بزرگترین آب شیرین کن فراساحلی
یکی از ویژگیهای طرحهای آبرسانی در سیستان و بلوچستان جالب بودن آنها بود؛ از جمله بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی که با اعتبار 5500میلیارد تومان برای تامین پایدار آب شرب مردم منطقه سیستان و شهر زاهدان افتتاح شد. ظرفیت این آبشیرینکن فراساحلی ۱۰۰هزار مترمکعب در شبانهروز است که از ۷۳حلقه چاه، ۹۵کیلومتر خطوط انتقال آب و ۱۱۰کیلومتر خط برق تامین میشود.
در این زمان، 4 پروژه طرح تأمین آب زاهدان و سیستان از سه راهی دشتک بهمنظور رفع مشکل تأمین آب شرب این مناطق، آبرسانی و رفع تنش آبی از ۷۵روستا در قالب جهاد آبرسانی و تصفیهخانه مجتمع ۳۱۵روستایی تلنگ، پلان و پیرسهراب، ایستگاه پمپاژ فاضلاب شهرهایچابهار و کنارک و توسعه شبکه فاضلاب به بهرهبرداری رسید.
توپوگرافی آب
به لحاظ توپوگرافی، وضعیت نگهداری آب در سیستان و بلوچستان مناسب نیست. در این خطه رودخانه مرزی هیرمند را داریم که به کشور همسایه وابسته است.
در بخش شرقی۳ نقطه آبخوان وجود دارد، جنوب و غرب استان هم که هامون جازموریان واقع شده، بنابراینآب حاصل از بارشها به این نقاط سرازیر میشود و آبخوانها به خوبی تغذیه نمیشود.
در منطقه سیستان حدود ۲هزار کیلومتر شبکه توزیع و خطوط انتقال وجود دارد که از چاه نیمهها تامین و بین ۷شهر و ۹۴۰آبادی تقسیم میشود.
در زاهدان نیز ۲۰۰کیلومتر خط انتقال از سیستان داریم و ۱۳۰ تا ۴۰ کیلومتر خط انتقال از تهلاب در دست اجراست.
در خاش هم 2نقطه تامین آب داریم که هریک ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر فاصله دارند.
مکث
در همینه زمینه :