• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
سه شنبه 8 آبان 1403
کد مطلب : 238950
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oYxKz
+
-

نفرت از نتانیاهو

معترضان به سیاست‌های نخست‌وزیر اسرائیل برای چندمین بار سخنرانی وی را برهم زدند

گزارش2
نفرت از نتانیاهو

محمدعلی حسن‌نیا-روزنامه‌نگار

یکی از دستاوردهای قطعی عملیات طوفان‌الاقصی بعد از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه حضور مردم سراسر جهان در اعتراضات ضد‌اسرائیلی بود. در آمریکا بارها پیش آمده است که مردم این کشور به حمایت‌های سیاستمداران این کشور از رژیم صهیونیستی دست به اعتراض بزنند و حتی در میانه سخنرانی آنان به این موضوع معترض شوند. این اعتراض‌ها نشان می‌دهد که دامنه خشم مردم جهان به‌ویژه در آمریکا علیه مقامات کاخ سفید به‌شدت افزایش یافته است و حتی این روند داخل اراضی اشغالی فلسطین هم امتداد داشته و بسیاری از خانواده‌های اسرای اسرائیلی در زمان سخنرانی نتانیاهو خشم خود را از سیاست‌های وی بروز داده‌اند.

اعتراضات به بایدن

سخنرانی بایدن در یک کلیسا در کارولینای جنوبی حواشی زیادی داشت. در اثنای سخنرانی او، چند نفر از فعالان سیاسی طرفدار فلسطین، درباره کشته شدن غیرنظامیان در غزه به بایدن اعتراض می‌کنند و پس از آن درباره آتش‌بس جنگ در غزه شعار می‌دهند و طبق روال با هدایت نیروهای حفاظتی از جلسه خارج می‌شوند. بایدن در این سخنرانی که چند‌ماه پیش بود، گفته بود برای آتش‌بس تلاش خواهد کرد.
درحالی‌که بایدن در جریان سخنرانی‌ای در جامعه سرخپوستان رودخانه گیلا در آریزونا رسما به‌خاطر نقش آمریکا در سیستم مدارس شبانه‌روزی بومیان آمریکا عذرخواهی می‌کرد، یک معترض فریاد زد: آیا از مردم غزه نیز عذرخواهی می‌کنید؟
معترضان در ادامه سخنرانی بایدن شعار «فلسطین را آزاد کنید» سردادند؛ شعاری که بیش از یک سال است در اعتراضات جهانی در راستای حمایت از فلسطینیان در غزه شنیده می‌شود اما برخی مقامات غربی ازجمله دولت بایدن آن را نادیده می‌گیرند.
در مراسم افطاری سال قبل بایدن هم برخی از رهبران مسلمان برای حضور در مراسم دعوت کاخ سفید را قبول نکردند. آنها دلیل این کار را سیاست‌های بایدن اعلام کردند.

خودسوزی‌ها و تظاهرات
یک روزنامه‌نگار به نام ساموئل منا، در خیابان‌های منتهی به کاخ سفید در واشنگتن دی‌سی، همزمان با برگزاری تظاهراتی به نام «یک‌سال نسل‌کشی» در غزه، اقدام به‌خودسوزی کرده بود. این روزنامه‌نگار درحالی‌که دستش آتش گرفته بود فریاد می‌زد «فلسطین را آزاد کنید»، «من یک روزنامه‌نگار هستم و شرمنده‌ام» و «ما اطلاعات نادرست منتشر کردیم.»
همزمان با کنوانسیون ملی حزب دمکرات در شیکاگو، هزاران نفر از حامیان فلسطین نیز مقابل ساختمان محل برگزاری کنوانسیون، دست به تجمع اعتراضی زدند.معترضین حامی فلسطین در اعتراض به سیاست‌های حزب دمکرات در جنگ غزه، شعار «قاتل کامالا نام اوست، کشتن کودکان بازی اوست» را سردادند!
آرون بوشنل، سرباز آمریکایی که مقابل سفارت اسرائیل در آمریکا خودسوزی کرد یکی از صحنه‌های عجیب اعتراضی به بایدن را رقم زد. «من دیگر در نسل‌کشی شریک نخواهم بود، فلسطین آزاد است»؛ این آخرین سخنان «آرون بوشنل» خلبان آمریکایی قبل از خودسوزی بود که آمریکایی‌ها را شوکه و جانبداری‌های کورکورانه واشنگتن از جنایات و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه را برای تمام جهان آشکار کرد.
یکی از صحنه‌های دیگر اعتراضات در آمریکا به جنگ غزه مربوط به تجمع مردم در زمان مناظره هریس و ترامپ در شهر فیلادلفیا در ایالت پنسیلوانیا بود که با خشونت پلیس همراه شد.

 اعتراض به هریس
  جدیدترین اعتراض به سیاست‌های دولت آمریکا مربوط به نامزد دمکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری و معاون فعلی بایدن است.
  درحالی‌که کامالا هریس، نامزد دمکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در تجمع انتخاباتی ایالت میشیگان مشغول سخنرانی بود، حامیان فلسطین با سردادن شعار «به جنگ غزه پایان دهید» سخنرانی او را قطع کردند.

آمارهایی که به ضرر آمریکا تمام شد
اندیشکده «واتسون» دانشگاه «براون» در گزارشی مطرح کرد که آمریکا از آغاز جنگ غزه، بیش از ۲۲میلیارد دلار کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی ارائه کرده است که تسلیحات و تجهیزات و اعزام ناوهای هواپیمابر به نزدیکی اراضی اشغالی را شامل می‌شود. حدود ۱۷.۹میلیارد دلار آن، مستقیما، صرف کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی و ۴.۸۶میلیارد دلار آن نیز صرف عملیات‌های نظامی آمریکا در این منطقه جنگی شده است.

نظرسنجی رادیو و تلویزیون اسرائیل از مخاطبانش پرسید که نظرشان درباره مبادله اسرا و نتانیاهو چیست؟
نظر کسانی که پاسخ قطعی دادن چنین است:



علیه  نتانیاهو

اولین اعتراض به نتانیاهو دقیقا بعد از عملیات 7 اکتبر بود. یک نیروی ذخیره ارتش در یک ایستگاه مهم امنیتی، هنگام ورود نتانیاهو به این پایگاه نظامی در جنوب (سرزمین‌های اشغالی)، به حضور وی اعتراض کرد. بلافاصله بعد از اعتراض، این نظامی از ارتش اخراج شد.
روزنامه «جروزالم پست» نوشت: معترضان روز یکشنبه این هفته سخنرانی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر را در مراسمی که برای ادای احترام به غیرنظامیانی که در ۷‌‌اکتبر کشته شده بودند، برگزار شده بود، قطع کردند. براساس این گزارش، هنگامی که نتانیاهو شروع به صحبت کرد، معترضان با قطع کردن سخنان او فریاد اعتراض سردادند.
اردیبهشت امسال هم نتانیاهو مجبور شد سخنرانی خود را به‌دلیل اعتراضات نیمه‌کاره رها کند. منابع رسانه‌ای از فلسطین اشغالی گزارش دادند که دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از لغو سخنرانی از قبل برنامه‌ریزی شده او در شهر تل‌آویو خبر داده است. بنا بر گزارش روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت، سخنرانی نتانیاهو در کنفرانس «فدراسیون یهودیان» هم که قرار بود در تل‌آویو انجام شود، لغو شد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید