عباس علیآبادی، وزیر نیرو میگوید: براساس قانون مانعزدایی صنعت برق تکلیف شده است که قیمت برق افزایش پیدا کند و مطابق با قانون، وزارت نیرو نباید وابسته به بودجه دولتی باشد.
معمای الگوی برق خانگی
سؤال مهم این است که الگوی مصرف برق خانگی چگونه تعیین میشود؟ قانون میگوید الگوی ماهانه برق خانوارها براساس شرایط اقلیمی باید بهگونهای تعریف و اجرا شود که 75درصد مشترکان در هر اقلیم، نسبت به سال قبل برق کمتری مصرف کرده باشند. با این حساب وزارت نیرو اجازه دارد به مشترکانی که کمتر مصرف میکنند، تخفیف بدهد و یارانه مشترکان پرمصرف را قطع کند؛ البته مشترکان برق تحتپوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی درصورت رعایت الگوی مصرف، برقشان رایگان میشود.
قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق تأکید دارد: تعرفه مصارف اشتراکی، عمومی (بهجز مصارف مشمول معافیت قانونی، مراکز نیکوکاری و خیریه و مراکز بهزیستی و نگهداری جانبازان، معلولان، سالمندان و کودکان) و سایر مصارف (شامل مصارف تجاری) معادل هزینه تأمین برق محاسبه و دریافت خواهد شد.
راز افزایش بهای برق صنعتی
قانونی که عباس علیآبادی از آن سخن میگوید، چه اجازهای به دولت میدهد که همهساله بهای برق مصرفی مشترکان را افزایش دهد؟ به موجب قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق مصوب 18آبان سال 1401مجلس شورای اسلامی، متوسط بهای برق مصرفی مشترکان صنعتی به استثنای استخراج رمزارزها معادل متوسط نرخ قراردادهای تبدیل انرژی با توجه به بهای سوخت مصرفی نیروگاهها و هزینه انتقال، تعیین و دریافت میشود. البته قانون اجازه داده که افزایش بهای برق صنایع براساس شاخصهای سهم درآمد محصولات صادراتی صنایع، شدت انرژی صنایع و سهم هزینه برق در قیمت تمامشده محصولات صنعتی تعیین شود. از سوی دیگر درآمد ناشی از این افزایش قیمت باید صرف تولید برق، حمایت از توسعه فناوریها و اصلاح الگوی مصرف شود و وزارت نیرو مکلف است که طرحهای نیمهتمام با اولویت نوسازی شبکه فرسوده انتقال را به اتمام برساند.
چهار شنبه 9 آبان 1403
کد مطلب :
239029
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/Vm3k9
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved