• شنبه 3 آذر 1403
  • السَّبْت 21 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 23
پنج شنبه 19 مهر 1403
کد مطلب : 237115
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/An42j
+
-

کدام فرآورده لبنی را نباید حذف کنیم؟

پروانه بندپی؛ روزنامه‌نگار

قیمت کالاهای اساسی خانوار مثل لبنیات در سال‌های اخیر بارها افزایش پیدا کرده و خیلی از خانواده‌هایی را که درآمد کمتر و توانایی مالی پایین‌تری دارند مجبور کرده که هر بار دور یکی از آنها را خط بکشند، چون از عهده تهیه و مصرف روزانه یا هفتگی آنها برنمی‌آیند. اما پزشکان و کارشناسان تغذیه تأکید دارند که در شرایط ناگوار اقتصادی هم سعی کنید لبنیات را در سبدغذایی خود قرار دهید یا لااقل همه آنها را یکباره از سر سفره خود حذف نکنید.

لبنیات بی‌جایگزین است
به‌ گفته برخی کارشناسان تغذیه، برای دریافت کلسیم می‌توان سبزی‌هایی مانند کلم‌بروکلی، اسفناج و کلم‌پیچ مصرف کرد. حبوبات(مثل نخود، عدس، لوبیا) و آجیل‌ را هم می‌توان به‌عنوان منابع غنی پروتئین و کلسیم به رژیم غذایی اضافه کرد، اما هیچ ماده غذایی‌ای نمی‌تواند جایگزین فرآورده‌های لبنی شود. درضمن همه این جایگزین‌ها هم برای بسیاری از خانواده‌ها گران‌قیمت و کالای خوراکی لوکس و غیرضروری محسوب می‌شوند.

مثلث طلایی لبنیات‌
زهرا اولادی، کارشناس تغذیه به همشهری می‌گوید: در شرایط اقتصادی کنونی که حتی جایگزین‌های لبنیات هم گران هستند، باید روی اولویت‌بندی مصرف لبنیات تمرکز کرد تا بتوان با هزینه‌ای کمتر سلامت خانواده را حفظ کرد. این کارشناس تغذیه می‌گوید: اگر لبنیات کاملا حذف شود، لازم است رژیم غذایی به شکلی تنظیم شود که منابع کلسیم، پروتئین و ویتامینD از سایر منابع تأمین شوند. خیلی از خانواده‌ها چنین امکانی ندارند. اما باید بدانیم که اگر لبنیات را کلا حذف کنیم، در آینده‌ای نه چندان دور باید هزینه‌ای چندبرابری برای درمان و کنترل بیماری پوکی استخوان بپردازیم. اولادی به جای حذف کل لبنیات از سفره پیشنهاد می‌دهد که به‌ترتیب ماست، دوغ و بعد پنیر مصرف شود، حتی اگر مجبور شویم روزانه مقدار کمتری مصرف کنیم. او می‌گوید: ماست نه‌تنها کلسیم دارد، بلکه به سلامت دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. پس تا حد امکان باید آن را در برنامه غذایی خود نگه داریم. حتی اگر روزانه مقدار کمی مصرف کنیم یا مجبور شویم فقط چند بار در هفته بخوریم.

حتما ماست و دوغ بخورید
او تأکید می‌کند که اگر مجبورید انتخاب کنید، ماست و دوغ از مهم‌ترین فرآورده‌هایی هستند که باید در رژیم غذایی باقی بمانند. همچنین پنیر در مقدار کم  هم می‌تواند بخشی از نیازهای غذایی ما را تأمین کند. با مصرف مقدار کمی از هر یک از این محصولات می‌توانیم همچنان نیازهای اصلی بدن به کلسیم و پروتئین را تأمین کنیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید