• جمعه 7 دی 1403
  • الْجُمْعَة 25 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 27
سه شنبه 28 فروردین 1403
کد مطلب : 222579
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2RpnP
+
-

همراه اول مالک غول استارت‌آپی ایران می‌شود

گزارش
همراه اول مالک غول استارت‌آپی ایران می‌شود

تازه‌ترین خبر‌ها حاکی ازآن است که شرکت همراه اول در تلاش است بخش عمده‌ای از سهام شرکت دیجی‌کالا را خریداری کند و مالک بزرگ‌ترین و مهم‌ترین شرکت عرضه اینترنتی کالا ایران شود، شرکتی که برآورد می‌شود ارزش 100درصد از سهامش رقمی بالغ بر یک میلیارد دلار باشد. به‌گزارش همشهری، دیجی‌کالا به‌عنوان مهم‌ترین استارت‌آپ ایرانی و شرکتی که ۹۰درصد از بازار خریداران اینترنتی را در اختیار دارد در حال تغییر و تحولات تازه است. آنطور که آخرین خبر‌ها نشان می‌دهد شرکت همراه اول با خرید سهام شرکت سرآوا و بنیانگذاران دیجی‌کالا قصد دارد خود را به‌عنوان سهامدار عمده بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی ایران معرفی کند. برخی خبر‌ها نیز نشان می‌دهد فروش سهام دیجی‌کالا به همراه اول قطعی است و این معامله در مراحل پایانی است. روز گذشته حمید محمدی، بنیانگذار دیجی‌کالا هم در پستی در شبکه اجتماعی ایکس تأیید کرد که مذاکرات با حرکت اول(شرکت سرمایه‌گذاری همراه اول) در جریان است اما هنوز واگذاری صورت نگرفته است.محمدی در این پست نوشت‌: ما در ماه‌های گذشته مذاکراتی را با تعدادی از سرمایه‌گذاران برای جذب سرمایه در دیجی‌کالا داشته‌ایم که یکی از این شرکت‌ها حرکت اول، شرکت سرمایه‌گذاری همراه اول، بوده. هیچ‌یک از این مذاکرات به نتیجه قطعی نرسیده است.

سهامداران دیجی‌کالا که هستند؟
هم‌اکنون بنیانگذاران دیجی‌کالا یعنی سعید و حمید محمدی درمجموع ۳۲.۳۶درصد سهام دیجی‌کالا را در اختیار دارند و سهم سرآوا از دیجی‌کالا ۲۵.۰۳درصد است. 32.67درصد دیگر از سهام نیز در اختیار یک صندوق سرمایه‌گذاری اروپایی با نام اینترنشنال اینترنت اینوستمنت(IIIC) است که در هلند به ثبت رسیده و بقیه نیز سهم تشویقی ۸۰نفر از مدیران کلیدی دیجی‌کالا و سهامداران خرد است.اما یکی از نکات مهم در ترکیب سهامداری دیجی‌کالا حضور این شرکت خارجی است. در سال1401 روزنامه فایننشال دیلی در گزارش مفصلی اطلاعات جالبی در مورد سهامدار خارجی دیجی‌کالا منتشر کرد. طبق این گزارش یک گروه سرمایه‌گذار اروپایی متشکل از خانواده میلیاردر بلژیکی اسپولبرگ‌ ، چند صد میلیون یورو در رقیب منطقه‌ای آمازون در ایران، یعنی دیجی‌کالا، سرمایه‌گذاری کرده‌اند.فایننشال‌دیلی گزارش می‌دهد این شرکت که در هلند به ثبت رسیده است در سال2016 و قبل از خروج دونالد ترامپ از برجام حدود 270میلیون یورو در اکوسیستم استارت‌آپی ایران سرمایه‌گذاری کرده است. طبق این اطلاعات صندوق پستاشیو متشکل از 50سرمایه‌گذار از لندن با سهم 37درصدی، شرکت سهامی عام پامگرنت متشکل از 400سرمایه‌گذار اروپایی با سهم 29درصدی، شرکت سرمایه‌گذاری فوباس با مالکیت سعید رحمانی سهم 13درصدی، صندوق ورلینوست خانواده اسپولبرگ با سهم 12درصدی و شرکت سرمایه‌گذاری گاروست متعلق به آرین بکر، مؤسس بزرگ‌ترین پلتفرم مارکت‌پلیس لهستان، با سهم 9درصدی اعضای این شرکت را تشکیل می‌دهند.طبق آخرین خبرها برنامه همراه اول این است که از طریق یکی از شرکت‌های زیرمجموعه خود به نام حرکت اول که یک صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر است سهام متعلق به شرکت سرآوا و بنیانگذاران شرکت دیجی‌کالا را یکجا خریداری کند که مجموع این میزان سهام بیش از 50درصد است و درصورتی که همراه اول موفق به خرید سهام بنیانگذاران و سرآوا شود، با 57.4درصد تبدیل به سهامدار اصلی دیجی‌کالاو رقیب اصلی سهامداران خارجی دیجی‌کالا خواهد شد.در حال حاضر 89درصد از سهام شرکت همراه اول متعلق به مخابرات ایران است و 45درصد از سهام شرکت مخابرات نیز متعلق به شرکت توسعه اعتماد مبین است.با توجه به اینکه سهام شرکت دیجی‌کالا با وجود تلاش‌های فراوان در بورس عرضه نشده است نمی‌توان رقم دقیقی درباره ارزش سهام این شرکت ارائه کرد. با این حال در بسیاری از گزارش‌ها ارزش کل سهام دیجی‌کالا رقمی بیش از 500میلیون دلار و تا حدود یک میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.  
در تیر‌ماه1401 شرکت پامگرنت یکی از سرمایه‌گذاران صندوق سرمایه‌گذاری‌ای آی‌ای سی (IIIC) یعنی مالک 32.67درصدی دیجی‌کالا گزارشی از صورت‌های مالی خود منتشر کرد که نشان می‌دهد ارزش سهام دیجی‌کالا رقمی بالغ بر یک میلیارد دلار‌است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید