• جمعه 21 دی 1403
  • الْجُمْعَة 10 رجب 1446
  • 2025 Jan 10
سه شنبه 18 اردیبهشت 1403
کد مطلب : 224502
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/k5kJX
+
-

شهاب باران

3 نکته در مورد درخشش ویژه زاهدی در لیگ ژاپن

شهاب باران

بهروز رسایلی

باورکردنی نیست؛ احتمالا اگر خود شهاب زاهدی هم قبل از پیوستن به باشگاه آویسپا فوکوئوکا در لیگ ژاپن قرار بود در ذهنش دست به تصویرسازی و رویاپردازی بزند، باز بعید بود چنین استارت توفانی و شگفت‌انگیزی را تصور کند. او که بین دو نیم‌فصل لیگ برتر ایران و اوایل فصل جدید لیگ ژاپن به این کشور کوچ کرد، هر هفته با گل‌هایی که می‌زند هواداران را سورپرایز می‌کند. زاهدی، شگفتی این روزهای فوتبال ایران است.

   دستیابی فوری به آمار پرسپولیس
آویسپا فوکوئوکا در حالی دیروز در چارچوب هفته دوازدهم جی‌لیگ ژاپن به مصاف کاوازاکی رفت و با نتیجه مساوی یک - یک مقابل این تیم متوقف شد که شهاب زاهدی به شکلی عجیب در این بازی نیمکت‌نشین شده بود و از دقیقه70به زمین آمد. زاهدی اما تا پیش از این مسابقه به سرعت توانسته بود آمارش در جی‌لیگ را با عملکرد کل نیم‌فصل اولش در لباس پرسپولیس برابر کند. او که در جمع قرمزها با 16بازی به رکورد 6گل و یک پاس گل رسیده بود، در آویسپا فوکوئوکا فقط 8بازی لازم داشت تا دقیقا همین آمار را تکرار کند.

   رسیدن به هدف؛ 5 سال بعد
فوتبال ایران به‌طور کلی لژیونرهای بسیار کمی در شرق آسیا داشته و این تعداد در 2لیگ معتبر آن سمت قاره یعنی ژاپن و کره‌جنوبی، عملا «صفر» بوده است. به هر حال اینها رقبای جدی و سنتی فوتبال ایران در آسیا به شمار می‌روند و جالب بود که تا‌کنون هیچ اقبالی به فوتبالیست‌های کشورمان نشان نمی‌دادند. از آن جالب‌تر اینکه 5سال پیش، برای نخستین بار همین شهاب زاهدی مورد توجه آنها قرار گرفت؛ آن هم نه در لیگ ژاپن بلکه از سوی یکی از مهم‌ترین باشگاه‌های کره‌جنوبی. دی‌ماه 97خبر انتقال شهاب زاهدی به سوان سامسونگ کره‌جنوبی بسیاری از اهالی فوتبال ایران را شگفت‌زده کرد، چرا که در آن زمان هنوز درخشش زاهدی در لیگ اوکراین هم اتفاق نیفتاده بود و کره‌ای‌ها او را بعد از یک دوره حضور در ایسلند پسندیدند. با این حال این انتقال همان‌قدر که سریع و غیرمنتظره رخ داد، در اسرع وقت هم منتفی شد. آن زمان گفته شد سابقه استفاده از مواد نیروزا و یک نوبت مثبت از آب در آمدن تست دوپینگ زاهدی باعث انصراف سامسونگی‌ها شده است. هرچند هرگز نفهمیدیم چنین باشگاه مشهوری چرا از قبل در این مورد تحقیق نکرده بود. در هر صورت زاهدی بعد از آن اتفاق در اوکراین درخشید و یک دوره کوتاه هم به پرسپولیس بازگشت تا در نهایت دوباره مسافر شرق آسیا شود؛ این بار در ژاپن و شروعی چنان تعجب‌آور که سامورایی‌ها از همین حالا به فکر حفظ او برای مدت طولانی افتاده‌اند.

   این، همان است؟
همچنان مهم‌ترین سؤال در مورد شهاب زاهدی این است که آیا واقعا او همان بازیکنی است که تا چند هفته پیش اغلب نمایش‌هایش در پرسپولیس با انتقادات گسترده همراه می‌شد؟ البته که آمارش کلا بد نبود، اما زمانی که به یاد می‌آورید در بازی رفت با النصر عربستان چگونه 2موقعیت طلایی گلزنی را از دست داد یا در بازی برگشت با آلومینیوم اراک قدر یک فرصت تک به تک رویایی را ندانست، بیشتر شگفت‌زده می‌شوید. شاید گل شدن هر کدام از این توپ‌ها (و موارد مشابه دیگر) می‌توانست سرنوشت قرمزها در 2جام را تغییر بدهد اما خب زاهدی این روزها سخت‌تر از اینها را مثل آب خوردن در ژاپن گل می‌کند! شاید این مسئله نشان از تأثیر سوء فشارهایی باشد که در ایران روی بازیکنان پرسپولیس و استقلال می‌آید. توقعات از آنها بالاست و همین مسئله گاهی باعث می‌شود بازیکنان نتوانند همه توانایی‌شان را در این دو تیم نشان بدهند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید