
سایتهای جیبخالیکن
روایتی از سایتهای شرطبندی که به دروغ تبلیغ یکشبه پولدار شدن را میکنند

فهیمه طباطبایی-روزنامهنگار
صفحات رنگارنگ، تصاویر فریبنده و شعارهای اغواگر؛ اینجا روزنه امید برای کسانی است که از پولدارشدن با سازوکارهای متعارف ناامید شدهاند و به بخت و اقبال روی آوردهاند. اما در پشت این نقاب زیبا و افسونگر، سرابی از وعدههای واهی و ضررهای هنگفت نهفته که خیلیها را به خاک سیاه نشانده است. تقریبا هفته یا ماهی نیست که در خبرها از انهدام و بازداشت شبکهها و باندهای قمار یا شرطبندی توسط پلیس یا مراجع امنیتی، سخنی به میان نیاید؛ سایتها و اپلیکیشنهایی که با دستمایه ترفندها و شگردهای اغواگرانه، روزبهروز جوانان بیشتری را طعمه سودجویی گردانندگان خود میکنند و سرمایههای بیشتری را میبلعند. قربانیان این سایتها با فریب یکشبه پولدارشدن جذب آنها میشوند و با الگوریتم هوشمندانهای که در معماری این سایتها تعبیه شده، به آن اعتیاد پیدا میکنند.
کلاهبردارانی بهنام پلتفرمهای قمار
این روزها حین گشتوگذار در اینترنت، مطمئنا با کمپینهای تبلیغاتی گسترده و فریبنده سایتهای شرطبندی آنلاین مواجه شدهاید. حتی در میان شخصیتهای شناختهشده و اینفلوئنسرهای شبکههای اجتماعی، ترویج و تشویق به قمار و شرطبندی کاملا رایج شده است.
این سایتها در کنار انواع بازیهای سنتی قمار، انواع و اقسام بازیهای پیشبینی، ازجمله پیشبینی نتایج مسابقات ورزشی را دستمایه جذب کاربران کردهاند.
عمده کاربران این سایتها بهگفته مسئولان پلیس افراد 18 تا 25ساله هستند و از تـــکــنیــکهای روانشناختی برای جذب و استمرار حضور افراد استفاده میکنند.
روش کار این سایتها چگونه است؟
این سایتها عمدتا از ظاهر جذاب و کاربری آسان استفاده میکنند تا قمار آنلاین را بسیار راحت و سرگرمکننده جلوه دهند. آنها بازیهای شرطبندی متنوعی ارائه میدهند و برای ترغیب کاربران به شرکت در شرطبندیها، اغلب پاداشهای نقدی، جوایز و بستههای تشویقی پیشنهاد میکنند.
آنها از تکنیکهای گونــاگون روانشناختی استفاده میکنند تا توهم برد مستمر را در ذهن کاربران ایجاد کنند. بازیها گاهی اوقات طوری تنظیم میشوند که ابتدا بهراحتی برنده شوید اما بعدا خیلی زود همه بردهای قبلی را از دست میدهید.
بهدلیل اینکه امکان استفاده از خدمات بانکداری الکترونیکی برای سایتهای قمار وجود ندارد، اغلب آنها از روشهای پیچیده و چندلایه برای پرداخت اینترنتی استفاده میکنند تا از نظارت مراجع انتظامی و امنیتی در امان باشند. درگاههای غیراستاندارد، بهطور طبیعی ریسک لو رفتن اطلاعات حسابهای بانکی کاربران را افزایش میدهد و بسیاری از این سایتها، علاوه بر فرآیند قمار، خودشان در کلاهبرداریهای فیشینگ از حساب کاربران نیز مشارکت دارند.
استفاده سایتهای قمار از رمزارز
سرهنگ رامین پاشایی، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا: ایجاد سایت شرطبندی در ایران با موانع قانونی روبهرو شد و به این ترتیب توانستیم مانع فعالیت این سایتها شویم. خوشبختانه با توافقنامه و همکاری که با بانک مرکزی، قوه قضاییه و پلیس فتا اتفاق افتاد، توانستیم از طریق سامانههای هوشمند دست به رصد جریانهای شرطبندی، قمار و پولشویی بزنیم و تعداد قابلتوجهی از درگاههای بانکی و کارتها را نیز مسدود کنیم. هرچند با این اقدامات مانع افزایش فعالیت این سایتهای شرطبندی شدهایم اما باید گفت تعدادی از این سایتها هنوز وجود دارند و همچنان قربانی میگیرند.ما به شکل مستمر و روزانه در حال انجام فعالیتهای عملیاتی در حوزه شرطبندی هستیم و باندهای زیادی را دستگیر کردهایم. سرشاخه و ریشه اصلی گردانندگان و تبلیغکنندگان شرطبندی خارج از مرزهای آبی و خاکی ایران است. اکنون به جای استفاده از درگاه بانکی و پول از رمزارز استفاده میکنند.الگوریتم پیچیدهای روی این سایتهای شرطبندی وجود دارد. افراد در بدو ورود به این سایتها، در نوبت اول و دوم برنده میشوند تا برای افزایش پول ترغیب شوند و حتی افراد دیگر را به این سایتها دعوت کنند اما در نهایت سود اصلی نصیب گردانندگان سایتهای قماربازی میشود و سرمایه مردم به تاراج میرود.