• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
پنج شنبه 18 مرداد 1403
کد مطلب : 232280
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/3lNBQ
+
-

تصادف کن، پول دربیار

بعضی از باندهای تبهکاری در تصادف‌های صوری نقشه‌هایشان را عملی می‌کنند

حادثه
تصادف کن، پول دربیار

هیچ‌کس از تصادف رانندگی خوشش نمی‌آید و همه مراقب هستند تصادف نکنند، اما عده‌ای هستند که با پای خودشان به استقبال تصادف می‌روند، اما مگر می‌شود؟ این افراد صافکار و نقاش و مکانیک خودرو نیستند، بلکه تبهکارانی هستند که در جریان تصادف‌های ساختگی نقشه سرقت، زورگیری، کلاهبرداری و... را عملی می‌کنند. در این گزارش به بررسی شگردهای مختلف تبهکاران در تصادف‌های صوری می‌پردازیم.

زورگیری در تصادف‌ صوری
۲مرد سابقه‌دار بعد از آزادی از زندان تصمیم گرفتند نقشه تازه‌ای برای سرقت بکشند. آنها سوار بر یک خودرو در خیابان‌ها پرسه می‌زدند و به‌طور صوری با شهروندان تصادف و به بهانه گرفتن خسارت، از آنها زورگیری می‌کردند. نخستین شاکی این تبهکاران که مردی میانسال بود به مأموران گفت: چند روز قبل سر یک پیچ خودروی پرایدی با خودرویم تصادف کرد. با اینکه راننده پراید مقصر بود، از خودرویش پیاده شد و شروع به دادو بیداد کرد. او در ادامه سراغم آمد و یقه‌ام را گرفت و گفت باید خسارتی را که به‌خودرویش وارد شده پرداخت کنم. همان موقع بود که مرد دیگری تلاش کرد پادرمیانی کند. او با جانبداری از راننده پراید گفت: من مقصر هستم و بهتر است خسارت او را بدهم. چون دنبال دردسر نبودم مجبور شدم خسارت اتفاقی را که مقصرش نبودم، پرداخت کنم. راننده پراید از من 5میلیون تومان گرفت و وقتی کمی آن طرف‌تر رفت، همان مردی که پادرمیانی کرده بود سوار خودرویش شد و به اتفاق از آنجا دور شدند. آن زمان بود که به‌خودم آمدم و فهمیدم آنها با یکدیگر همدست بودند و همه این ماجرا نقشه‌ای از قبل طراحی شده برای سرکیسه کردن من بوده است.
با آغاز تحقیقات پلیس در این‌باره معلوم شد که این دو نفر با همین ترفند از افراد دیگری نیز زورگیری کرده‌اند. چند روز بعد با سرنخ‌هایی که به‌دست آمده بود 2متهم تحت تعقیب دستگیر شدند و معلوم شد آنها اعضای یک باند تبهکاری حرفه‌ای هستند و در مدت کوتاهی ده‌ها نفر را در تصادف‌های ساختگی سرکیسه کرده‌اند.

کتک خوردن برای دیه
شگرد دیگر باندهای کلاهبرداری در تصادف‌های صوری آسیب زدن به‌ خودشان برای گرفتن دیه است؛ درست مثل 3پسر جوان که برای رسیدن به پول، این نقشه عجیب را طراحی کردند. آنها تصمیم گرفتند با آسیب زدن به‌ خودشان، از شرکت بیمه کلاهبرداری کنند، اما درست زمانی که تصور می‌کردند نقشه‌شان با موفقیت پیش رفته، به دام پلیس افتادند. آنها تصور می‌کردند نقشه‌ای که کشیده‌اند کاملا بی‌نقص است و مو لای درزش نمی‌رود. 2نفرشان دست به‌کار شدند و نفر سوم را مورد ضرب و شتم قرار دادند؛ تا جایی که او از ناحیه سر و صورت به‌شدت زخمی شد. بعد از آن، هر سه پسر جوان سوار خودروی پرایدشان شده و راهی یکی از خیابان‌ها شدند. خودرو را وسط خیابان پارک کردند. یکی پشت فرمان نشست و نقش راننده را بر‌عهده گرفت. جوان مجروح هم با سر و صورتی خونین مقابل خودرو روی زمین دراز کشید و سومین نفر نیز درحالی‌که وانمود می‌کرد شاهد صحنه یک تصادف است با پلیس تماس گرفت. دقایقی بعد مأموران پلیس و اورژانس به محل حادثه رسیدند. جوان مجروح ناله می‌کرد. راننده ماجرای یک تصادف ساختگی را تعریف کرد؛ درحالی‌که هر سه پسر جوان مدعی تصادف بودند، اما افسر راهور به ماجرا مشکوک شد، چراکه خبری از خط ترمز نبود و قرارگرفتن مجروح جلوی خودرو نیز با واقعیت مطابقت نداشت. همچنین به‌نظر می‌رسید زخم‌های پسر جوان در جای دیگر ایجاد شده و همه‌‌چیز صحنه‌سازی‌ است. در این شرایط بود که هر سه متهم بازداشت شدند و در ادامه اعتراف کردند که با این ترفند چند مرتبه از بیمه کلاهبرداری کرده‌اند.

کلاهبرداری از بیمه
کارمند بیمه وقتی از محل کارش اخراج شد، باندی تشکیل داد که هدف آن کلاهبرداری از شرکت‌های بیمه بود. اعضای این باند با تهیه مدارک جعلی، خود را بازماندگان قربانیان تصادفات رانندگی جا می‌زدند و از بیمه دیه دریافت می‌کردند. چندی قبل مسئولان اداره بیمه‌ای در شهرری هنگام بررسی پرونده‌‌ تصادف‌های منجر به مرگ، به مدارک مرد جوانی که در تصادف رانندگی جان باخته بود، مشکوک شدند. بررسی مدارک پرونده نشان می‌داد که این مرد در یک تصادف شدید جان خود را از دست داده و والدین او با ارائه مدارک مربوط به تصادف قصد دارند از بیمه دیه دریافت کنند، اما آنچه در این میان جلب توجه می‌کرد شماره تلفنی بود که در پرونده وجود داشت. مسئولان شرکت بیمه وقتی متوجه شدند شماره تلفن خانواده جان‌باخته با آدرسی که از آنها در پرونده ثبت شده مطابقت ندارد، به بررسی دقیق مدارک ارائه شده به بیمه پرداختند و متوجه شدند تمامی این مدارک به طرز ماهرانه‌ای جعل شده‌ و فردی با مشخصات قربانی وجود ندارد؛ بنابراین معلوم شد در پشت پرده ماجرا یک شبکه کلاهبرداری قرار دارد و همه اعضای این شبکه در تحقیقات پلیسی دستگیر شدند. کارمند اخراجی بیمه در اعترافاتش گفت:‌ با توجه به آشنایی‌ای که با شرکت‌های بیمه داشتم نقشه‌ام را با یک جاعل حرفه‌ای در میان گذاشتم و بعد از تهیه مدارک جعلی برای قربانیان صوری، این مدارک را به دیگر اعضای باند می‌دادیم و آنها هم با معرفی خودشان به‌عنوان بازمانده قربانی و راننده مقصر به شرکت بیمه می‌رفتند و با ارائه مدارک جعلی، مقدمات دریافت دیه را فراهم می‌کردند. ما موفق شدیم برای 2قربانی صوری دیه بگیریم، اما هنگام اجرای نقشه سومین کلاهبرداری لو رفتیم.

باج‌گیران بزرگراه
اعضای بعضی از باندهای تبهکاری نه طاقت کتک خوردن دارند و نه حوصله جعل مدرک و... ؛ آنها فقط به پول فکر می‌کنند و دوست دارند زودتر به پول برسند. مثل 2سارقی که در بزرگراه‌های تهران پرسه می‌زدند و در جریان تصادف‌های ساختگی از شهروندان باج‌گیری می‌کردند. آنها با موتورسیکلت‌شان در بزرگراه‌ها با خودروی شهروندان تصادف جزئی کرده و در ادامه وانمود می‌کردند که موتورسیکلت‌شان خسارت سنگینی دیده است و از این طریق شهروندی را که با خودرویش تصادف کرده بودند مجبور می‌کردند تا مبلغی را که آنها می‌گویند، بدهد. هرچند آنها توانستند از این طریق از چندین نفر باج‌گیری کنند، اما در نهایت توسط کارآگاهان پایگاه ششم پلیس آگاهی دستگیر شدند.

مکث
مجازات تصادف ساختگی

براساس ماده۶۱ قانون بیمه اجباری اگر فردی برای دریافت خسارت از بیمه تصادف صحنه‌سازی بکند، به حبس از 6 ‌ماه تا 2سال و جزای نقدی معادل دوبرابر مبلغ دریافتی محکوم می‌شود. همچنین اگر راننده با صحنه‌زن تبانی و وانمود کند که مقصر تصادف بوده هم به 3 تا 6ماه حبس محکوم می‌شود. اما در این پرونده‌ها چطور می‌شود شکایت کرد؟ اگر بعد از تصادف به طرف مقابل شک کردید با پلیس راهنمایی‌ورانندگی تماس بگیرید تا گزارش و کروکی حادثه تهیه شود. از ماشین خودتان و طرف مقابل از زوایای مختلف عکس بگیرید. حتما هم اطلاعات شخصی طرف مقابل را بگیرید. از سوی دیگر چون این روزها در اغلب خیابان‌ها دوربین‌های راهنمایی‌ورانندگی نصب شده می‌توانید از این تصاویر کمک بگیرید و ثابت کنید که تصادف ساختگی است و طرف مقابل قصد کلاهبرداری دارد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :