• چهار شنبه 30 آبان 1403
  • الأرْبِعَاء 18 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 20
چهار شنبه 25 مهر 1403
کد مطلب : 237658
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zmZGY
+
-

‌تجویزهایی برای بیماری‌های فصل سرما

آرش نهاوندی؛ روزنامه‌نگار

فصل سرما کم‌کم از راه می‌رسد و بیماری‌های خاص خودش را هم با خود می‌آورد؛ مانند سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی و... . جدا از داروهایی که برای رفع این بیماری‌ها مصرف می‌کنیم، آیا می‌دانید که طب ایرانی برای این منظور چه تجویزهایی دارد؟ درباره بیماری‌های رایج فصل سرما و راه‌حل‌های گیاهی و سنتی پیشگیری و درمان  دکتر روشنک مکبری‌نژاد، متخصص طب ایرانی  چند نکته را مطرح می‌کند. او سرماخوردگی، تب و سرفه را از شایع‌ترین عوارض پیش‌آمده در فصل سرما می‌داند.

از نعناع و پونه استفاده کنید؛ هم در دسترس و هم خوشمزه هستند. بچه‌ها هم می‌توانند از این گیاهان به‌خاطر مزه و خواص آنها استفاده کنند.
 دارچین هم ضد‌سرماخوردگی و هم ضد‌ویروس است. آویشن نیز از گیاهانی است که هم برای سرماخوردگی و هم برای سرفه مناسب است.
 دمنوش اسطوخودوس به تقویت بدن کمک می‌کند، آرامبخش است، مقاومت بدن را بالا می‌برد، ضد‌استرس و اضطراب هم هست و باعث می‌شود شخص دیرتر سرما بخورد.
 استفاده از آبلیمو و عسل نیز از مواردی است که عموم مردم نسبت به آن آگاه هستند. اگر فردی مزاج سردی داشته باشد می‌تواند به این معجون زنجبیل هم اضافه کند.
یک‌سری از بخورها مانند بخور اسپند، بخور مریم‌گلی و بخور کندر برای فصل سرما مناسب هستند. بخور کندر فضا را ضد‌عفونی و ‌ به بهبود سرماخوردگی کمک می‌کند.
 شیرین‌بیان هم برای درمان سرماخوردگی به‌ویژه سرماخوردگی‌های ویروسی فوق‌العاده است. البته نباید در طولانی‌مدت از آن استفاده کرد؛ چراکه امکان دارد باعث فشار خون شود.
 گل ختمی برای درمان سرماخوردگی‌ها فوق‌العاده کاربرد دارد. عناب هم برای مقابله با سرماخوردگی مناسب است.
برای سرماخوردگی یک‌سری گیاهان و ادویه‌ها مانند آویشن، گل ختمی و عناب را با هم ترکیب می‌کنند. گیاه چهارتخمه هم خواص زیادی دارد و ضد‌سرماخوردگی است. این ترکیب از داروهای سنتی بیشترین کاربرد را در درمان سرماخوردگی، رفع گلودرد، سرفه و گرفتگی صدا دارد.
عسل به‌تنهایی برای سرفه و سرماخوردگی ‌کاربرد دارد. برای سرفه همچنین می‌توان از سیب پخته یا کمپوت سیب استفاده کرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید