اختصاص ۸ میلیارد تومان برای تجهیز کتابخانهها
یاسر احمدوند، رئیس سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره میزان بودجه نمایشگاه کتاب تهران برای بهروزرسانی کتابخانههای کشور و خرید منابع گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تابهحال بیش از ۸میلیارد تومان تسهیلات برای بهروزرسانی و خریدهای کتابخانهای غیر از کتابخانههای عمومی در نظر گرفته است. بیش از ۴۰میلیارد تومان آورده دستگاهها برای این خریدهای کتابخانهای بود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حدود ۸میلیارد تومان تسهیلات در این زمینه ارائه داده است. در سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ۴۰۰کتابخانه، نه کتابخانه عمومی، با همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول خرید هستند. همچنین در جلسه کارگروه قرار شد از محل اعتبار سفرهای استانی کتابخانههای نیمهتمام استانها در اولویت تکمیل قرار بگیرند. دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور پیگیر این موضوع هستند تا پروژههای نیمهتمام کتابخانههایی که پیشرفت خوبی دارند به بهرهبرداری برسد. درباره واگذاری ۲۰۰خودرو سیار به ناوگان کتابخانههای سیار نیز در جلسه کاغذ و نشر به ریاست معاون اول رئیس جمهور مصوب شد این درخواست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانههای عمومی کشور با فوریت و جدیت پیگیری شود.
نمره مردم به نمایشگاه کتاب
پروژه نظرسنجی از بازدیدکنندگان نمایشگاه با هدف رفع مشکلات و بهبود فرایندها براساس نظر مردم در ورودیهای نمایشگاه در حال اجراست. ستاد برگزاری نمایشگاه بهصورت روزانه برشی از نتایج این پیمایش را منتشر میکند. براساس این نظرسنجی، مردم از روز ششم نمایشگاه نمره۷۲ از ۱۰۰ را دادهاند. همچنین در پاسخ به این پرسش که تنوع موضوعی کتابهای عرضهشده در نمایشگاه تا چه حد رضایتبخش بوده است، مردم گفتهاند که ۷۱درصد تنوع موضوعی کتابهای نمایشگاه خیلی زیاد و زیاد، ۱۴درصد متوسط، ۷درصد کم و ۸درصد خیلی کم است. همچنین 3درخواست مردمی شامل افزایش پراکندگی استندهای جستوجوی کتاب، اضافه شدن میز کتابهای پیشنهادی رهبری و درنظر گرفتن ماشین برقی برای جابهجایی در حیاط بود.
پیشنهاد کتاب به انتخاب محمد صالحعلا
محمد صالحعلا، بازیگر، شاعر، نویسنده، مجری تلویزیون، فیلمساز و ترانهسرا درباره کتابهای پیشنهادی برای خرید از نمایشگاه کتاب گفت: کتاب هم مثل هر چیز دیگری وابسته به ذائقه است.
اما اگر نتیجه کتابخوانی بافرهنگ شدن باشد، آن وقت در آن هم عشق است و هم دل است و هم هر چیز خوب دیگری. من مطالعه 2کتاب «خسرو و شیرین» و «لیلی و مجنون» نظامی گنجوی را توصیه میکنم. خواندن این 2کتاب پیشزمینه خواندن کتاب دیگری با عنوان «سیمای دو زن» است که آن را پیشنهاد میکنم. ماجرای انتشار این کتاب این است که دانشجویی از نویسنده تفاوت بین شخصیت لیلی در داستان «لیلی و مجنون» را با شخصیت شیرین در داستان «خسرو و شیرین» پرسید و همین سؤال سبب نگارش آن شد. توصیه دیگر من «تاریخ بیهقی» است که باعث میشود هم از گذشته سر در بیاوریم و هم ببینیم این زبان نازنین فارسی چه کارها که نمیکند و چه گنج بزرگی است.
رشد ۲برابری فروش نمایشگاه کتاب
تا پایان روز ششم نمایشگاه کتاب تهران، در بخش حضوری حدود ۲۰۱میلیارد تومان کتاب فروخته شده است که حدود ۱۳۲میلیارد تومان از طریق درگاههای رسمی و ۶۹میلیارد تومان از طریق درگاههای غیررسمی و کارت به کارت بوده است. علی رمضانی، سخنگوی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اعلام این آمار افزود: در بخش مجازی هم حدود ۸۲میلیارد تومان کتاب فروخته شده که ۵۶میلیارد تومان سهم ناشران و ۲۶میلیارد تومان سهم کتابفروشان بوده است. در مجموع ۲۸۳میلیارد تومان فروش تا روز ششم در نمایشگاه ثبت شده است. در این زمینه باید گفت که میزان فروش سال گذشته ۱۴۴میلیارد تومان بود. آمار نشان میدهد فروش حدود ۲برابری را در نمایشگاه امسال به لحاظ ریالی داریم که بیشتر از متوسط درصد افزایش قیمت است.
شگفتی یمنیها از نمایشگاه کتاب تهران
ابراهیم محمد الدیلمی، سفیر یمن در ایران از سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کرد و گفت: این نخستین حضور ما در نمایشگاه کتاب است. بسیار خوشحالیم که در سیوپنجمین نمایشگاه کتاب تهران در پایتخت جمهوری اسلامی ایران شرکت میکنیم. نمایشگاه کتاب تهران از مشهورترین نمایشگاههای دنیاست که بسیار خوب و منظم برگزار میشود.