• شنبه 8 دی 1403
  • السَّبْت 26 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 28
شنبه 20 مرداد 1403
کد مطلب : 232324
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NxvDL
+
-

تلاش ذهنی سنگین دلیل ایجاد احساسات منفی

این نکته را احتمالا کسانی که درگیر کارهای فکری و ذهنی هستند، به‌خوبی درک می‌کنند؛ اینکه به‌قدری انرژی ذهنی و مغزی صرف کارشان می‌کنند که حال و روزشان حسابی به هم می‌ریزد. اما این یعنی چه؟ یعنی اینکه فعالیت‌های ذهنی و مغزی، می‌تواند منجر به بروز دیگر احساسات منفی در ما هم بشود. به همین دلیل است که احتمالا شاغلانی که درگیر کارهای ذهنی هستند، احساسات منفی بیشتری را درک می‌کنند. این مسئله را تحقیقات علمی هم ثابت کرده است.

نتایج شگفت‌انگیز یک تحقیق
به‌گزارش مدیسن نت، محققان دریافته‌اند که تلاش‌های ذهنی سخت و بسیار، به‌احتمال زیاد با احساسات ناخوشایندی که تجربه می‌کنیم، در ارتباط باشند. به زبان ساده‌تر، هرچه تلاش ذهنی شما بیشتر باشد، احساساتی منفی چون استرس، تحریک‌پذیری بالا، ناامیدی و آزار را بیشتر تجربه خواهید کرد. اریک بیجلولد، محقق ارشد و استادیار روانشناسی دانشگاه رادبود هلند، در این‌باره می‌گوید:«یافته‌های ما نشان می‌دهد که تلاش ذهنی، طیف وسیعی از جمعیت‌ها و وظایف ناخوشایند است.»

چگونگی انجام یک تحقیق بزرگ
این نتایج به‌دست آمده، حاصل یک پژوهش بزرگی است که 170مطالعه و تحقیق صورت گرفته در این زمینه را طی 10 سال گذشته مورد ارزیابی قرار داده است. کسانی که در این تحقیقات نیز شرکت‌ کرده بودند، از همه مشاغل بودند؛ ازجمله کارکنان و کادر درمان و ورزشکاران و دانشجویان و... این مطالعات شامل طیف وسیعی از رفتارها نیز می‌شد. نتیجه آن هم این بود که فعالیت ذهنی سنگین، می‌تواند احساسات منفی در شما ایجاد کند.

یک تفاوت کوچک
البته در اینجا یک نکته ظریفی هم وجود دارد؛ اینکه جغرافیا می‌تواند در این عرصه اثرگذار باشد. به این شکل که مثلا شهروندان اروپایی و آمریکای شمالی در مقایسه با شهروندان آسیایی، این ارتباط را بیشتر نشان می‌دهند. شاید دلیل آن این‌باشد که مثلا آسیایی‌ها، روش یادگیری‌شان متفاوت‌‌تر بوده و باید زمان بیشتری را صرف یادگیری کنند؛ به همین دلیل در برابر سطح بالای تلاش ذهنی سنگین به نوعی آموخته شده‌اند.

نکته باقیمانده
نتایج این تحقیقات را چه بسا بتوان به کسانی که دچار وسواس فکری شدید هم هستند تعمیم داد، کسانی که دچار رده‌هایی از کمال‌گرایی افراطی هستند و بیشتر از اینکه عمل کنند و به وظیفه‌های‌شان بپردازند، به فکر کردن و تلاش‌های ذهنی می‌پردازند.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید