• سه شنبه 18 دی 1403
  • الثُّلاثَاء 7 رجب 1446
  • 2025 Jan 07
سه شنبه 18 اردیبهشت 1403
کد مطلب : 224439
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/66lgn
+
-

پیچیده و ایمن باش

پیچیده و ایمن باش

بیایید برای یک‌بار هم که شده دست از این سادگی در انتخاب پسوردها و رمزهایتان بردارید و به‌جای1234 یا تاریخ تولدتان، کمی نبوغ به خرج دهید و رمزی انتخاب کنید که پیچیده و سخت و به‌اصطلاح قوی باشد.
در این دوره و زمانه که اغلب ما برای ساخت پست الکترونیک، خریدهای اینترنتی، استفاده از امکانات کامپیوتر یا گوشی هوشمند و موارد دیگر نیاز به یک پسورد داریم و تعداد هکرها و کلاهبرداران اینترنتی و مجرمان سایبری هم در حال افزایش است، نمی‌توان تنها به یک رمز ساده اکتفا کرد.
فکر کنید که برای ده‌ها اکانت اینترنتی خود یک رمز عبور ساده مثل 11111 گذاشته‌اید و به دلایل گوناگون، یک شخص دیگر به پسورد شما دسترسی پیدا می‌کند. تصور اینکه آن شخص چه کارهایی می‌تواند با اکانت‌های شما بکند واقعا دردناک است! به همین دلیل است که از قدیم گفته‌اند باید قوی‌ترین قفل را روی در خانه زد تا احتمال باز کردن آن نزدیک به صفر باشد. پلیس فتا هم گفته که بی‌توجهی به انتخاب یک رمز مناسب می‌تواند منجر به خالی شدن حساب بانکی یا لو رفتن بسیاری از داده‌های شخصی، علمی و موارد دیگر شود. بنابراین همین حالا برای عوض کردن رمزهایتان طبق این توصیه‌ها اقدام کنید:
همانطور که گفتیم، یک پسورد خوب باید قابل حدس زدن نباشد. یعنی افراد و برنامه‌های قفل شکن نتوانند به راحتی آن را تشخیص دهند. محققان و کارشناسان حوزه امنیت سایبری می‌گویند رمزهای عبور طولانی‌تر با ترکیبی از اعداد، حروف و نمادها امن‌تر از گذرواژه‌هاي ساده و قابل پیش‌بینی هستند و هکرها برای رمزگشایی آنها به‌مراتب کار دشوارتری در پیش دارند.
براساس تحقیقات صورت گرفته، یک گذرواژه 6رقمی ساده به راحتی و در یک چشم به هم زدن قابل رمزگشایی است. این در حالی است که رمزگشایی یک پسورد 12رقمی متشکل از اعداد، حروف و نمادها، حدود 2میلیون سال طول می‌کشد. ضمن اینکه بهتر است در رمزهای عبور خود هیچ اسمی از فرزندان و نزدیکان خود نیز نبرید.
علاوه بر این مورد، به نکات زیر نیز در انتخاب پسورد خود دقت کنید:
    حداقل از 8کاراکتر استفاده کنید.
    رمزی را انتخاب کنید که خودتان آن را فراموش نکنید.
   سعی کنید همه اکانت‌هایتان دارای یک رمز عبور یکسان نباشند.
   بهتر است هر چند وقت یک‌بار پسوردهای خود را تغییر دهيد. به‌عنوان مثال، کاربران باید هر 3‌ماه یک‌بار پسورد خود را تغییر دهند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید