• یکشنبه 15 مهر 1403
  • الأحَد 2 ربیع الثانی 1446
  • 2024 Oct 06
یکشنبه 8 مهر 1403
کد مطلب : 236089
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j2ly4
+
-

نبض ترافیک تهران در روز بارانی، عادی زد

گزارش میدانی خبرنگار همشهری از حمل‌ونقل عمومی پایتخت همزمان با نخستین بارش پاییزی

گزارش
نبض ترافیک تهران در روز بارانی، عادی زد

سید محمد فخار-روزنامه‌نگار

باران که می‌بارد، سرعت تردد در معابر هم کند می‌شود، اما صبح تا ظهر‌ شنبه،  مسافران حمل‌ونقل عمومی‌ راحت‌تر ‌از رانندگان شخصی به مقاصدشان رسیدند، چراکه با وجود ثبت کاهش سرعت در پایتخت، وسایل حمل‌ونقل عمومی، در بسیاری از محدوده‌های شهر به روال عادی و حتی با تقویت خطوط در دسترس بودند. برای آگاهی از روند خدمت‌رسانی اتوبوسرانی خط‌7تندرو، مسیر چهارراه پارک‌وی تا میدان راه‌آهن را طی کردیم.

 18کیلومتر اتوبوس‌سواری
همین‌که اتوبوس در ایستگاه می‌ایستد، مسافران سوار می‌شوند، روی صندلی‌ها جا می‌گیرند و اتوبوس در کمتر از 3دقیقه حرکت می‌کند. اینجا خط7 اتوبوس‌های تندروی تهران از میدان تجریش تا میدان راه‌آهن است که 18کیلومتر طول و 40ایستگاه دارد که از نظر میزان مسافر، پرترددترین خط اتوبوسرانی پایتخت محسوب می‌شود. به همین دلیل بررسی این خط، بهترین گزینه و گویای وضع موجود تردد با اتوبوس در شهر است. از مرتضی محمودکلایه یکی از رانندگان این خط، درباره اثر بارندگی بر تردد اتوبوس‌ها می‌پرسیم. درحالی‌که انحراف به چپ یک خودرو در تقاطع یاسمی باعث ترمز سخت می‌شود، می‌گوید: «از وقتی پلیس راهور در تقاطع‌های پرتردد به کمک خط آمده و از معبربان استفاده می‌شود، موتورهای کمی در خط ویژه تردد می‌کنند و این باعث کاهش خطربرای اتوبوس‌ها به‌خصوص در روزهای بارانی شده است.»

 تردد با اتوبوس‌های جدید
در ایستگاه ونک، اتوبوس آبی‌رنگی از اتوبوس بی‌آرتی که سوارش هستیم سبقت می‌گیرد. اتوبوس 10متری «زیما» که با تابلوی «اجرای طرح آزمایشی اتوبوس برقی در شهر تهران» در خط ولیعصر(عج) تردد می‌کند. از راننده می‌خواهیم فاصله را با اتوبوس برقی کم کند تا خودمان را به آن برسانیم. 2ایستگاه بعد سرانجام سوار اتوبوس برقی می‌شویم. برخلاف اتوبوس‌های دیگر 2نفر در سمت راست راننده برای کمک ایستاده‌اند؛ یکی نماینده شرکت سازنده اتوبوس و دیگری نماینده اتوبوسرانی.گرمای تنفس مسافران تازه‌وارد اتوبوس، باعث بخارگرفتن شیشه‌ها می‌شود. نماینده ‌ به راننده، دکمه آبی‌رنگ را نشان می‌دهد و می‌‌گوید:3ثانیه این دکمه را فشار بده تا فن برقی شیشه برای بخارزدایی فعال شود.

  رفت‌وآمد عادی اتوبوس‌ها
اتوبوس‌ها پشت سر هم به ایستگاه‌ها می‌رسند و مسافران مستمر سوار و پیاده می‌شوند. خبری از تجمع مسافران در مسیر پایانه شهید افشاری و پایانه جنوب نیست. مرد جوان در ایستگاه میدان ولیعصر(عج) سوار می‌شود و وقتی از او درباره وضعیت تردد با اتوبوس‌ها می‌پرسیم، چنین توضیح می‌دهد: «فکر می‌کردم به‌خاطر باران، امروز اتوبوس در خط کم باشد، اما شرایط عادی بود و مثل همیشه اتوبوس‌ها با سرفاصله  معین تردد داشتند.» مسیر رفت و برگشتمان جمعا نزدیک 2ساعت به طول می‌انجامد. در مسیر به جز ایستگاه چهارراه ولیعصر(عج) و خیابان امام‌خمینی(ره) هیچ ایستگاه شلوغی دیده نمی‌شود و تردد مسافران در نخستین روز بارانی پاییز ‌ در پرجمعیت‌ترین خط اتوبوسرانی تهران عادی است.

 وضعیت عادی 6 مبدأ خطوط تاکسیرانی
در این روز به پایانه‌های تاکسیرانی ونک، خطوط میدان ولیعصر(عج)، خطوط چهارراه پارک وی، میدان توحید و تجریش سر می‌زنیم تا از چند و چون خدمت‌رسانی مسافربران مطلع شویم. احمد میرزایی، راننده خط ونک - صادقیه می‌گوید اگر قرار باشد با همین میزان تاکسی که در روزهای عادی در شهر تردد می‌کنند، روز بارانی را بگذرانیم، کار‌ سخت می‌شود و زمان معطلی مسافران بیشتر، چون احتمال تصادف در روز بارندگی و خرج صافکاری نیز زیاد است و خودروها با احتیاط بیشتر و سرعت کمتر تردد می‌کنند. برخی هم ماشین نمی‌آورند. به همین‌خاطر است که مردم بیشتر معطل می‌شوند و از این نظر چاره‌ای نیست. البته سازمان تاکسیرانی از ون‌های پشتیبان کمک می‌گیرد، اما باز هم ترددهای شهروندان بالاست.

مشکلی گزارش نشد
گشت و‌گذار نیمروزی‌ ما ‌در حمل و نقل عمومی از شمال تا جنوب و غرب تهران به پایان می‌رسد. روزی که صبح تا عصرش با وجود ثبت کاهش سرعت در پایتخت‌ در بخش حمل‌ونقل عمومی، نبض ترددها مانند یک روز‌ عادی می‌زد و به‌ویژه در بخش اتوبوس‌های تندرو مشکلی گزارش نشد.
همچنین در پایانه‌های تاکسیرانی نیز میزان تاکسی‌های پوشش داده شده قابل قبول بود، اما در مسیرهای گردشی، ترافیک ترددی باعث شد برخی مسافران دقایقی بیشتر از معمول معطل شوند.
 تاکسی‌های اینترنتی نیز مطابق روزهای بارانی دیگر، با افزایش نرخ قابل توجهی همراه  بودند.

کرایه نجومی تاکسی‌های برخط
برای اطلاع از وضعیت خدمت‌رسانی تاکسی‌های اینترنتی مسیر میدان راه‌آهن تا پارک وی از سمت بزرگراه‌های شهید نواب و چمران که حدودا 22کیلومتر است، از طریق یکی از درگاه‌های برخط درخواست می‌دهیم. 17دقیقه طول می‌کشد تا راننده‌ای به آن پاسخ دهد. کرایه این مسیر در روزهای عادی و ساعات کم‌ترافیک حدودا 150هزار تومان است، اما براساس اعلام درگاه اینترنتی، هزینه این سفر در روز بارانی 248هزار تومان خواهد بود که نزدیک 100هزار تومان بالاتر از نرخ روزهای عادی است. در طول مسیر که نزدیک به یک ساعت زمان می‌برد، راننده می‌گوید: «ترافیک زیاد و خطر لغزندگی معابر مزید برعلت است. همین می‌شود که درگاه‌های تاکسی اینترنتی، قیمت را ‌ افزایش می‌دهند.»

این خبر را به اشتراک بگذارید