زینب زینالزاده؛ روزنامهنگار
تهران شهری با تمدن بیش از 8هزار ساله است و وجود اماکنی چون عمارت مسعودیه، خانه موزه مقدم، باغ نگارستان، خانه اتحادیه و... ازجمله ظرفیتهایی هستند که میتوان از آنها برای جذب گردشگری و توریست استفاده کرد؛ چرا که امروزه گردشگری به یک صنعت پولساز تبدیل شده و بسیاری از کشورها ازجمله ترکیه با استفاده از این صنعت موفق شدهاند به درآمدهای پایدار دست یابند. در این دوره، مدیریت شهری تلاش میکند تا زمینه رونق صنعت گردشگری در پایتخت را فراهم کند. با تشکیل سازمان گردشگری و ایجاد مدیریت واحد در این حوزه قطعا اتفاقات خوبی در صنعت گردشگری تهران رخ میدهد. بنا بهگفتههای سیداحمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران فرایند مرمت، بازسازی و بهرهبرداری از عمارتهای تاریخی همچنان در دستور کار قرار دارد و سعی میکنیم مسیر گردشگری در تهران هموار شود.
بازدیدهای مستمر از اماکن میراثی
در راستای صیانت از اماکن تاریخی، میراثی و گردشگری، بازدید مستمر و پایش وضعیت این اماکن طبق مصوبه شورای شهر تهران انجام میشود. آنطور که رئیس کمیته گردشگری شورا عنوان کرده: «این اماکن در مناطق مختلف ازجمله 11، 12، 15 و... پراکنده هستند و باید برای جلوگیری از تخریب، مرمت و احیاء شوند. به هر حال این اماکن ظرفیتهای گردشگری محسوب میشوند و با مرمت آنها میتوان زمینه بازدید توریستهای داخلی و خارجی را فراهم کرد.» عمارت کوشک امیرسلیمانی در منطقه15 قرار دارد که مرمت و بازسازی آن آغاز شده و بهزودی بهرهبرداری میشود. البته طبق پیشبینیها کافه کتاب و نگارخانه هم در این عمارت راهاندازی خواهد شد.
برنامهریزی برای بازسازی زندان هارونالرشید
زندان هارونالرشید ثبت ملی شده و از آثار تاریخی ری محسوب میشود. بهگفته علوی، مجموعه میراثی زندان هارونالرشید املاک اوقافی است و سازمان اوقاف هم اهتمامی برای بازسازی این مجموعه میراثی ندارد. آنطور که رئیس کمیته گردشگری شورا به آن تأکید کرده: «این مجموعه میراثی از نقاط گردشگری تهران محسوب میشود و از اینرو نیاز است تا شهرداری تهران و سازمان اوقاف برای بازسازی و بهرهبرداری از این ظرفیت گردشگری برنامهریزی کنند.»
ایجاد مسیر گردشگری
یکی از راههای جذب توریست ایجاد مسیرهای گردشگری است و مدیریت شهری برای تحقق این هدف برنامههایی پیشبینی کرده است. رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران هم با تأیید این موضوع و ضرورت ایجاد مسیرهای گردشگری گفت: «در مسیرهای گردشگری این امکان فراهم میشود تا توریستها و گردشگران با انواع غذاهای بومی و محلی، آداب و رسوم، صنایعدستی و حتی انواع موسیقی و... شهرها و استانهای ایران آشنا شوند.» بهگفته علوی، ایجاد مسیرهای گردشگری در دنیا یک اولویت است و در تهران هم گامهایی برای تکمیل و بهروزرسانی گذرهای گردشگری برداشته شده است.
مکث
گذرهای گردشگری قدیمی تهران
گذر سیتیر: خاصترین خیابان تهران است که دهه90 عرضه مواد غذایی در آن با فعالیت 10چرخ دستی آغاز و خیلی زود در میان شهروندان محبوب شد. در این خیابان 38دکه موادغذایی وجود داشت که به تازگی شهرداری تهران برای ارائه خدمات مطلوب، طرح ساماندهی آن را در دستور کار قرار داده است.
گذر باب همایون: این گذر در ضلع جنوبی میدان امامخمینی(ره) قرار گرفته که 40غرفه دارد. 23غرفه اغذیه فروشی، 4غرفه صنایعدستی و 13غرفه سوغاتی.
گذر خیابان اجتماعی: این گذرگردشگری در خیابان بدرالزمان قریب منطقه 9ایجاد شده و دارای 18غرفه است. 14غرفه اغذیهفروشی، 2غرفه صنایعدستی و 2غرفه سوغاتی.
گذر برکت (شاهد): این گذرگردشگری با 29غرفه در بلوار شاهد منطقه8 احداث شده که 22غرفه اغذیه فروشی، یکغرفه صنایعدستی، 4غرفه سوغاتی و 2غرفه عرضه محصولات فرهنگی دارد.
چهار شنبه 5 اردیبهشت 1403
کد مطلب :
223334
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/1jO7R
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved