3300سال قبل از میلاد مسیح در مقدونیه افرادی بودند که کار حجامت را انجام میدادند و به مرور زمان، این روش درمانی از مقدونیه وارد یونان باستان شد و بعدها بیشترین شیوع را در چین پیدا کرد. در ایران، حکما و دانشمندان بزرگی مانند ابوعلی سینا در کتاب «قانون»، زکریای رازی و حکیم اسماعیل جرجانی در کتاب «ذخیره خوارزمشاهی» حجامت را بخشی از درمان مطرح کردهاند. البته تأیید حجامت در سالهای متمادی تمام و کمال نیست و تردیدهایی درباره آن مطرح است، بهویژه آنکه متولیان نظام سلامت و حتی سازمان بهداشت جهانی تأکید میکند که انجام این عمل باید ازسوی پزشک متخصص تجویز و بهدست کارشناس آموزشدیده در مطب یا سلامتکده دارای مجوز انجام شود.
این در حالی است که براساس آمارهای وزارت بهداشت تنها 400دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی در کشور فعال هستند، اما آمار مراکزی که در نقاط مختلف کشور حجامت میکنند چندین برابر این عدد است و بسیاری از آنها مجوز وزارت بهداشت ندارند.
حجامت به 2روش خشک(بادکش) و تر(خونگیری) تجویز میشود و متخصص طب ایرانی براساس نوع بیماری، مزاج و طبع فرد هر کدام از روشهای حجامت را توصیه میکند، به این دلیل که در حجامت، بدن فرد بیمار بسیار اهمیت دارد. این در حالی است که در سازمان تحقیقات حجامت ایران بیش از 40طرح برای حجامت خشک و حدود 70طرح برای حجامت تر طراحی شده است.
حجامت خشک به روش بادکش و با استفاده از آتش و ایجاد خلأ ناشی از مصرف اکسیژن داخل لیوان و پوست انجام میشود و حجامت تر هم به شکل خونگیری است که برای درمان بعضی از بیماریها بهکار میرود و دارای سابقه 7هزارساله است. اما متاسفانه گاهی توصیههای غیرپزشکی و خارج از ضوابط تعیینشده در باره حجامت آسیبهایی برای سلامت حجامتکنندگان داشته است. به همین دلیل
اگر علاقهمند به انجام حجامت هستید، در این شماره از ضمیمه تندرستی چند نکته مهم درباره حجامت، فواید و مضرات آن را بخوانید که در گفتوگو با متخصصان و پزشکان طب سنتی و نوین بررسی شده است.
یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
کد مطلب :
225522
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/LgkRw
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved