مجید جباری؛ روزنامهنگار
گرمای هوای حارهای از امروز(شنبه) بسیاری از شهرهای ایران را در بر میگیرد و در مناطق جنوبی کشور به اوج میرسد؛ بنابراین به ساکنان این شهرها و برخی شهرهای بزرگ توصیه میشود برای جلوگیری از گرمازدگی از فعالیت و تحرک در فضای باز پرهیز کنند، اما گرمای هوا تا چه زمان ادامه دارد؟
یک کارشناس هواشناسی درباره افزایش دمای هوا گفت: موج گرما تا اواخر روز یکشنبه بیشتر مناطق کشور را تحت تأثیر قرار میدهد و رکورد گرمای هوا در بیشتر مناطق ثبت میشود.محمدرضا جاویدی به همشهری گفت: پیشبینی میشود گرمای هوا در روزهای آینده رکورد جدید سال1403 باشد و بعید است چنین گرمایی در کشور تکرار شود. بر این اساس، ثبت گرمای بالای 50درجه در برخی شهرهای خوزستان دور از انتظار نیست.
او افزود: از اواخر روز یکشنبه یا اوایل دوشنبه از گرمای هوا بهطور نسبی کاسته میشود و به احتمال زیاد، بخشهایی از مناطق جنوب شرق و جنوب کشور بارشهای خوبی خواهند داشت.
این کارشناس مستقل هواشناسی با بیان اینکه امسال نوسان دما زیاد خواهد بود، گفت: امسال گرمای هوا مانند سال قبل طولانیمدت نخواهد بود و پس از هر بار گرما، مقداری از افزایش دما کاسته میشود.
او با بیان اینکه در روزهای آینده بارش باران برای تهران پیشبینی نمیشود، گفت: تأثیر امواج شمالی با تعویض جریان هوا، سکون هوا را بر هم میزند و موجب کاهش آلودگی هوای پایتخت میشود.
جاویدی به بارشهای تابستانی اشاره کرد و گفت: روزهای آینده 2دوره بارشی برای مناطقی از کشور پیشبینی میشود. موج اول از اوایل هفته در بخشهایی از جنوب و جنوب شرق کشور آغاز میشود که بارندگی در سیستان و بلوچستان و جنوب فارس ممکن است با سیلاب همراه شود. پس از وقفهای کوتاه، بارشهای نوار شمالی آغاز میشود، اما پس از توقف، جریان مونسون اواخر تیرماه فعالیت خود را با قدرت بیشتر آغاز میکند و مناطق بیشتری از کشور را تحت تأثیر قرار میدهد. در صورت تحقق پیشبینیها، هشدار هواشناسی برای سیستان و بلوچستان، جنوب فارس، جنوب کرمان و شرق هرمزگان صادر خواهد شد.
جاویدی درباره برخی پیشبینیها مبنی بر تابستان گرم امسال گفت: به نظر من، تابستان امسال با نوسان دمایی بالا همراه است و گرمای شدیدی که بعضا درباره آن صحبت میشود اتفاق نخواهد افتاد. شاید در بازه زمانی کوتاه، یک منطقه، رکورد دما را بشکند، اما همانطور که پیشتر گفتم، گرمای هوا کوتاهمدت است و دلیل آن هم تزریق رطوبتی است که از اقیانوس هند، دریای سرخ و دریای مدیترانه به سمت کشور روانه میشود؛ بنابراین کافی است موجی تشکیل شود تا بارشی اتفاق بیفتد.
شنبه 16 تیر 1403
کد مطلب :
229221
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/KOqGl
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved