زهرا رفیعی-روزنامهنگار
تمایل به مصرف گیاهان دارویی با وجود توسعه تولید و مصرف داروهای صنعتی، همچنان برقرار است. این رویه در برخی مناطق، بهدلیل برداشت بیرویه از گیاهان دارویی، منجر به تخریب رویشگاههای طبیعی شده است. براساس آمارهای سازمان منابع طبیعی، ۹۰درصد گیاهان دارویی از طبیعت و رویشگاههای طبیعی برداشت میشوند و این تخریب عموما از سوی کسانی صورت میگیرد که دانش کافی از مراحل رشد گیاهان دارویی ندارند و با برداشت غیراصولی فرصت زایش دوباره به طبیعت نمیدهند.
براساس تحقیقات انجامشده، بیشتر افراد برای بیماریهای گوارشی، تنفسی، پوستی، عصبی، عفونی و کاهش درد از گیاهان دارویی استفاده میکنند. 6استان زاگرسنشین شامل استانهای فارس، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، ایلام و بخشهایی از اصفهان بهدلیل تنوع آب و هوایی و شرایط مناسب رویش و غنای بالای گیاهان دارویی، بیشترین مصرفکنندگان گیاهان دارویی هستند.
بلوط، بابونه، بنه، نعناع، گل ختمی، کنگر، زرشک، بهلیمو، گل گاوزبان، شیرینبیان از معروفترین گیاهان دارویی زاگرس هستند. بسیاری از این گیاهان مختص رویشگاههای زاگرسی ایران هستند. این گیاهان دارای ویژگیهایی مانند توانایی تحمل شرایط محیطی سخت(مانند تغییرات دما و بارندگی) و توانایی رشد در خاکهای فقیر و مقاوم در برابر آفات هستند.
یکشنبه 24 تیر 1403
کد مطلب :
230047
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/lOwq6
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved