گرانولا
گرانولا یک خوراکی بسیار مغذی و پرکالری است که از ترکیب غلات، مغزهای خوراکی، عسل و میوههای خشک تهیه میشود. ترکیب این خوراکی با شیر یا ماست میتواند یک صبحانه یا میانوعده سالم و پرانرژی باشد. گرانولا را میتوانید بهصورت آماده بخرید، ولی چه بهتر که آن را خودتان در خانه تهیه کنید.
مواد لازم
سبوس جوی دوسر: 2لیوان
انواع میوهخشک: یک لیوان کنجد: نصف لیوان
بادام بو داده: یک قاشق چایخوری
گردو یا پسته یا بادام: یک لیوان پودر نارگیل: یک قاشق چایخوری انجیر خشک: 10عدد زردآلو خشک:10عدد
خرما:10قطعه شیره انگور: یک لیوان عسل: 2قاشق غذاخوری دارچین: یک قاشق چایخوری کره گیاهی: 2قاشق غذاخوری
روش تهیه
1- هستههای خرما را جدا کرده و آنها را ریش ریش کنید. مغزها، انجیر و زردآلو خشک، کنجد و پودر نارگیل را با مخلوطکن بهمدت چند دقیقه مخلوط کنید تا کمی ریزتر شوند.
سپس مخلوط را در یک کاسه بزرگ بریزید و سبوس جو دوسر و پودر دارچین را به آن اضافه کنید.
2- در قابلمهای کوچک عسل، شیره انگور و کره گیاهی را چند دقیق روی حرارت قرار دهید تا نسبتا داغ شوند. مخلوط مغزها را به مواد خشک اضافه کرده و با قاشق چوبی خوب مخلوط کنید.
3- داخل یک سینی بزرگ، کاغذ روغنی بیندازید. مخلوط گرانولا را روی آن صاف کنید. روی آن را با کیسه فریزر یا کاغذ روغنی بپوشانید و بهمدت یک ساعت در یخچال یا 20دقیقه در فریزر قرار دهید تا سفت شود.
4- بعد از گذشت یک ساعت، گرانولا را به تخته برش منتقل کرده و به اندازههای دلخواه برش بزنید.
نکـتهها
- گرانولا را میتوانید با ماست یا شیر در کنار میوههای تازه مثل موز و انبه سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
علاوه بر این، گرانولا بهصورت خشک یک غذای کمحجم و مغذی و برای کوهنوردی و طبیعتگردی بسیار مناسب است.
- گرانولای تهیه شده را میتوان تا 2ماه در یخچال نگهداری کرد.