• چهار شنبه 12 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 22 شوال 1445
  • 2024 May 01
پنج شنبه 16 فروردین 1403
کد مطلب : 221602
+
-

چه کنیم تا کبدمان چرب نشود؟

برای کاهش کبد چرب، مهم‌ترین نکته کاهش مصرف قندوشکر و چربی‌هاست. آزاده زارعی، استاد طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این‌باره می‌گوید: «چربی‌هایی که در بازار وجود دارد معمولا چربی مناسبی نیستند. بهتر است از روغن‌های طبیعی مثل زیتون، روغن حیوانی و کنجد -البته در مقدار کمتر - استفاده شود. از سوی دیگر اگر فرد هضم خوبی داشته باشد و غذاهای سنگین نخورد، معمولا کبد چرب ایجاد نمی‌شود. مصرف غذای سالم و در مقدار متعادل هم در کاهش کبد چرب بسیار مؤثر است.»‌

حواس‌تان به قارچ‌های سمی باشد
 به گزارش همشهری، کارشناس دفتر پایش و نظارت بر مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو نسبت به افزایش مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در فصل بهار هشدار داد. راضیه کشاورز ملکی درباره شناسایی قارچ‌های سمی به یک روش اشتباه اشاره می‌کند و می‌گوید: «برخی معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش  قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص سمی نبودن  قارچ در همه موارد نیست. شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها براساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است.» به‌گفته این مسئول، باید از مصرف قارچ‌های خودرو، مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان، به‌ویژه درختان خشک شده می‌رویند یا قارچ‌های جمع‌آوری شده توسط افراد بومی، خودداری شود. ضمن اینکه مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی هرگز نشان‌دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست. او تأکید می‌کند: «برای حفظ سلامت خود و خانواده‌تان تنها قارچ‌هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته‌بندی‌های دارای مجوز هستند، خریداری و مصرف کنید.»‌

 

این خبر را به اشتراک بگذارید