگان واگذار نمیکنند.
زهرماری در اینستا
در شرایطی که در اینستاگرام از شیر مرغ تا جان آدمیزاد معامله میشود. عجیب نیست اگر بدانید که بعضی صفحهها مشروبات الکلی هم بهدنبالکنندگانشان میفروشند. صفحهای که دنبالکنندگان زیادی هم دارد تصاویری از انواع و اقشام مشروبات الکلی را منتشر کرده و ادعا میکند که میتواند در کوتاهترین زمان ممکن بهدست مشتری برساند. در پستهای این صفحه حتی درباره مشروبات الکلی مسموم هم هشدار داده و تأکید شده که همه محصولات این صفحه قابل اطمینان است. البته به درستی معلوم نیست که فروش مشروبات الکلی به این شکل آیا واقعیت دارد یا این صفحات هم ترفندی برای کلاهبرداری است و فروشنده بعد از دریافت بیعانه گوشیاش را خاموش میکند.