• چهار شنبه 30 آبان 1403
  • الأرْبِعَاء 18 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 20
دو شنبه 20 فروردین 1403
کد مطلب : 221905
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/nZA07
+
-

«گول بخوری، باختی»

فاطمه عباسی

در دوره و زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که حواسمان شش‌دانگ باید جمع باشد که یک وقت دستمان روی لینکی نرود یا پیامکی را بی‌خودی باز نکنیم یا گول صدای مهربان پشت خط تلفن که از ما می‌خواهد اطلاعات حسابمان را به او بدهیم، نخوریم تا جیب‌مان را خالی نکنند و در دام کلاهبرداران نیفتیم.
سارقان یا همان کلاهبرداران اینترنتی این روزها از روش‌ها و شگردهای مختلفی برای سودجویی استفاده می‌کنند و حالا که در آستانه حلول‌ماه شوال و عید سعید فطر قرار داریم، باز هم این افراد دست به‌کار شده‌اند و در فضای مجازی با تبلیغات و پیام‌هایی مانند جمع‌آوری فطریه و نذورات و یا سایر موضوعات اقدام به کلاهبرداری می‌کنند. آنها با طراحی آدرس‌های جعلی و ارسال آن به کاربران، سعی می‌کنند تا نه‌تنها مبالغ فطریه شهروندان را به نفع خود جمع‌آوری کنند، بلکه از طریق لینک‌های آلوده، حساب‌های اشخاص را نیز هک کرده و از حساب‌ها برداشت ‌کنند. یا اینکه لینکی با عنوان تبریک عید ارسال می‌کنند که آلوده است و همین که دستتان لینک را لمس کند، گوشی موبایلتان هک خواهد شد.
البته این تنها شگرد این سارقان نیست و علاوه بر جمع‌آوری فطریه، تبلیغات گسترده حراج ویژه عید فطر را هم در فضای مجازی انجام می‌دهند و با ارائه طرح فروش کالاهای ارزان قیمت و طرح‌های وسوسه‌انگیز اقلام خوراکی، لوازم خانگی و سایر ملزومات ضروری را در کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی، با قصد ترغیب شهروندان تبلیغ می‌کنند، به‌طوری که با ایجاد انگیزه در خریداران، با قیمت‌های پایین‌تر از عرف بازار با مهندسی اجتماعی و چرب‌زبانی اعتماد خریدار را جلب کرده و از شهروندان می‌خواهند نیمی از پول کالای سفارشی خود را واریز و پس از دریافت کالا بقیه وجوه را واریز کنند. خیلی از افراد هم بعد از واریز وجوه به‌حساب کلاهبردار، هیچ‌گونه کالایی دریافت نمی‌کنند و در اغلب موارد شخصی پاسخگو نیست و یا کالای تحویلی به آنها تقلبی و متفاوت با کالای انتخابی است.
پلیس فتا هم مثل همیشه پیگیر ماجراست و همچنین هشدار داده که اگر قصد پرداخت کردن فطریه خود به‌صورت اینترنتی دارید، حتما از طریق شماره حساب، آدرس‌های اینترنتی و مؤسسات معتبری که از طریق رسانه‌های رسمی اعلام می‌شود، اقدام کنید و از کلیک‌کردن روی پیامک‌ها و تبلیغاتی که حاوی لینک بوده پرهیز کنید تا به درگاه‌های جعلی پرداخت هدایت نشده و از خالی شدن حساب بانکی خود جلوگیری به عمل آورید.
ضمن اینکه تأکید کرده از پرداخت‌های اینترنتی از طریق شبکه‌های اجتماعی به افراد ناشناس و یا واریز هرگونه وجه حتی مبالغ کم به‌عنوان بیعانه برای خرید آنلاین جدا خودداری کنید و هنگام خرید آنلاین حتما توجه داشته باشید که درگاه بانکی فیشینگ نباشد؛ درگاه پرداخت بانکی به آدرس
 https:‎//xxx.shaparak.ir است و هرگونه درگاه بانکی که shaparak.ir را در ادامه نداشته باشد می‌تواند درگاه فیشینگ باشد که برای سرقت اطلاعات بانکی شهروندان طراحی شده است.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید