هپاتیت منتظر نمیماند
سازمان بهداشت جهانی WHO برای روز جهانی هپاتیت سال ۲۰۲۴، شعار «هپاتیت منتظر نمیماند» را انتخاب کرده و این شعار بر نیاز فوری به تلاشهای سریع در تشخیص، درمان و پیشگیری تأکید دارد. التهاب بافت کبد و خستگی، درد ناحیه شکم، تهوع و استفراغ، کاهش اشتها و زردی چشم و پوست ازجمله علائم انواع هپاتیت هستند. اگر بعضی از انواع هپاتیت مانند نوع B و C به موقع شناسایی و درمان نشوند احتمال ابتلاي فرد به عوارض جبرانناپذیری مانند سیروز کبدی و سرطان کبد افزایش خواهد یافت. در تمام مراکز بهداشتی کشور از تمام افراد دارای علائم بیماری هپاتیت بهصورت محرمانه آزمایش خون گرفته و درمان رایگان ارائه میشود.
۸۷درصد مشکلات بینایی قابل مدیریت است
دبیر انجمن علمی اپتومتری ایران با بیان اینکه حدود ۸۷درصد مشکلات بینایی مردم با ارائه خدمات مراقبتهای بینایی قابل مدیریت هستند، بر اهمیت حرفه اپتومتری در پیشگیری از طیف گستردهای از اختلالات بینایی تأکید کرد. بهگفته مسعود صادقی، امروزه تغییر در سبک زندگی و تحصیل، همچنین گسترش قابل توجه استفاده از ابزارهای دیجیتال از سوی افراد باعث شده تا عیب انکساری نزدیکبینی که در گذشته شیوع نسبتا مشخصی در جامعه داشته است، با یک روند فزاینده، به یک معضل جدی در سطح جهانی تبدیل شود.
باورهای غلط درباره لاغرشدن
سیدموید علویان، فوقتخصص گوارش و کبد، درباره باورهای غلط تغذیهای برای لاغرشدن به حذف وعده غذایی شام یا جایگزین میوه اشاره میکند و میگوید: «اصولاً بهتر است فاصله شام تا خواب حدود 2 ساعت باشد. مصرف بیشتر میوه و جایگزینی مواد نشاستهای با آنها توصیه میشود، اما باید دقت کرد که برخی میوهها بهخاطر قند بالایی که دارند، میتوانند سبب چاقی شوند.»
میز خبر
در همینه زمینه :