• پنج شنبه 27 دی 1403
  • الْخَمِيس 16 رجب 1446
  • 2025 Jan 16
چهار شنبه 26 اردیبهشت 1403
کد مطلب : 225260
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/BgJEY
+
-

بقای هنرمندانه فلسطین

فرهنگ مقاومت فلسطین از طریق قالب‌های هنری به سراسر جهان رسیده است

گزارش2
بقای هنرمندانه فلسطین

فلسطینی‌ها در مواجهه با دشمنی‌های بی‌امان به مقاومت ادامه داده و از راه‌های فرهنگی مانند شعر، ترانه و تظاهرات، صدایشان را به ابزاری برای حفاظت از هویت ملی و استقلال کشور فلسطین بدل می‌کنند. بسیاری از فلسطینیان در سراسر جهان سلاحی جز صدای خود ندارند و دشمنان فلسطین سعی دارند همین صدا را هم سرکوب کنند؛ که البته تاریخ نشان داده ناموفق بوده‌اند.

نمود مقاومت در اشعار
به گزارش روزنامه گاردین، روایت فلسطینیان عمیقاً در بیانات فرهنگی، از شعر و آهنگ‌ها گرفته تا ادبیات و دیگر هنرها، ریشه دوانده است و اینها همگی یک هویت ملی قدرتمند را می‌سازند. نمونه‌ای از نمود ادبی این روحیه مقاومت را می‌توان در اشعار پرمعنای «نزار قبانی» شاعر محبوب سوری در «سه‌گانه کودکانِ سنگ» مشاهده کرد که به کودکان انتفاضه اول تقدیم شده است؛ کودکانی که با سنگ به مصاف نظامیان رژیم صهیونیستی رفتند. کلمات او نمایانگر ناامیدی و سرکشی نسل جوان‌تر فلسطینی‌ها است که از امتیازات پیشینیان خود به اسرائیل به امید ایجاد آینده‌ای بهتر، خسته شده‌اند. او از آنها می‌خواهد به نسل‌های قدیم «جنون» را بیاموزند.

برقراری ارتباط با مخاطبان بین‌المللی
به گزارش گاردین، این جریان فرهنگی غنی به جهان عرب محدود نشده، بلکه به اذهان جهانی نیز نفوذ کرده و با برقراری ارتباط با مخاطبان بین‌المللی، حمایت گسترده‌ای برای آرمان فلسطینیان فراهم آورده است. ترانه‌هایی مانند «أنا دمی فلسطینی» (خون من فلسطینی است) از «محمد عساف» نمادی از غرور فلسطینیان است و پیروزی آن در برنامه تلویزیوني پربیننده «عرب آیدل» همبستگی فرهنگی جهانیان با فلسطین را تأیید می‌کند. این بیانات از هویت و مقاومت مردم فلسطین به میدان‌های نبرد یا عرصه‌های سیاسی محدود نمی‌شود، بلکه به زندگی روزمره گسترش یافته، حامیان فلسطین را افزایش داده و در میان فلسطینیانی که در سراسر جهان پراکنده شده‌اند، نوعی انسجام پدید می‌آورد.

برچسب یهودستیزی
اما این نمودهای فرهنگی و هنری در جهان غرب با سوءتفاهم‌های فراوانی مواجه شده است، زیرا فلسفه پنهان در آنها به جهان صادر نشده است. نمونه بارزی از این کج‌فهمی‌ها شعار «از نهر تا بحر، فلسطین آزاد خواهد شد» است که در تجمعات حامیان فلسطین در کشورهای غربی سر داده شد و گویندگان آن به «یهودستیزی» متهم شدند. به گزارش گاردین، طرح این اتهامات در حالی صورت می‌گیرد که مضمون و هدف اصلی شعارهایی از این قبیل برای بسیاری روشن نیست. این شعار درون خود هدفی یهودستیزانه ندارد، بلکه فریادی است برای آزادی و استقلال مردم فلسطین.

تاب‌آوری فرهنگی فلسطین
به گزارش این روزنامه انگلیسی(گاردین)، با وجود تمام این چالش‌ها، فلسطینیان بی‌وقفه در جست‌وجوی هویت ملی و تشکیل کشوری مستقل هستند و این را در مقاومت خود نیز به نمایش می‌گذارند. این مقاومت نه‌تنها در درگیری‌های فیزیکی و نظامی، بلکه در تاب‌آوری فرهنگی عمیقی نمود پیدا می‌کند که آرمان فلسطینیان را تا امروز زنده نگه داشته است. فلسطینی‌ها و حامیانشان در مواجهه با قدرت‌های نظامی و دشواری‌های سیاسی به تنها سلاح خود پناه  می‌برند؛ یعنی صداهایشان. این فریادهای از سر طغیان و خروش، برای حفظ روح و جانمایه فلسطینیان حیاتی هستند؛ زیرا مادامی که دگراندیشی و اعتراض وجود دارد، می‌توان به آینده‌ای امید داشت که در آن فلسطینیان از حقوق مسلم خود بهره‌مند می‌شوند.





 

این خبر را به اشتراک بگذارید