خدمات بهداشتی و درمانی در راهپیمایی اربعینحسینی (ع) از سوی نهادهای متولی مثل وزارت بهداشت، اورژانس و سازمان هلالَاحمر از مرز ایران تا مسیرهاي پیادهروی کشور عراق ارائه میشود و بهتر است زائران درصورت بروز هرگونه مشکل در وضعیت سلامت و جسمانیشان به پزشکان مستقر در پایگاههای امدادی مراجعه کنند و از آنها برای رفع مشکلشان کمک بخواهند. اما همراه داشتن برخی داروها یا خوراکیها هم تا دسترسی به پزشکان و امدادگران میتواند منجر به رفع برخی عوارض خفیف شود.
داروهای ساده و عمومی ازجمله سرماخوردگی یا مسکنها ممنوعیت ندارند و بهعنوان داروهای ضروری برای رفع عوارض خفیف میتوانید همراه داشته باشید. البته حجم آنها نباید زیاد باشد و تنها مقدار محدود از آنها را با خود همراه داشته باشید. اگر داروی خاصی هم مصرف میکنید حجم مناسبی از آن را به همراه نسخه لاتین و نظر پزشک معالج خود به همراه داشته باشید.
افراد مبتلا به خشکی چشم، با خود اشک مصنوعی همراه داشته باشند چون کشور عراق سرزمینی با وزش بادهای شدید و خاک این کشور هم آلوده است، بنابراین متخصصان استفاده از عینک در زمان راهپیمایی اربعین را ضروری میدانند و همراه داشتن اشک مصنوعی را توصیه میکنند.
همراه داشتن کرمهای دافع حشرات از نوع شیمیایی و گیاهی هم توصیه میشود. گزش حشرات از چالشهایی است که زائران اربعین با آن روبهرو میشوند و این در حالی است که امسال خطر ابتلا به تب دنگی بر اثر گزش پشه آئدس زیاد است که میتواند دردهای استخوانشکن همراه با تب ایجاد کند. این پشه در طول روز و بهخصوص در شفق و فلق که زائران در حال پیادهروی هستند، فعال است و میتواند بیماری را از راه گزش به افراد زیادی منتقل کند. استفاده از لوسیون یا کرمهای دافع حشرات بسیار کمککننده است.
پماد مخصوص برای جلوگیری از گرفتگی عضلات و باندکشی هم ممنوعیتی ندارند و هنگام استراحت میتوانید از آنها برای رفع دردهای عضلانی استفاده کنید.
برخی مواد خوراکی گیاهی هم میتواند منجر به رفع عوارض ناشی از تغییرات جغرافیایی یا مواجهه با گرما باشد. کمی خاکشیر همراه خود ببرید و درصورت بروز مشکل گوارشی آن را همراه با آبجوش و ناشتا مصرف کنید.
شنبه 13 مرداد 1403
کد مطلب :
231641
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/8qVvr
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved