• شنبه 28 مهر 1403
  • السَّبْت 15 ربیع الثانی 1446
  • 2024 Oct 19
دو شنبه 29 مرداد 1403
کد مطلب : 233194
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oY593
+
-

بازدهی بازار ارز از ابتدای سال1403 تاکنون منفی 6درصد بوده است

واکسینه شدن بازار ارز به سیاست

دیروز برای دومین روز متوالی در هفته جاری، قیمت دلار در ادامه روند نزولی خود در کانال 57هزار تومان باقی ماند. روز شنبه ارزش هر دلار آمریکا در بازار آزاد ارز ایران پس از آنکه در نتیجه افزایش تنش در منطقه به‌ویژه بعد از ترور رهبر سیاسی حماس روند صعودی گرفته بود، به کانال 57هزار تومان برگشت و 57هزار و705تومان قیمت خورد که نسبت به روز کاری قبل 1.9درصد افت قیمت را تجربه کرد. دیروز یکشنبه هم قیمت دلار همچنان در کانال 57هزار تومان باقی ماند. به‌ گزارش همشهری، با بازگشت آرامش و ثبات نسبی به بازارهای دارای قدرت نقدشوندگی بالا نظیر ارز و طلا، قیمت دلار آمریکا و دیگر ارزهای جهانی در بازار آزاد ایران عقب‌نشینی کرد. سیر نزولی قیمت ارز که از اواسط مرداد آغاز شده، احتمال دارد در روزهای آینده هم ادامه یابد. قیمت هر دلار آمریکا پس از ترور شهید اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در تهران به‌دست رژیم صهیونیستی به 62هزار تومان نزدیک شد، اما این عامل روانی اثرگذار، باعث التهاب در بازارها نشد و البته حضور بانک مرکزی به‌ عنوان بازارساز و مداخله در قیمت‌ها باعث شد تا آرامش به بازار ارز برگردد.

طلا در جهان گران و در ایران ارزان شد
طی روزهای اخیر تحت‌تأثیر افت ارزش دلار در برابر ریال ایران، قیمت سکه و طلا هم روند نزولی را تجربه کرده است. محمد کشتی‌آرای، عضو اتحادیه طلا و جواهر ایران می‌گوید: در هفته قبل قیمت طلای جهانی، نوسان صعودی داشت و روز جمعه یکباره قیمت جهانی طلا 48دلار افزایش یافت و به رقم بی‌سابقه 2508دلار رسید، این افزایش قیمت باید تأثیر زیادی روی طلا و سکه می‌گذاشت، ولی به‌دلیل کاهش قیمت دلار، تغییر زیادی در قیمت طلا و سکه نداشتیم.
او با اشاره به بازگشت دلار به کانال 57هزارتومانی از کاهش حباب سکه خبر داد و گفت: حباب سکه با یک‌میلیون ‌و200هزار تومان کاهش به 7میلیون ‌و100هزار تومان رسیده است. به‌ گفته کشتی‌آرای، کاهش تقاضا و افزایش عرضه طلا و ارز در بازار و البته همزمانی ایام میانی ‌ماه صفر و نزدیک شدن به ایام اربعین موجب شده است حباب سکه در بازار کاهش محسوس داشته باشد.

چرا آثار تنش‌های سیاسی کم شده است؟
در یک سال اخیر با وجود وقوع تنش‌های بزرگ سیاسی و منطقه‌ای که می‌توانست بازار ارز کشورمان را تحت‌تأثیر قرار دهد، با سیاست‌های آشکار و پنهانی که بانک مرکزی اتخاذ کرده، نوسانات نرخ ارز به حداقل خود در سالیان اخیر رسیده است.
مردم حتما به یاد دارند که در دولت دوازدهم کوچک‌ترین موضع‌گیری مقامات اروپایی و آمریکایی درباره تشدید تحریم‌های ایران یا هرگونه اقدامی که دورنمای مذاکرات رفع تحریم‌ها را تیره می‌کرد، بازار ارز فورا واکنش نشان می‌داد و قیمت دلار بالا می‌رفت. اما در دولت سیزدهم خصوصا در یک سال گذشته، دیگر خبری از آن اثرگذاری مستقیم تحولات سیاسی بر بازار نیست یا اینکه اثرات آن بسیار کوتاه‌مدت و موقتی است. پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی و شهادت آیت‌الله رئیسی هم اثرات کوتاهی بر بازار ارز داشتند. در هفته‌های اخیر هم با وجود اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در ایران و ترور اسماعیل هنیه در تهران، تسلط بانک مرکزی بر بازار ارز سبب شد تا اثر هیجانی آن ترور بر قیمت دلار، به سرعت کنترل شود.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید