• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 14 فروردین 1403
کد مطلب : 221392
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mwzXp
+
-

درباره دوقطبی مسجد-درخت

دیدگاه
درباره دوقطبی مسجد-درخت

عبدالمطهر محمدخانی؛رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران

چند روزی است موضوع ساخت مسجد در پارک قیطریه به سوژه برخی از فعالان شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده و گاهی ادعاهای عجیب و غریبی در این‌باره مطرح می‌شود. برای شفافیت و آگاهی افکار عمومی چند نکته را عرض می‌کنم:
 ساخت مسجد در بوستان‌های فرامنطقه‌ای(پارک‌های بزرگ غیرمحله‌ای) مصوبه شورای‌عالی مساجد تهران را دارد. در ٣دهه گذشته ۴٣مسجد در آنها ساخته شده و برای ٣۴بوستان فرامنطقه‌ای دیگر ازجمله پارک قیطریه مصوبه دارد؛ گرچه از سال‌ها پیش مطالبه مردمی برای احداث مسجد در این پارک وجود داشته است.
 سرانه ساخت مسجد در تهران در مقایسه با دیگر شهرهای ایران و از آن بدتر پایتخت‌های کشورهای اسلامی بسیار پایین‌ است. اینکه برخی از مساجد موجود نمازگزار کمی داشته یا نمازگزار با بازه سنی خاصی دارند، دلیل خوبی برای عدم‌توسعه مساجد نیست.
 از طرفی استدلال ساخت مسجد در پارک‌های فرامنطقه‌ای به‌رغم وجود مساجد دیگر منطقه هم این است که بخش عمده‌ای از مراجعان به این پارک‌ها اساسا اهل آن منطقه نیستند که محیط پیرامون پارک را بشناسند و به‌دلیل وسعت پارک و جمعیت زیاد حاضران نیاز به مسجد برای نمازگزاران ضروری است.
 پارک قیطریه ١٢٢هزار مترمربع است و مساحت درنظر گرفته شده برای مسجد حدود ٨٢٠مترمربع یعنی چیزی کمتر از 0.7درصد از کل پارک را شامل می‌شود.  فضای درنظر گرفته شده در کنج شمال‌شرقی پارک در آستانه خیابان و در کمترین بخش پارک به لحاظ فضای سبز واقع شده است.
 مسجد پارک قیطریه علاوه‌بر درخواست مکتوب مردمی، خیرین نیکوکار از اهالی همان محل هم دارد که کلیه هزینه‌های ساخت مسجد را متقبل شده‌اند و شهرداری تهران در واقع تسهیل‌گر مشارکت مردم در این امر خیر است.
 بعد از طرح برخی ابهامات در رسانه‌ها، شهردار تهران در نخستین جمعه ‌ماه رمضان بازدیدی از محل درنظر گرفته شده برای احداث مسجد داشت و پس از بررسی دقیق و مشورت با کارشناسان دستور بازطراحی نقشه مسجد را به‌نحوی که هیچ‌کدام از درخت‌های کهنسال در محل احداث مسجد واقع نشود، داد.
 در طرح اولیه ۴درخت کهنسال در طراحی بخش اصلی مسجد قرار می‌گرفت که با تأکید شهردار و با تغییر نقشه ساخت، این 4 درخت ارزشمند در حیاط روباز روبه‌روی مسجد و در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. در ضمن هیچ کاربری تجاری و فروشگاه و مغازه و... برای طرح مسجد درنظر گرفته نشده و نخواهد شد.
 در همه شهرهای دنیا پارک‌ها و بوستان‌های بزرگ با کاربری‌های چندگانه، نیازهای متنوعی از شهروندان را برآورده کرده‌ و در کنار توجه به محیط‌زیست با طراحی اکوپارک‌ها، تم‌پارک‌ها و... آنها را به محل دائمی حضور شهروندان تبدیل می‌کنند.
 ارتقای پارک‌های تهران به محیط‌هایی با کاربری‌های چندگانه اجتماعی از طریق اضافه شدن فضاهای هنری، آموزشی، فرهنگی و علم و فناوری یکی از رویکردهای راهبردی شهرداری تهران است. این تازه غیر از فضاهای ضروری چون سوله‌های مدیریت بحران و... است که از سال‌ها پیش در پارک‌ها احداث شده است.
 در این دوره که حجم درخت‌کاری و ایجاد فضای سبز و تأسیس پارک‌های جدید و تکمیل ابرپروژه کمربند سبز تهران به گواه آمار و اسناد رشد چشمگیری داشته، ساخت دوقطبی کاذب مسجد-درخت از سوی رسانه‌های اپوزيسیون و رقبای سیاسی در مقابل مردمی که تغییر در این حوزه را می‌بینند کار بیهوده‌ای است.
 ضمن تشکر از دغدغه‌های ارزشمند فعالان محیط‌زیست و با رعایت نکات گفته شده این عزیزان، مسجد پارک قیطریه چهل‌وچهارمین مسجد پارک‌های فرامنطقه‌ای شهر تهران خواهد بود كه به برآورده کردن طیفی از نیازهای مخاطبان این بوستان مهم و زیبای شهر تهران کمک خواهد کرد.
 خلاصه اینکه گزاره «درخت قطع می‌کنند تا مسجد بسازند!» را هم باید به کلکسیون دروغ‌های شاخدار علیه شهرداری تهران اضافه کرد! جهت استحضار مردم شریف تهران، نه درختی قطع می‌شود و نه مسجد جدید، فضایی از کل پارک را خواهد گرفت و نه این نخستین و آخرین احداث مسجد در پارک‌های بزرگ شهر تهران خواهد بود.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید