• یکشنبه 4 آذر 1403
  • الأحَد 22 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 24
پنج شنبه 19 مهر 1403
کد مطلب : 237119
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/GZ4E5
+
-

این ادویه‌های باخاصیت

این ادویه‌های باخاصیت

آرش نهاوندی؛ روزنامه‌نگار

گیاهان و ادویه‌هایی که در غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرند، هم به ‌دلیل خواص درمانی و هم طعم و مزه‌شان همواره مورد توجه بوده‌اند. به گزارش هلت‌لاین، تحقیقات انجام گرفته در سال‌های اخیر شواهدی را برای فواید سلامتی بی‌شمار گیاهان و ادویه‌های غذایی پیدا کرده است.

دارچین، ضد‌دیابت
دارچین دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی قوی است، به مبارزه با التهاب کمک می‌کند و کلسترول و تری‌گلیسیرید خون را کاهش می‌دهد، اما مهم‌ترین عملکرد دارچین برای سلامت عمومی بدن تأثیر آن بر سطح قند خون است. دارچین می‌تواند قند خون را با مکانیسم‌های مختلفی کاهش دهد.

مریم‌گلی ، تقویت حافظه
تحقیقات کنونی نشان می‌دهد مریم‌گلی ممکن است بتواند عملکرد مغز و حافظه را بهبود بخشد؛ به‌خصوص در افراد مبتلا به آلزایمر. بیماری آلزایمر با کاهش سطح استیل کولین - یک پیام‌رسان شیمیایی در مغز - همراه است. مریم‌گلی از تجزیه استیل کولین جلوگیری می‌کند. مریم‌گلی همچنین می‌تواند از بروز عفونت‌های دهانی و لثه‌ای و آبسه‌های دندانی جلوگیری کند و بوی بد دهان را از بین ببرد.

نعناع تند، کاهش درد سندروم روده تحریک‌پذیر
بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند روغن نعناع تند می‌تواند درد در سندروم روده تحریک‌پذیر را بهبود بخشد. به‌نظر می‌رسد نعناع تند با شل‌کردن عضلات صاف روده بزرگ باعث تسکین درد ناشی از حرکات روده می‌شود. عصاره این گیاه همچنین به کاهش نفخ شکم که یک علامت رایج گوارشی است، کمک می‌کند. برخی از مطالعات نیز نشان می‌دهد نعناع تند می‌تواند به مبارزه با حالت تهوع کمک کند.

زردچوبه، ضد‌التهابی قوی
این ادویه حاوی چندین ترکیب با خواص دارویی است که مهم‌ترین آنها کورکومین است. کورکومین یک آنتی‌اکسیدان فوق‌العاده قوی است که به مبارزه با آسیب اکسیداتیو و تقویت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی بدن کمک می‌کند. این مهم است، زیرا اعتقاد بر این است که آسیب اکسیداتیو یکی از مکانیسم‌های کلیدی در ایجاد پیری و بسیاری از بیماری‌هاست. کورکومین همچنین به‌شدت ضد‌التهاب است، تا جایی که با اثربخشی برخی از داروهای ضد‌التهابی مطابقت دارد. با توجه به اینکه التهاب طولانی‌مدت و سطح پایین تقریبا در هر بیماری مزمن نقش مهمی ایفا می‌کند، تعجب‌آور نیست که ببینیم کورکومین با انواع فواید سلامتی مرتبط است. مطالعات نشان می‌دهد که کورکومین می‌تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد، با آلزایمر مبارزه کند، خطر بیماری قلبی و سرطان را کاهش دهد و آرتریت را تسکین دهد.

فلفل قرمز تند، کاهش اشتها و افزایش چربی‌سوزی
ماده فعال موجود در این فلفل کپسایسین نام دارد که باعث کاهش اشتها و افزایش چربی‌سوزی می‌شود؛ به همین دلیل یک عنصر رایج در بسیاری از مکمل‌های تجاری کاهش وزن است. یک مطالعه نشان داد که افزودن یک گرم فلفل قرمز به وعده‌های غذایی باعث کاهش اشتها و افزایش چربی‌سوزی در افرادی می‌شود که به‌طور منظم فلفل مصرف نمی‌کنند. با این حال، هیچ تأثیری در افرادی که عادت به خوردن غذاهای تند داشتند، وجود نداشت، که نشان می‌دهد ممکن است تحمل نسبت به اثرات فلفل قرمز تند ایجاد شود. برخی از مطالعات حیوانی همچنین نشان داده‌اند که کپسایسین با انواع خاصی از سرطان‌ها ازجمله سرطان ریه، کبد و پروستات مبارزه می‌کند.

زنجبیل ، درمان تهوع
زنجبیل می‌تواند حالت تهوع را درمان کند و دارای خواص ضد‌التهابی است. زنجبیل یک ادویه محبوب است که در چندین شکل از طب جایگزین استفاده می‌شود. یک گرم یا بیشتر زنجبیل می‌تواند با موفقیت حالت تهوع را درمان کند. یک مطالعه روی افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ نشان داد که 2گرم عصاره زنجبیل در روز، نشانگرهای التهاب روده بزرگ را به همان روش آسپیرین کاهش می‌دهد. تحقیقات دیگر نشان داد که مخلوطی از زنجبیل، دارچین و روغن کنجد باعث کاهش درد در افراد مبتلا به آرتروز می‌شود. عصاره این گیاه اثربخشی مشابه درمان با آسپیرین یا ایبوپروفن دارد.

شنبلیله، کاهش‌دهنده قند خون
شنبلیله که ما آن را در طبخ قرمه سبزی استفاده می‌کنیم اثرات مفیدی بر قند خون دارد. این گیاه حاوی پروتئین گیاهی 4-هیدروکسی ایزولوسین است که می‌تواند عملکرد هورمون انسولین را بهبود بخشد. بسیاری از مطالعات انسانی نشان داده‌اند که حداقل 1گرم عصاره شنبلیله در روز می‌تواند سطح قند خون را به‌ویژه در افراد دیابتی کاهش دهد.

رزماری، پیشگیری از آلرژی
رزماری گیاهی است که ما اغلب از آن برای طعم دادن به مرغ و گوشت در غذاهای خود استفاده می‌کنیم. رزماری می‌تواند به جلوگیری از آلرژی و احتقان بینی کمک کند. ماده فعال رزماری اسید رزمارینیک نام دارد. نشان داده شده که این ماده پاسخ‌های آلرژیک و احتقان بینی را سرکوب می‌کند. رزماری همچنین از خواص دارویی زیادی برخوردار است که محبوبیت آن را دوچندان کرده است. از قدیم‌الایام، رزماری در طب سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف ازجمله مشکلات گوارشی، عفونت‌ها، التهاب‌ها و بهبود سلامت پوست و مورد استفاده شده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید