تولید نفت ایران بر اساس اعلام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه گذشته میلادی 20هزار بشکه بیشتر شده و به 3میلیون و 271هزار بشکه در روز رسیده و پس از عربستان و عراق در جایگاه سوم قرار دارد.به گزارش همشهری، تازهترین بولتن اوپک نشان میدهد که تولید نفت ایران از 2میلیون و 554هزاربشکه در روز در سال 2022میلادی به بعد روند صعودی پیدا کرده و در پایان سال 2024به 3میلیون و 238هزار بشکه و در پایانماه جولای 2024هم به 3میلیون و 271هزار بشکه افزایش پیدا کرده است.
براساس گزارش دیگر منابع درماه ژوئیه (تیر - مرداد)، ۱۲ عضو این سازمان ۲۶ میلیون و ۷۴۶ هزار بشکه نفت تولید کردند که ۱۸۵ هزار بشکه بیشتر از ۲۶ میلیون و ۵۶۲ هزار بشکهماه ژوئن است. پس از عربستان با تولید روزانه ۹ میلیون و ۱۵هزار بشکه و عراق با تولید روزانه ۴ میلیون و
۲۵۱ هزار بشکه، ایران با تولید روزانه3 میلیون و ۲۷۱ هزار بشکه جایگاه سومین تولیدکننده این سازمان را حفظ کرد.
قیمت نفت ایران
براساس تازهترین گزارش ماهانه اوپک، قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه ژوئیه، نسبت به ماه ژوئن ۲۰۲۴ میلادی، ۹۲ سنت معادل ۱/۱ درصد افزایش یافته است. قیمت نفت خام سنگین ایران هم ۸۴ دلار و ۵۷ سنت ثبت شده است، درحالیکه این رقم در ماه قبل آن، ۸۳ دلار و ۶۵ سنت برای هر بشکه بود و میانگین قیمت نفت خام سنگین ایران در سال ۲۰۲۴، ۸۳ دلار و ۶۲ سنت بوده است. قیمت سبد نفتی اوپک هم در ماه ژوئیه ۲۰۲۴ به ۸۴ دلار و ۴۳ سنت برای هر بشکه رسید که یک دلار و ۲۱ سنت (۱/۱درصد) بیشتر از ماه ژوئن ۲۰۲۴ است.
چشمانداز آینده اوپک
اوپک برآورد کرده که تقاضای جهانی نفت خام برای سال ۲۰۲۴ با ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه افزایش روزانه همراه خواهد بود. مجموع تقاضای نفت جهان برای سالجاری میلادی، ۱۰۴ میلیون و ۴۶۰ هزار بشکه پیشبینی شده، درحالیکه این رقم در برآورد گزارش ماه اوت برای ماه ژوئن بدون تغییر بوده است. این نهاد پیشبینی کرده که تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ روزانه یکمیلیون و ۸۵۰ هزار بشکه افزایش یابد و به مجموع ۱۰۶ میلیون و ۳۱۰ هزار بشکه در روز برسد. این در حالی است که آژانس بینالمللی انرژی در تازهترین پیشبینی خود رشد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۴ را بدون تغییر حفظ کرد و برآورد تقاضا برای سال ۲۰۲۵ را کاهش داد. این نهاد انرژی اعلام کرد پایان جهش اقتصادی چین پس از شیوع ویروس کرونا، تقاضای جهانی نفت را محدود میکند، اما اقتصادهای پیشرفته، بهویژه آمریکا که یکسوم بنزین جهان را مصرف میکند، کمبود تقاضا را جبران کردهاند.
پنج شنبه 25 مرداد 1403
کد مطلب :
232882
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/58D3Y
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved