• جمعه 6 مهر 1403
  • الْجُمْعَة 23 ربیع الاول 1446
  • 2024 Sep 27
پنج شنبه 28 تیر 1403
کد مطلب : 230244
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/g5orl
+
-

ثبت‌نام پرحاشیه مدارس

دانش‌آموزان امسال هم در کنار شهریه‌های مدارس غیردولتی باید مبلغی برای سرویس و لباس فرم هزینه کنند

گزارش
ثبت‌نام پرحاشیه مدارس

لیلا شریف-روزنامه‌نگار

والدین روزهای پرتلاطمی را پشت‌سر می‌گذارند و باید هر‌چه سریع‌تر مراحل ثبت‌نام فرزندانشان را در مدارسی که از پیش تعیین‌ کرده‌اند، کامل کنند تا مبادا از قافله علاقه‌مندان به ثبت‌نام در بهترین مدرسه‌ها عقب بمانند.
امسال هم در کنار هزینه‌های مختلف ثبت‌نام، والدین باید مبلغی برای سرویس مدرسه و لباس‌های فرم کنار بگذارند؛ هزینه‌هایی که هر سال با توجه به تورم و افزایش قیمت‌ها با روند صعودی روبه‌رو می‌شود.


هزینه سرویس مدارس چقدر است؟
مسئولان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها براساس مصوبه شورای شهر خود، نرخ افزایش هزینه سرویس مدارس برای سال تحصیلی جدید را مشخص می‌کنند؛ به این ترتیب مدیران مدارس اجازه دخالت در حوزه حمل‌ونقل دانش‌آموزی ازجمله دریافت وجه و عقد قرارداد را ندارند.
امسال (سال تحصیلی 1402-1403) هم والدین از طریق سامانه سپند توانستند برای دریافت خدمات سرویس مدارس درخواست خود را ثبت کنند. هر‌چند لایحه نرخ سرویس مدارس تهران هنوز در شورای شهر مورد بررسی قرار نگرفته، اما براساس مصوبه سال گذشته و افزایش 45درصدی هزینه سرویس‌های مدارس باید گفت که حداقل مبلغ سرویس برای دانش‌آموزان ابتدایی 5میلیون و 400هزار تومان و حداکثر 21میلیون تومان و دانش‌آموزان مقطع متوسطه 6میلیون و 100هزار تومان و حداکثر 23میلیون تومان بود که بدون‌شک در سال تحصیلی جدید با روند افزایشی همراه خواهد بود.


کدام مدارس می‌توانند شهریه بگیرند؟
گلایه برخی والدین از دریافت پول در مدارس دولتی به یک داستان تکراری تبدیل شده است. مدارس دولتی، هیأت امنایی و نمونه‌دولتی تنها می‌توانند هزینه بیمه به مبلغ ۳۰‌هزار تومان را ‌هنگام ثبت‌نام دریافت کنند؛ البته مدارس هیأت امنایی و نمونه‌دولتی در طول سال با هماهنگی انجمن اولیا و مربیان، می‌توانند مبالغی راتحت عنوان هزینه‌های مشارکت با رضایت و هماهنگی اولیا دریافت کنند.
در کنار مدارس دولتی که ‌برای چندین‌بار، داستان ممنوعیت دریافت پول برایشان تکرار شده، برخی‌ مدارس هستند که با مجوز آموزش‌و‌پرورش می‌توانند شهریه‌های مصوب‌ را دریافت کنند.
 مدارس غیردولتی: دسته اول مدارسی هستند که مجاز به اخذ شهریه‌اند، اما باید تنها شهریه مصوب را که در سامانه
mosharekatha.ir مشخص شده است، دریافت کنند و مجاز به دریافت شهریه مکمل، شهریه فوق‌برنامه و تابستانی در زمان ثبت‌نام نیستند.
 مدارس سمپاد: این مدارس با عنوان حق‌ثبت می‌توانند وجهی را دریافت کنند. عدد این شهریه برای هر مدرسه سمپاد نیمی از متوسط دریافتی مدارس غیردولتی همان منطقه است.
 مدارس شاهد: مدیران این مدارس هم با عنوان کمک‌سرانه می‌توانند مبالغی را دریافت کنند. عدد این کمک‌سرانه در ستاد مدارس شاهد مشخص و تخفیفات لازم درنظر گرفته می‌شود.


ممنوعیت تغییر سالانه لباس فرم مدارس
لباس فرم مخصوص مدارس موضوعی است که هر سال بر سر کیفیت پایین و قیمت بالای آن بحث است و گلایه والدین از این شرایط و الزام برخی مدارس به خرید از یک فروشگاه خاص به داستانی تکراری و البته بی‌سرانجام تبدیل شده است.حاشیه‌های این موضوع چنان است که  عاطفه مدبرنژاد، مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده خانواده‌ها د ر صورتی‌که لباس فرم سال گذشته دانش آموزان قابل استفاده باشد،‌نیاز نیست تا لباس جدید تهیه کنند. مدارس نیز نباید سالانه طرح و رنگ لباس فرم را تغییر دهند.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید