خطر اعتراضات دانشجویی آمریکا بیخ گوش بایدن
رامین مهمانپرست؛ سخنگوی سابق وزارت امورخارجه
دولتهای غربی و آمریکا در قبال سیاست خارجی خود، قبل از هر چیزی دست به فضاسازی و کنترل افکار عمومی میزنند تا از این طریق بتوانند سیاستهای خود را ولو اینکه با تمام اصول انسانی و اخلاقی مخالف باشند، پیگیری کنند؛ به تعبیری آنان به وسیله زمینهسازی و تبلیغات رسانهای وجههای مثبت و توجیهپذیر از اقدامات خود به نمایش میگذارند. در قبال درگیریها و نزاعهای موجود در خاورمیانه هم وضع به همین شکل بوده است. آنان هرگاه که جنگ و تقابلی بین نیروهای مقاومت فلسطینی، حزبالله و سایر مبارزان محور مقاومت با رژیم اشغالگر صهیونیستی رخ میداد، سعی میکردند چهرهای تروریستی از مقاومت نشان دهند که منافع ملی و مشروع اسرائیل را به خطر انداخته است؛ به تعبیری در طرح آنان طرف مثبت ماجرا اسرائیل بود و طرف منفی آن محور مقاومت!
امروزه پس از ضربه طوفانالاقصی به صهیونیستها موضوعی که به شدت برای جبهه غرب سخت و سنگین تلقی میشود، آگاهی و هوشیاری مردم کشورهای غربی و آمریکا از جنایاتی است که توسط اسرائیلیها در نوار غزه رخ میدهد. پس از عملیات طوفانالاقصی و زیر سؤال بردن حیثیت نظامی و امنیتی اسرائیل توسط مقاومت، نتانیاهو و کابینه اسرائیل برای ترمیم این آبروریزی و بهبود زخمی که از مقاومت خوردند بیرحمانهترین جنایات را در نوار غزه پیگیری کردند که نتیجه آن شهادت بیش از 30هزار فلسطینی است.
همین جنایات گسترده اسرائیلیها در نوار غزه موجب شد تا بیداری و آگاهی قابل توجهی در غرب و آمریکا بهوجود بیاید. افکار عمومی در این کشورها به خوبی از فریب رسانهها آگاه هستند و آن تصویری که در طول این سالها از مقاومت و اسرائیل ترسیم کرده بودند، به هم ریخته و آشکار شده که این صهیونیستها هستند که با کمک دولتهای غربی دست به جنایات وحشتناک در غزه میزنند و از آن سو مردم فلسطین در یک نبرد نابرابر و غیرمتوازن از سرزمین و حقوق خود دفاع و مقاومت میکنند.
این بیداری برای آمریکا و غرب بسیار خطرناک است؛ بالاخص وقتی اعتراضات دانشجویی ضداسرائیل و سیاستهای آمریکا به دانشگاهها کشیده شده است؛ چرا که دانشجو بهعنوان قشر پیشرو و پیشتاز جامعه قدرت انتقال سریعتر مسائل را دارد و افکار عمومی را میتواند به سمت دیگری هدایت کند. این دقیقاً همان چیزی است که برای آمریکاییها خطرناک است و قدرت تحمل آن را ندارند.
علاوه بر این، به زمان انتخابات آمریکا نزدیک هستیم و بایدن از رقیب خود که ترامپ باشد از لحاظ مقبولیت عمومی عقبتر است؛ لذا سعی دارد با مدیریت شرایط خاورمیانه دستاویزی در جهت تبلیغ به نفع خود داشته باشد، اما این اعتراضات فراگیر دانشجویان و استادان آمریکایی و افشاگری جنایاتی که با کمک دولت بایدن رخ داده است، نقشههای آنان را تحت تأثیر قرار داده و عصبانیت دولت آمریکا را نسبت به این تظاهرات که بر مبنای دمکراسی و آزادیخواهی شکل گرفته، برانگیخته است.
دقیقاً در چنین شرایطی است که دست دولتهای غربی، رو میشود و نشان میدهد شعارهای زیبا و فریبنده حقوق بشری مبنی بر آزادی بیان و انساندوستی تنها برای غربیها ابزارهایی برای پیشبرد سیاستهای آنهاست.