• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
سه شنبه 23 مرداد 1403
کد مطلب : 232608
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qj3lk
+
-

کاهش ۴۱ درصدی طلاق توافقی در شهر تهران

کوتاه‌تر از گزارش
کاهش ۴۱ درصدی طلاق توافقی در شهر تهران

الناز عباسیان- روزنامه‌نگار

 نقش مشاور در کاهش طلاق و افزایش تاب‌آوری و صبر زوجین به‌طرز قابل‌توجهی در بهبود روابط زناشویی و مدیریت تعارضات تأثیرگذار است. مشاوره می‌تواند به زوجین کمک کند تا با مشکلات عاطفی و ارتباطی خود بهتر کنار بیایند و از بروز طلاق جلوگیری کنند. آمارهای اخیر هم مؤید این موضوع است که با مشاوره درست برای زوجین تا حدی از میزان طلاق کاسته شده است.

افزایش سازش میان زوجین متقاضی طلاق
به تازگی ابوالفضل نیکوکار، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران از کاهش طلاق توافقی خبر داده و می‌گوید:‌ «در سال‌۱۴۰۱ طلاق توافقی ۴‌درصد کاهش و در سال‌۱۴۰۲ میزان طلاق توافقی ۴۱‌درصد کاهش داشته است اما افراد به طلاق یک‌طرفه از سوی زوج یا زوجه روی آورده‌اند که آمارهای افزایشی نگران‌کننده است.» او به افزایش سازش میان زوجین متقاضی طلاق در سال۱۴۰۲ اشاره کرده و می‌گوید: «میزان صلح و سازش زوجین متقاضی طلاق در سال‌۱۴۰۲ افزایش چشمگیری داشته و به بیش از ۲۵‌درصد رسیده که در مقایسه با سال قبل از آن حدود ۵درصد افزایش داشته است.»

فعالیت ۴۹ مرکز مشاوره در تهران
در حال حاضر ۴۹ مرکز مشاوره خانواده قوه قضاییه در استان تهران فعالیت دارند. نیکوکار با اشاره به ارائه خدمات مشاوره مطلوب در پیشگیری از طلاق می‌گوید: «مطابق ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده مراکز مشاوره خانواده در کنار دادگاه‌های خانواده استان تهران از سال ۱۴۰۱ ایجاد شده است که در سال ۱۴۰۲ براساس خوداظهاری مدیران مراکز مشاوره خانواده تعداد ۳ هزار و ۷۶۰ مورد جهت مشاوره ارجاع شده‌اند که تعداد ۹۱۲ مورد منجر به صلح و سازش شده است.» به‌گفته معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران، در 3ماهه چهارم سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۷۴ پرونده به مراکز مشاوره خانواده ارجاع شده که ۶۱ مورد به صلح و سازش منجر شده است. همچنین در شهرستان‌ها تعداد ۵۶۹ مورد به مراکز مشاوره خانواده قوه قضاییه ارجاع شده که از این تعداد ۱۶۲ مورد منجر به صلح و سازش شده است. او با اشاره به اینکه ۳۷/۵۴ درصد میزان صلح و سازش در 3ماهه چهارم سال‌۱۴۰۲ مربوط به مراکز مشاوره خانواده قوه‌قضاییه است، می‌گوید: «ارجاع پرونده‌ها به این مراکز راه مفیدی در کاهش ورودی پرونده‌های طلاق به دادگستری استان تهران است.»

تعرفه‌های متناسب برای مشاوره
ناگفته نماند تعرفه مراکز مشاوره خانواده در سال۱۴۰۳  در ۴سطح متناسب با شرایط اقتصادی در شهرهای مختلف تعیین شده که افراد با مراجعه به سایت مربوطه می‌توانند از میزان مبلغ حق مشاوره در شهر خود مطلع شوند. هزینه تشکیل پرونده حداکثر ۴۵ هزارتومان و حق‌ مشاوره یک جلسه(۶۰ دقیقه‌ای) حداکثر ۲۵۰ هزارتومان است.

تأثیر مشاوره بر کاهش طلاق
  کاهش طلاق عاطفی: این نوع طلاق به جدایی فیزیکی منجر نمی‌شود اما به فقدان عشق و دوستی در زندگی زناشویی می‌انجامد. برنامه‌های مشاوره‌ای می‌توانند به زوجین کمک کنند تا احساسات و نیازهای خود را بهتر درک و روابط خود را تقویت کنند.
  مدیریت هیجانات: مشاوره براساس آموزه‌های اسلامی صبر و بخشش می‌تواند به زوجین در مدیریت هیجانات و احساسات خود کمک کند. این رویکرد به آنها می‌آموزد که چگونه با چالش‌ها و مشکلات زناشویی روبه‌رو شوند و از بروز تنش‌ها و درگیری‌ها جلوگیری کنند. طبق برخی منابع، مشاوران در کاهش طلاق موفقیت‌هایی بین 30تا‌50درصد را گزارش کرده‌اند. این موفقیت به‌ویژه در مشاوره‌های قبل از ازدواج و در مواردی که مشکلات پیچیده‌ای وجود دارد، مشهود است. بسیاری از افراد به‌دلیل اجبار قانونی یا نظر دادگاه به مشاوران مراجعه می‌کنند. این مراجعه می‌تواند به آنها کمک کند تا مشکلات خود را بهتر درک و از بروز طلاق جلوگیری کنند.

نقش تاب‌آوری در افزایش صبر
برگزاری دوره‌های آموزشی برای افزایش تاب‌آوری به زوجین کمک می‌کند تا با تعارضات زناشویی به‌طور مؤثرتری برخورد کنند. این آموزش‌ها به آنها می‌آموزد که چگونه باورها و فرضیات اشتباه خود را شناسایی کنند و تغییر دهند که این امر به نوبه‌خود می‌تواند منجر به کاهش تنش‌ها و بهبود کیفیت زندگی زناشویی شود. همچنین تاب‌آوری می‌تواند به کاهش افسردگی و اضطراب در زوجین کمک کند و آنها را قادر سازد تا در مواجهه با مشکلات، بهتر عمل کنند. این امر همچنین به تربیت بهتر فرزندان و پیشگیری از نابهنجاری‌های اجتماعی کمک می‌کند. در نتیجه، مشاوره و افزایش تاب‌آوری می‌توانند ابزارهای مؤثری برای کاهش طلاق و افزایش صبر و سازگاری در میان زوجین باشند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید