• جمعه 7 دی 1403
  • الْجُمْعَة 25 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 27
پنج شنبه 3 آبان 1403
کد مطلب : 238476
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Y6352
+
-

نخستین صبحانه‌فروشی ارومیه

نخستین صبحانه‌فروشی ارومیه

مغازه صبحانه فروشی در ارومیه با قدمت 70سال هنوز هم مشتری‌های پر و پا قرص خودش را دارد که برای خوردن «بال خاما» به این مغازه می‌آیند.
به ‌گزارش همشهری، 3نسل خانواده نصیری در مغازه‌ای قدیمی در ارومیه در حال فعالیت و کسب روزی هستند. راز ماندگاری، سابقه این خانواده در تهیه صبحانه معروف ارومیه از 70سال پیش تا‌کنون است؛ خامه عسل که در زبان ترکی به بال خاما معروف است.
این مغازه نخستین جایی است که ترکیب خامه و عسل را برای مشتریان تهیه و سرو می‌کرد و مشتریان برای خوردن صبحانه به این مغازه می‌آمدند. بعدها نیمروهایش هم به شهرتی در بازار ارومیه رسید.
«حاج رضا نصیری» و «حاج حسین نصیری» 2 برادری هستند که این مغازه را از مرحوم پدرشان «ستار نصیری» به یادگار نگه داشته و حالا به فرزندان خود سپرده‌اند.
برخی از مشتریان به آنان پیشنهاد می‌دهند که دستی به سر و روی دکوراسیون مغازه بکشند و به‌سوی مدرن شدن وسایل و دکور پیش بروند، اما خانواده نصیری معتقدند، این مغازه همچنان به سبک و سیاق پدرشان اداره می‌شود و تمام ارزش آن به حفظ فضای نوستالوژیک
 مغازه است.
این صبحانه فروشی 70ساله در ارومیه به بخشی از خاطرات و میراث فرهنگی شهر ارومیه تبدیل شده و بسیاری از مشتریان پا به سن گذاشته از حضور در این مغازه در دوران کودکی و نوجوانی خود خاطره دارند.
بال خاما یا خامه عسل یکی از صبحانه‌های رایج در ارومیه و دیگر شهرهای استان آذربایجان غربی است. در ۱۰۰گرم از این خامه عسل ۳۰۴کیلوکالری انرژی وجود دارد و از این جهت برای وعده صبحانه مناسب است.‌

این خبر را به اشتراک بگذارید