• شنبه 8 دی 1403
  • السَّبْت 26 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 28
سه شنبه 20 شهریور 1403
کد مطلب : 234649
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/nZpzD
+
-

افزایش 17درصدی قیمت خرید تضمینی گندم

کشاورزی
افزایش 17درصدی قیمت خرید تضمینی گندم

براساس مصوبه شورای قیمت‌گذاری دولت، قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم ۲۰هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد که نسبت به سال گذشته 17درصد بیشتر شده است.قیمت مصوب خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم از کشاورزان در سال زراعی 1403-1402، 17هزار و 500تومان بود.

اعتراض به قیمت خرید گندم
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: خرید تضمینی گندم به قیمت 20هزار و 500تومان نمی‌تواند انگیزه لازم را به کشاورزان بدهد. احد آزادی‌خواه، نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قیمت نرخ تضمینی گندم برای سال آینده اظهار کرد: قیمت هر کیلو گندم برای سال آینده 20هزار و ۵۰۰تومان تعیین شده است. از این‌رو مصوبه مذکور مصوبه کاملا قانونی و لازم‌الاجراست.
وی با بیان اینکه امکان بازنگری در مصوبه مذکور وجود دارد ادامه داد: به‌واقع شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی اگر احساس کند که به لحاظ کارشناسی باید در این نرخ بازنگری کند، برابر با قانون منعی وجود ندارد.آزادی‌خواه تأکید کرد: با این حال، ما اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی قیمت تعیین‌شده هر کیلو گندم برای سال آینده را منطقی نمی‌دانیم. بنابراین قیمت تعیین‌شده نمی‌تواند نیازهای کشاورزان را در این بخش تأمین کند و صرفه و صلاح داشته باشد.این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به چرایی این مسئله تأکید کرد: ما اگر قصد داریم انگیزه لازم را برای کشت گندم به کشاورزان ندهیم، مجددا باید مقادیر زیادی ارز تخصیص دهیم و گندم را از خارج از کشور وارد کنیم که این مسئله به ‌خودی خود ابعاد اجتماعی، اقتصادی و همچنین امنیتی دارد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: حال که گندم‌کاران باغیرت ایرانی به این جمع‌بندی رسیده‌اند که ۱۲میلیون تن گندم را در اختیار دولت قرار دهند، دولت نیز باید در قیمت‌گذاری این محصول به‌ گونه‌ای تدبیر کند که انگیزه کشت از کشاورزان گرفته نشود. بنابراین خرید تضمینی گندم به قیمت ۲۰هزار و ۵۰۰تومان نمی‌تواند انگیزه لازم را به کشاورزان برای تولید این محصول بدهد. همچنین باید یادآور شوم ما هیچ‌ گونه سیاست‌ تشویقی در این بخش را قبول نداریم. لذا اگر دولت و شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی قیمت تعیین‌شده را مورد بازنگری قرار دهند، این مسئله می‌تواند موجب انگیزه کشاورزان برای تولید این محصول شود و مشوق دیگری در این بخش نیاز نیست.
آزادی‌خواه تأکید کرد: مهم‌ترین مشوق برای کشت گندم کشاورزان معطوف به بازنگری و بالا بردن قیمت خرید گندم در سال آینده است.

متوسط درآمد گندمکاران: 240میلیون تومان
براساس اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها مجموع کشاورزانی که مطالبات خود را دریافت کرده‌اند 817هزارو657نفر بوده‌اند و با توجه به کل رقم پیش‌بینی شده بودجه خرید گندم که برابر حدود 200هزار میلیارد تومان است، درآمد متوسط گندمکاران برابر 240میلیون تومان خواهد بود.
 با توجه به پرداختی‌های انجام‌شده توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها برای پرداخت مطالبات گندمکاران، در حال حاضر حدود 161هزار میلیارد تومان به‌حساب کشاورزان واريز شده است.
البته با توجه به اعلام این سازمان، بخشی از طلب باقی‌مانده گندمکاران باید با توجه به فروش گندم به خبازی‌ها و صنایع توسط شرکت بازرگانی دولتی تامین شود که احتمالا این رقم نیز قابل توجه خواهد بود. درحقیقت آن بخش از طلب گندمکاران که باید براساس تعهدات سازمان برنامه و بودجه پرداخت می‌شد  به‌طور کامل پرداخت شده است.





 

این خبر را به اشتراک بگذارید