• چهار شنبه 12 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 22 شوال 1445
  • 2024 May 01
دو شنبه 27 فروردین 1403
کد مطلب : 222402
+
-

آیا تغییرات اقلیمی در افزایش حساسیت بهاری نقش دارد؟

بهار با همه زیبایی و طراوتش برای برخی افراد آغاز عذاب و دردسر است و همراه با آن مشکلاتی چون خارش چشم‌ و آبریزش بینی و سرازیر شدن اشک و عطسه‌های مداوم از راه می‌رسد.
به اعتقاد کارشناسان، با گذر زمان، تعداد بیشتری از مردم به ذرات محرک معلق در هوا مانند گرده‌ها و کپک‌ها آلرژی پیدا می‌کنند و علائم آلرژی‌ها شدیدتر و دوره‌های آلرژی هم طولانی‌تر از قبل می‌شوند. به گزارش سی‌ان‌ان، دانشمندان می‌گویند آلرژی‌های فصلی تشدید شده‌اند و در کنار ابتلای گسترده‌تر به بیماری‌های عفونی، از نخستین موج آثار پیش‌بینی‌شده تغییرات اقلیمی بر سلامتی به شمار می‌روند و هشدارهای جهانی بر آن تأکید دارند.
تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که با گرم شدن آب‌وهوا، مناطق رشدونمو گیاهان در ایالات متحده در حال تغییر هستند و این به گیاهان و درختان امکان می‌دهد محدوده‌ رشدشان را گسترش دهند. از طرفی، افزایش دما موجب می‌شود گیاهان و درختان زودتر و به‌مدت طولانی‌تری شکوفا باشند و فصل گرده‌افشانی را طولانی‌تر کنند. افزایش بارندگی هم به این معنی است که درختان موقع شکوفه ‌دادن گرده بیشتری در هوا آزاد می‌کنند. رعدوبرق‌های بیشتر نیز باعث ترکیدن دانه‌های گرده‌ می‌شوند که تحریک بیشتر و بدتر شدن علائم را به‌دنبال دارد.
شواهدی هم وجود دارد که نشان می‌دهد افزایش دی‌اکسید کربن در جو گرده‌ها را قوی‌تر می‌کند. براساس مشاهدات دکتر جوزف اینگلفیلد، متخصص آلرژی از کارولینای شمالی، در طول 3دهه گذشته، آلرژی‌های بهاری هر سال زودتر شروع شده‌اند. او می‌گوید این دومین سال متوالی است که در این منطقه باران زیاد می‌بارد، اما برف نمی‌بارد و همین الگوی آب‌وهوایی متفاوت به غلظت بیشتر گرده‌های بهاره منجر می‌شود. به‌گفته او، در‌ ماه فوریه امسال(۲۰۲۴) میزان گرده‌ها زیاد بود که اتفاقی غیرعادی است. بررسی‌های او نشان می‌دهد که آلرژی‌های بیمارانش شدیدتر از همیشه شده و برای کنترل آن به داروهای بیشتری نیاز است. اما متخصصان می‌گویند مشکل به همین‌جا ختم نمی‌شود و تعداد مواد آلرژی‌زای مختلف(آلرژن‌ها) که افراد به آنها حساسیت دارند نیز طی ۲۵سال گذشته 2برابر شده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید