• دو شنبه 5 آذر 1403
  • الإثْنَيْن 23 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 25
یکشنبه 18 شهریور 1403
کد مطلب : 234353
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r0w0E
+
-

سارقان چطور گوشی شهروندان را سرقت می‌کنند و برای در امان ماندن از دست آنها چه باید کرد؟

موبایل قاپی درچند ثانیه

موبایل قاپی درچند ثانیه

«جوان نقابدار با کلاهی لبه‌دار به مردی که در پیاده‌رو است نزدیک می‌شود و بعد از قاپیدن گوشی موبایلش در یک چشم به‌هم زدن سوار موتور دوستش می‌شود و فرار می‌کند.» این صحنه‌ای است که در هفته‌های گذشته بارها در فضای مجازی منتشر شد و کاربران با هیجان زیادی برای هم ارسال کردند و به یکدیگر هشدار دادند. این ماجرای گوشی‌قاپی بود که به‌خاطر سرقت در بلوار استادمعین مشهور شد اما در ادامه ابعاد پرونده‌اش گسترده‌تر شد.

آغاز ماجرا
در هفته‌های آخر مردادماه امسال فیلم کوتاهی در فضای مجازی منتشر شد که صحنه یک موبایل‌قاپی را نشان می‌داد. این سرقت در نزدیکی بانکی در بلوار استادمعین در غرب تهران اتفاق افتاده بود. سارق جوانی بود که نقاب به چهره زده و کلاهی لبه‌دار بر سر داشت. او در یک چشم به‌هم زدن گوشی شهروندی را دزدید و سوار بر موتورسیکلت فرار کرد. این اما پایان کار نبود و در ادامه فیلم‌های دیگری نیز از این سارق منتشر شد که او را در گوشه دیگری از شهر در حال موبایل‌قاپی نشان می‌داد. انتشار این فیلم‌ها تا جایی ادامه پیدا کرد که ترس و وحشت زیادی در دل ساکنان پایتخت از سرقت گوشی‌شان ایجاد شد و همه نگران سرقت موبایل‌شان بودند. در این شرایط بود که پلیس نیز تحقیقات ویژه‌ای را برای شناسایی و دستگیری این سارق حرفه‌ای آغاز کرد. هرچند روند رسیدگی به این پرونده چند هفته‌ای طول کشید اما سرانجام کارآگاهان پلیس موفق شدند موبایل‌قاپ تحت‌تعقیب و همدستش را دستگیر کنند.

درآمد گوشی‌قاپی
اما درآمد موبایل‌قاپ مشهور تهران با این همه جنجالی که به پا کرد چقدر بود؟ او می‌گوید: انگیزه ما از این کار فقط به‌دست آوردن پول بود. ما از این کار ماهی حدود 56 میلیون تومان درآمد داشتیم. اما این پول ارزشش را نداشت. برای به‌دست آوردن این پول باید هر روز سرقت می‌کردیم و این یعنی خطر. بعد از سرقت گوشی‌ها را به مالخر می‌فروختیم. از ۳ میلیون تومان به بالا. فقط پول نقد می‌گرفتیم که ردیابی نشویم.

موبایل‌قاپ معروف چه‌کسی بود؟
پیش از دستگیری موبایل‌قاپ معروف تهران، تصاویر زیادی از او در فضای مجازی منتشر می‌شد. تصاویری که او را هنگام قاپیدن گوشی شهروندان نشان می‌داد اما به درستی معلوم نبود که این سارق حرفه‌ای چه‌کسی است. او جوانی 20ساله به نام آرش بود که پیش از این یک مرتبه به اتهام موبایل‌قاپی دستگیر شده بود. او می‌گوید: محرم پارسال آزاد شدم اما اگر عقل درست و حسابی داشتم که دوباره وارد این مسیر نمی‌شدم. او ادامه می‌دهد:‌ از حدود 3‌ماه قبل با دوستم دوباره گوشی‌قاپی را شروع کردیم و نمی‌دانم در این مدت چه تعداد گوشی سرقت کردیم. سوار بر موتور می‌شدیم و در خیابان‌ها می‌چرخیدیم. وقتی فردی را می‌دیدیم که حواسش به اطرافش نیست و در حال حرف زدن با موبایل است، سراغش می‌رفتیم. نخستین فیلمی هم که از ما پخش شد، مربوط به سرقت خیابان استادمعین بود. اتفاقی در آنجا بودیم. پرسه می‌زدیم و به‌دنبال سوژه می‌گشتیم.

خاطره تلخ کودکی
موبایل‌قاپ معروف تهران هرچند می‌گوید انگیزه اصلی‌اش از این کار به‌دست آوردن پول بوده اما خاطره‌ای تلخ از دوران کودکی‌اش دارد و می‌گوید این خاطره نیز در موبایل‌قاپ شدنش بی‌تأثیر نبوده است. او می‌گوید: ۱۰ ساله بودم و دوستم هم ۹ سال داشت. گوشی موبایل مادرهایمان را در خیابان زدند. وقتی دوستم در مدرسه برایم تعریف کرد که موبایل مادرش را سرقت کرده‌اند و او اصلا حالش خوب نیست، درک نمی‌کردم تا اینکه یک سال بعد هم گوشی موبایل مادرم را در خیابان زدند. مادرم وحشت‌زده به خانه آمد و حالش اصلا خوب نبود. شب‌ها نمی‌توانست بخوابد. آسیب روحی شدیدی به او وارد شده بود. من آن روزها خیلی بچه بودم و کاری نمی‌توانستم انجام بدهم اما خیلی خشمگین شدم. چند سال بعد در خیابان جلوی چشم من، گوشی یک زن را زدند. حتی من دنبال دزد هم رفتم اما نتوانستم گیرش بیندازم. تصمیم گرفتم خودم هم همین کار را انجام بدهم.

سرقت فقط از مردان
شاید خاطره تلخی که موبایل‌قاپ معروف تهران از دوران کودکی‌اش داشته باعث شد که او و همدستش در سرقت‌هایشان یک اصل را همیشه درنظر بگیرند و آن اینکه هیچ وقت از زنان سرقت نکنند. او می‌گوید: بارها در حال پرسه زدن در خیابان به‌دنبال سوژه بودیم و زنانی را می‌دیدیم که در حال صحبت با گوشی‌های گرانقیمت خود بودند اما هرگز وسوسه هم نشدیم. ما نمی‌خواستیم زنان دیگر، آسیبی که مادرهایمان دیده بودند را ببینند.

توصیه به مردم
این سارق جوان که حالا معروف شده معلوم نیست تا چه زمانی باید پشت میله‌های زندان باشد اما می‌گوید این آخرین مرتبه‌ای بود که به‌خاطر گوشی‌قاپی دستگیر شده است. به همین دلیل توصیه‌های مفیدی برای شهروندان دارد که قربانی گوشی‌قاپی نشوند. او می‌گوید: مردم باید حواسشان را جمع کنند. گوشی‌هایشان را در خیابان در دستشان نگیرند. هنگام صحبت با موبایلشان از هندزفری استفاده کنند. اگر در ماشین‌هایشان با موبایلشان صحبت می‌کنند، درها را قفل کنند و شیشه‌ها را بالا بکشند. خلاصه اگر همه جوانب را رعایت کنند هرگز در دام سارقان فرصت‌طلبی که به‌دنبال سوژه می‌گردند گرفتار نمی‌شوند.

فیلم‌های سرقت در فضای مجازی
موبایل‌قاپ معروف تهران درباره فیلم‌هایی که از او در فضای مجازی منتشر شده می‌گوید: ما برای سرقت اغلب جلوی بانک‌ها می‌رفتیم. می‌دانستیم که آن اطراف دوربین مداربسته نصب شده اما چهره خودمان را کاملا می‌پوشاندیم. ماسک و کلاه داشتیم. از طرفی هرکس به بانک می‌رود یا مقابل دستگاه خودپرداز، موبایلش را بر می‌دارد تا مثلا پولی را کارت به کارت کند. این زمان درواقع زمان مناسبی بود برای انجام سرقت‌هایمان. یکی از ما می‌رفت به سمت طعمه و دیگری روی موتور منتظر می‌ماند. سرقت که انجام می‌شد، فرار می‌کردیم. بعد از چند سرقت اما فیلم‌ سرقت‌هایمان را در فضای مجازی دیدیم. من ترسیدم. تا چند روز سرقت‌ها را متوقف کردیم. می‌ترسیدیم لو برویم اما بعد جای خود را عوض کردیم. حتی دیگر آن لباس‌هایی که در فیلم دیده می‌شد را نپوشیدیم.


آرسن لوپن تهران
موبایل‌قاپ تهران با سرقت‌ در بلوار استادمعین معروف شد و بعد از مدتی از سوی برخی رسانه‌ها لقب آرسن لوپن تهران را گرفت. او اما بعد از دستگیری اعلام کرد که آرسن لوپن نیست و علاقه‌ای به این لقب ندارد. رئیس پلیس تهران هم اعلام کرد که این سارق شایسته هیچ لقبی نیست.

   از خیاطی تا سرقت
وقتی موبایل‌قاپ مشهور تهران دستگیر شد و تحت بازجویی قرار گرفت اطلاعات بیشتری از او به‌دست آمد. از سوی دیگر شهروندان که با کنجکاوی خاصی این پرونده را دنبال می‌کردند نیز علاقه داشتند تا جزئیات بیشتری از او بدانند. طبق اعترافات متهم او پیش از شروع به سرقت، خیاط بود.





 

این خبر را به اشتراک بگذارید