• پنج شنبه 31 خرداد 1403
  • الْخَمِيس 13 ذی الحجه 1445
  • 2024 Jun 20
سه شنبه 25 اردیبهشت 1403
کد مطلب : 225112
+
-

دروغ های دنباله دار از درختان

برخی از رسانه‌ها با انتشار عکس قطع درختان در سال97، مدیریت شهری تهران را متهم به قطع درختان خیابان ولی‌عصر کردند

اصل ماجرا
دروغ های دنباله دار از درختان

فرناز محمدزاده؛ روزنامه‌نگار

رسانه‌های ضد شهرداری، هر روز یک حاشیه جدید دروغین برای شهرداری ایجاد می‌کنند. اخیرا هم سعی دارند مدیریت شهری را قاتل درختان پایتخت معرفی کنند.یک روز با انتشار قطع یک درخت در کوچه پس کوچه‌های شهر این ادعای کذب را عنوان می‌کنند، روز دیگر با بهانه ساخت‌وسازهای قانونی در برخی از بوستان‌ها، براساس مجوزهای موجود، پروژه حمله درختی را به میان می‌کشند.

بازنشر خبر قدیمی در یک سایت خبری
در واقع مخالفان سعی دارند شهرداری تهران را دشمن درخت و محیط‌زیست نشان دهند و از هیچ سوژه‌ای هم دریغ نمی‌کنند. آنقدر که حتی اگر سوژه‌ای هم پیدا نکنند، اخبار سوخته و چندسال گذشته‌شان را به اسم اتفاقات روز بازنشر می‌کنند. نمونه‌ آن انتشار عکسی که روز گذشته یک سایت خبری از وضعیت درختان خیابان 100ساله پایتخت منتشر کرده است. یک عکس قدیمی از درختان خیابان ولی‌عصر که در خود همین سایت خبری، سال 97منتشر شده بود و مجددا با این عنوان که عکس مربوط به روزهای اخیر است، ادعا کرده که خیابان ولی‌عصر تهران تغییر چهره داده است.

حال درختان ولی‌عصر خوب است
ادعای دروغین که بلافاصله واکنش‌هایی را به دنبال داشت و مشخص شد که این موضوع همانند سایر حواشی، صرفا برای حمله به مدیریت شهری و پیشبرد اهداف رسانه‌ای و درگیری‌های سیاسی خودشان است؛ چرا که آنطور که شهردار منطقه 3تهران به خبرنگار همشهری می‌گوید: حال درختان ولی‌عصر خوب بوده و هیچ درختی هم قطع نشده است.

شهرداری منطقه 3: حتی یک درخت هم قطع نشده است
به‌گفته حمید جوانی، یک اصله درخت نه قطع شده و نه حتی جابه جا شده، بلکه تلاش می‌کنیم که درختان موجود را حفظ کنیم. او تأکید می‌کند که هرسال قراردادی جداگانه برای حفظ درختان خیابان ولی‌عصر بسته می‌شود و حتی در کنار آن تعداد درختانی را که از سال‌های قبل به‌دلیل آفت و خشک‌شدگی، سربرداری شده بودند، درختان جدید کاشته‌ایم.

کاهش چشمگیر خشک شدن درختان
شهردار منطقه3 با اشاره به اینکه نهال‌های جدید که در کنار درختان قدیمی و در معرض خشک شدن بودند و با نظر کمیسیون ماده7 سربرداری شدند را نیز کاشته‌ایم، گفت: در 2سال و نیم اخیر یک درخت هم قطع نکردیم و حتی آمار خشک شدن درختان در این مدت به‌شدت کاهشی بوده است. تنه‌های سربرداری‌ شده برای گذشته بوده و اخیرا هیچ درختی سربرداری نشده است.او با اشاره به اجرای جرایم سنگین برای مغازه‌داران، می‌گوید: جرایمی برای مغازه‌داران و مالکانی که اقدام به خشک شدن درختان می‌کنند، در نظر گرفته شده: چرا که مسئولیت حفظ درختان مقابل ملک، با مالک است.

تأخیر در اجرای کلان پروژه شهری برای حفظ درختان
پروژه احداث آزادراه شهید شوشتری در جنوب شرق تهران که بزرگراه امام‌رضا(ع) را به بزرگراه یاسینی متصل می‌کند، به‌گفته مدیرعامل سازمان فنی و مهندسی شهرداری تهران، به‌مدت یک‌سال به تأخیر افتاد تا درختان معارض تعیین تکلیف شوند. آنطور که مهدی صداقتی می‌گوید: پروژه را متوقف کردیم تا در پایان فصل زمستان که فصل جابه‌جایی درختان است، درختان معارض جابه‌جا شوند.

تقابل شهرداری و دانشگاه تهران، بر سر درخت
مورد بعدی، ماجرای عجیب و غریب قطع درختان در مؤسسه زلزله‌نگاری دانشگاه تهران است؛ وقتی که این مجموعه علمی کشور بنا داشت 200اصله درخت را برای ساخت‌وسازهای خود قطع کند؛ برهمین اساس شورای شهر و شهرداری تهران نسبت به اقدامات سودجویانه این مجموعه، واکنش نشان داده و وارد عمل شده تا مانع از قطع درختان شود.موضوع آنقدر بالا گرفت که معاون برنامه‌ریزی و توسعه دانشگاه تهران، شهرداری منطقه3 را هم تهدید کرد. احمد نوحه‌گر گفته بود که اگر مسئولان شهرداری، محدوده ژئوفیزیک را ترک نکنند، ما مجبور هستیم از اموال و مستغلات خود حراست و راه‌های قانونی برای پیگیری، این موضوع را دنبال کنیم.در نهایت با ورود مدیریت شهری پایتخت و پافشاری شهرداری، این عملیات متوقف شد و درختان موجود در این مؤسسه حفظ شدند.

یک درخت در آغوش ایستگاه متروی بهارشیراز
چرا راه دور برویم، ایستگاه بهارشیراز در منطقه7 که اخیرا شاهد افتتاح آن بودیم، با در آغوش داشتن یک درخت تنومند و قدیمی در اختیار شهروندان قرار گرفت. درست در زمانی که ادعا می‌کردند شهرداری تهران قاتل درختان شهر است، این ایستگاه افتتاح شد و ادعای دروغین آنان را زیر سؤال برد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید