• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 6 شهریور 1403
کد مطلب : 233777
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Z4LJ8
+
-

آشفته‌ بازار

معلوم نیست باشگاه چلسی از جان نقل و انتقالات چه می‌خواهد

آشفته‌ بازار

چلسی لیگ برتر این فصل را با شکست مقابل سیتی آغاز کرد اما با نمایشی که مقابل مدافع عنوان قهرمانی داشت، می‌شد پیش‌بینی کرد این تیم به جایی می‌رسد. انزو مارسکا مقابل استادش گواردیولا خوب عمل کرد و اگر یک هالند در خط حمله داشت، می‌توانست بازی را ببرد. در هفته دوم در زمین ولوز امیدهای هواداران چلسی که با گراهام پاتر، لمپارد و پوچتینو نابود شده بود، زنده شد. آبی‌ها در این بازی با درخشش کول پالمر و تونی مادوئکه در خانه ولوز به برتری ۶ بر ۲ رسیدند. پالمر یک گل زد و ۳پاس گل داد و مادوئکه هم که هت‌تریک کرد.

همه از خریدهای زیادی تاد بولی، مالک آمریکایی باشگاه و ترکیب 43نفره بازیکنان و حضور 7-8دروازه‌بان در اردوی تیم انتقاد می‌کنند. چلسی در پنجره نقل‌و‌انتقالات تابستانی، 10بازیکن دیگر را به خیل بازیکنان خود اضافه کرد. ژائو فلیکس زننده گل ششم به ولوز، دهمین بازیکن تازه‌وارد تیم بود و سی‌و‌ششمین خرید دائمی چلسی از سال2022 که کنسرسیوم تاد بولی-کلیرلیک این باشگاه را خرید. بله، 36بازیکن در کمتر از 2سال به استمفوردبریج آمده‌اند. در این مدت آنها بیش از یک‌میلیارد پوند هزینه کرده‌اند؛ بیش از دو برابر باشگاه‌هایی که در این بازه زمانی بیشترین هزینه‌ را کرده‌اند (منچستریونایتد 518میلیون پوند).
خرید دائمی مهاجم پرتغالی اتلتیکو 44.5میلیون پوند برای باشگاه انگلیسی هزینه خواهد داشت؛ البته طی قراردادی به‌مدت 6سال و پرداخت سالی 12میلیون پوند. البته اگر تا 12ماه دیگر آبی‌ها از این خرید پشیمان نشوند و فلیکس را به باشگاه اسپانیایی پس ندهند. فلیکس پیش از این نیمه‌دوم فصل 2023-2022 را به‌صورت قرضی در چلسی گذرانده بود.
ریس جیمز و بن چیلول تنها بازمانده‌های چلسی از ترکیب نهایی این تیم در لیگ قهرمانان اروپا در مه2021هستند؛ یعنی همین 3سال پیش. این دو بازیکن در بازی هفته نخست جایی در ترکیب تیم نداشتند.
البته چلسی فقط هزینه‌ نمی‌کند، آنها درآمد هم دارند. از ابتدای فصل ۱۵-۲۰۱۴، چلسی با ۱/۴۸میلیارد یورو و بالاتر از همه تیم‌ها، از فروش بازیکنان خود درآمد کسب کرده است. ۴۷۹میلیون‌ یورو از این مبلغ، مربوط به فروش بازیکنان آکادمی چلسی بوده که این میزان، بالاتر از کل درآمد باشگاه‌هایی مانند آرسنال و نیوکاسل است.
در همین دوران تاد بولی، درآمد چشمگیری از محل فروش بازیکن به تیم‌های دیگر به‌دست آورده که البته نیمی از هزینه‌ها را هم پوشش نمی‌دهد. در این مقطع، در ازای یک‌میلیارد و 132.5میلیون پوند برای خرید بازیکن، چلسی 416.8میلیون پوند هم بازیکن فروخته اما باز هم بین هزینه و درآمد، ناترازی‌ای به مبلغ 671.2میلیون پوند وجود دارد. ناترازی در چلسی، دو برابر منچستریونایتد و تاتنهام است.
منچسترسیتی پرونده‌ای قطور درباره رعایت نکردن فیرپلی مالی دارد. سیتیزن‌ها از زمانی که تاد بولی مالکیت چلسی را در اختیار گرفته، 373میلیون پوند بازیکن خریده‌اند و به لطف دست‌ودلبازی اتلتیکو که خولیان آلوارس را 95میلیون خرید، درآمد آنها از محل فروش بازیکنان 343میلیون است، با ناترازی 30میلیون پوند. البته نکته مهم این است که گواردیولا تیم کاملی دارد. سرمربی من‌سیتی در مصاحبه‌ای در پاسخ به خریدهای زیاد منچستریونایتد گفته که خودش هم زمانی احساس می‌کرده تیمش کامل نیست و خریدهای زیادی کرده بود.
از سال1992که لیگ برتر شکل گرفت، فقط 8باشگاه انگلیسی از 4رده اول، بیش از چلسی در 2سال تحت هدایت تاد بولی پول خرج کرده‌اند. از آغاز راه‌اندازی لیگ برتر فوتبال انگلستان تاکنون، یعنی در 32سال گذشته باز هم چلسی بوده که با ولخرجی‌های آبراموویچ و سپس تاد بولی بیشترین هزینه را در بازار نقل‌وانتقالات متحمل شده است.
آبی‌های لندن در این مدت به میزان 3میلیارد و 291.5میلیون پوند بازیکن خریده‌اند. دومین باشگاه پرهزینه لیگ برتر، منچسترسیتی بوده که اندکی از منچستریونایتد بیشتر هزینه کرده؛ 2.422میلیارد پوند مقابل 2.329میلیارد. تاتنهام با 1.802میلیارد پوند، لیورپول با 1.793، آرسنال با 1.683، نیوکاسل با 1.292، وستهم با 1.215، استون‌ویلا با 1.207میلیارد پوند در رده‌های بعدی قرار دارند و جالب اینکه رتبه دهم در اختیار تاد بولی است با 2سال مالکیت باشگاه چلسی. او 1.132میلیارد پوند برای خرید بازیکن هزینه کرده است؛ کمتر از یک‌سوم کل هزینه خرید بازیکن در تاریخ 32ساله لیگ برتر توسط این باشگاه.

دوران تازه
انزو مارسکا پنجمین سرمربی تیم تحت مالکیت تاد بولی در 2فصل اخیر است. آیا این ایتالیایی که اخیرا بازیکنانی مثل رحیم استرلینگ را کنار گذاشته است، می‌تواند آشفته‌بازار استمفوردبریج را کنترل و بازیکنان فعال را به نصف کاهش دهد؟

ورودی‌های تابستان
پدرو نتو از ولوز با 60میلیون یورو، ژائو فلیکس از اتلتیکو با 52، کیرنان دوزبری هال از لستر با 35.4، فیلیپ یورگنسن از ویارئال با 24.5، عمری کلیمن از تیم زیر 21سال استون‌ویلا با 22.5، آرون آنسلمینو از بوکا جونیورز با 16.5، رناتو ویگا از بازل با 14، کیلب ویلی از آتلانتای‌آمریکا با 10، مارک گویو از بارسلونا-ب با 6میلیون یورو و توسین آدارابیویو از فولام (رایگان) به چلسی آمده‌اند. قرارداد قرضی چند بازیکن دیگر هم به پایان رسید و به تیم برگشتند. تعداد کل ورودی‌های این فصل بالغ بر 21بازیکن شد.

خروجی‌های تابستان
ایان ماتسن به استون‌ویلا با 44.5میلیون پوند (در نیم‌فصل دوم فصل پیش قرضی در دورتموند بود)، کانر گلگر به اتلتیکو‌مادرید با 42میلیون یورو، لوییس هال به نیوکاسل با 33، عمری هاچینسون به ایپسوییچ با 23.5، دیگو موریرا به استراسبورگ با 2میلیون یورو، حکیم زیاش به گالاتاسرای و مالانگ سار به لانس با انتقال‌هایی رایگان و چند بازیکن قرضی خروجی‌های تیم هستند.

مربی دفاعی برای سبک هجومی
این روزها مربیان ایتالیایی روی بورس هستند. مدتی پرتغالی‌ها مشتریان زیادی داشتند، دورانی کروات‌ها، اسپانیایی‌ها و... حالا نوبت مربیان ایتالیایی است. هر باشگاهی هم که مربی ایتالیایی استخدام می‌کند، از او می‌خواهد مثل گواردیولا باشد و تیمش مثل تیم او بازی کند. آخرین مورد انزو مارسکا، سرمربی فصل پیش لسترسیتی است که این تیم را با اقتدار به لیگ برتر برگرداند و سپس به‌عنوان پنجمین سرمربی دوران 2ساله تاد بولی، روی نیمکت چلسی نشست. تیم مارسکا از همان بازی اول مقابل گواردیولا نشان داد چه کیفیتی دارد.
بله؛ ایتالیایی‌ها روی بورس هستند و در همین یورو2024 که همین تابستان برگزار شد، 5تیم ملی سرمربی ایتالیایی داشتند؛ اسپالتی (ایتالیا)، مارکو روسی (مجارستان)، فرانچسکو کالزونا (اسلواکی)، دومنیکو تدسکو (بلژیک) و وینچنتزو مونتلا (ترکیه) ایتالیایی‌های حاضر در این رقابت‌ها بودند.
دی‌زربی که عملکردش در برایتون با تمجید پپ روبه‌رو شد، قرار بود هدایت بایرن‌مونیخ یا بارسلونا و یا تیم بزرگ دیگری را در دست بگیرد ولی سر از مارسی درآورد. حالا او و تیمش رقیب اصلی پاری‌سن‌ژرمن بر سر قهرمانی لیگ یک هستند. تیاگو موتا بولونیا را به اروپا برد و خودش به‌جای آلگری روی نیمکت یوونتوس نشست تا این تیم بار دیگر مدعی اصلی قهرمانی سری‌آ لقب بگیرد. ایتالیانو، سرمربی موفق فیورنتینا جای موتا را در بولونیا گرفت. ده‌روسی ‌جای مورینیو را گرفته و مأمور بازسازی وجهه آاس‌رم و بهبود سبک فوتبال این تیم شده. سیمونه اینتزاگی در اینترمیلان یک سرمربی موفق است. آنچلوتی را هم که دیگر نگوییم؛ دسته‌گل! آنتونیو کونته که پس از چند سال به حرفه مربیگری برگشته، هفته اول با ناپولی 3بر صفر شکست خورد اما در هفته دوم با همین نتیجه جبران کرد. به‌نظر می‌رسد مارسکا هم بتواند چلسی را از ورطه‌ای که تاد بولی در آن گرفتار کرده، نجات دهد. آلگری، پیولی، مائوریتزیو ساری و چند مربی بزرگ دیگر این کشور هم بیکارند. اینکه مربیان ایتالیایی این همه طرفدار دارند و همه از آنها فوتبال هجومی می‌خواهند، از طنزهای روزگار است. تا همین چند سال پیش هر تیمی دنبال فوتبال تدافعی بود، مربی ایتالیایی استخدام می‌کرد.

چلسی ترسناک
    انزو مارسکا نخستین مربی تاریخ لیگ برتر شد که تیمش در نخستین بازی خارج از خانه خود در این رقابت‌ها 6گل به ثمر رساند.
    برای نخستین بار از آوریل2022چلسی در یک بازی خارج از خانه مقابل ولورهمپتون 6گل زد.
    نونی مادوئکه نخستین بار در تیم بزرگسالان 3گله شد و هر 3 گل را از روی پاس کول پالمر به ثمر رساند.
    این پنجمین باری است که یک بازیکن در یک بازی لیگ برتر 3بار یا بیشتر به هم‌تیمی خود پاس گل می‌دهد؛ سال 1995مایک نیول به آلن شیرر و استن کالیمور به رابی فاولر پاس داده بودند، سال 2003فردی لیونگبرگ 3پاس‌گل به تیری آنری داد و سال 2020هم هری کین 4پاس‌گل برای سون هیونگ‌مین ارسال کرد.
    کول پالمر در 6بازی لیگ برتر برای چلسی گل زده و پاس گل داده است که بیشترین تعداد بین همه بازیکنان لیگ برتر از سپتامبر2023 است، از زمانی که پالمر نخستین بازی‌اش را در لیگ انجام داد.
    ولور برای نخستین بار از مارس2007 که مقابل ساوتهمپتون در چمپیونشیپ 6بر صفر باخته بود، در یک بازی دیگر 6 گل دریافت کرد.
    بدون درنظر گرفتن آمار باخت‌های تیم‌های سقوط‌کرده، از شروع فصل گذشته هیچ تیمی بیشتر از ولورهمپتون (20) در لیگ برتر متحمل شکست نشده است.
    ولور از سال  2009که به لیگ برتر برگشته، تنها یک بازی از 19بازی ابتدایی لیگ برتری خودش را با پیروزی به پایان برده؛ 8مساوی و 10شکست.
    گل نیکلاس جکسون پس از 98ثانیه، سریع‌ترین گل چلسی در سال‌های اخیر بود. پیش از این، سپتامبر2017و در بازی با استوک سیتی بود که آلوارو موراتا ثانیه 82به گل رسید.
    نیکلاس جکسون پانزدهمین گلش در لیگ برتر را در سی‌و‌هفتمین بازی خود در این رقابت‌ها به ثمر رساند. او دومین بازیکن آفریقایی است که سریع‌تر از بقیه به 15گل می‌رسد. قبل از او و سال 2018پیر امریک اوبامیانگ در 22بازی این تعداد گل را زده بود.
    هر یک از 3گل اخیر ژائو فلیکس در لیگ برتر به‌عنوان بازیکن ذخیره به ثمر رسیده و هر 3 گل او را یک بازیکن تعویضی ساخته است.
    چلسی در ترکیب اصلی خود از 9بازیکنی که 23سال یا کمتر سن داشتند، استفاده کرد. این چهارمین رکورد در تاریخ لیگ برتر است؛ پس از میدلزبورو - فولام (10بازیکن) در مه2006، استون ویلا - سوانسی (10بازیکن) در ژانویه2013و چلسی -منچستریونایتد (9بازیکن) در مه 2023.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید