• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 28 شهریور 1403
کد مطلب : 235264
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JZmrJ
+
-

انتفاضه شیر

رژیم اشغالگر با کنترل شیوه‌های تولید غذا و سلب حاکمیت غذایی از فلسطینی‌ها از یک‌سو آنها را برای تامین نیازهایشان وابسته به تولیدات و صنایع کشاورزی خود می‌کند و از سوی دیگر با ایجاد محدودیت و قطع دسترسی به کالاهای اساسی، آنها را به گرسنگی و ورطه نابودی می‌کشاند.
«انتفاضه شیر» فصلی پنهان در تاریخ مقاومت فلسطین است. در دوران انتفاضه اول، کمیته محلی کشاورزی در بیت‌ساحور به‌عنوان بخشی از مقاومت در برابر اشغال تصمیم گرفت شیر مورد نیاز خود را تولید کند.

رؤیای خودکفایی
ساکنان شهر بیت‌ساحور 18رأس گاو را  از  یک  اسرائیلی خریدند. جلال امسیه، معلم مدرسه‌ای که گاوها را خریده بود می‌گوید: «لحظه‌ای که گاوها را در مزرعه خود دیدم، احساس کردم که رویای آزادی و استقلال‌مان را تحقق بخشیده‌ایم». طولی نکشید که گاوها به بخش جدایی‌ناپذیر از جامعه تبدیل شدند و مزرعه به یک نقطه کانونی و مکانی برای گشت‌و‌گذار با باغ‌هایی که نشان «پیروزی» داشت، تبدیل شد. ناجی مصلح از کشاورزان محلی می‌گوید: «ما موفق شدیم حرکتی به‌سوی خودکفایی ملی داشته باشیم. هر فردی که صاحب یک قطعه زمین بود، چه بزرگ و چه کوچک، شروع به پرورش گوجه‌فرنگی و لوبیا کرد.»
اهالی بیت‌ساحور با خرید ۱۸گاو و تولید شیر برای خود در طول انتفاضه اول استقلال‌شان را اعلام کرده بودند اما این استقلال دوام زیادی نیاورد. نیروهای ارتش اشغالگر آمدند و تهدید کردند که اگر گاوها ظرف ۲۴ساعت از بین نروند مزرعه با بولدوزر صاف خواهد شد. فلسطینی‌ها گاوها را پنهان کردند.
 ارتش اشغالگر یک عملیات نظامی را برای یافتن «۱۸گاو تروریست» آغاز کرد.
 صدها سرباز صهیونیستی و 2هلی‌کوپتر برای شکار گاوهای «مظنون» و هر کسی که به عملیات زیرزمینی تولید شیر کمک می‌کرد، مستقر شدند.
کسانی که حیوانات را پنهان می‌کردند جان خود را به خطر می‌انداختند، اما این را وظیفه خود می‌دانستند که گاوها را پنهان نگه‌دارند. طبق یک قرار جمعی، هرگاه سربازان به خانه‌ها نزدیک می‌شدند صاحبان آن خانه‌ها برای خبر رساندن به همسایگان ترانه‌ ام‌کلثوم را پخش می‌کردند.
در طول ۱۲روز حکومت نظامی و با وجود منع رفت‌وآمد، شیر «انتفاضه» مخفیانه به همه خانه‌ها تحویل داده می‌شد.
به‌گفته دکتر ماجد نصار، پزشک فلسطینی، این موضوع بسیار مهم بود؛ نه‌ فقط به‌عنوان یک منبع غذایی، بلکه براي اینکه این گاوها در زمان منع رفت‌وآمد و حکومت نظامی هم می‌توانستند شیر تولید کنند و این شیر بین مردم توزیع می‌شد که به مردم قدرت بسیاری مي‌داد.

این خبر را به اشتراک بگذارید