• چهار شنبه 12 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 1 رجب 1446
  • 2025 Jan 01
سه شنبه 14 فروردین 1403
کد مطلب : 221378
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/1jo73
+
-

ساختمان‌های بدمصرف آبی پایان کار نمی‌گیرند

شرط جدید وزارت نیرو برای ساختمان‌های در دست ساخت نشان می‌دهد که مدیریت مصرف آب در بخش خانگی وارد فاز تازه‌ای شده است؛ چرا که احتمال جدی وجود دارد که ساختمان‌های نوسازی که مصرف آب بالایی داشته باشند، پایان کار نگیرند؛ مگر اینکه یک تغییر را انجام دهند. ماجرا چیست؟
به‌گزارش همشهری، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف، خدمات مشترکان و کاهش هدر رفت آبفای کشور گفت: قرار شده صدور پایان کار ساختمان توسط مهندسان ناظر ساختمان مشروط به رعایت مباحث مرتبط با مدیریت بهینه و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب در ساختمان‌ها باشد. علی سیدزاده می‌افزاید: رایزنی‌هایی با وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام شده که بر این اساس مقرر شده، صدور پایان کار ساختمان توسط مهندسان ناظر ساختمان مشروط به رعایت مباحث مرتبط با مدیریت بهینه و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب در ساختمان‌ها باشد.
وی آموزش و ارتقای فرهنگ جامعه نسبت به مدیریت مصرف آب را از عوامل مهم و اثرگذار عنوان کرد و افزود: نصب تجهیزات و ادوات کاهنده مصرف آب مانند پرلاتور و رگولاتور، سردوش‌های مخلوط کننده آب و هوا، فلاش تانک‌های 2 مخزنه، شیر‌های اهرمی و پدالی و شیرآلات الکترونیکی مجهز به چشم الکترونیک از عوامل مؤثر برای مدیریت مصرف آب شرب است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف، خدمات مشترکان و کاهش هدر رفت آبفای کشور به نقش مؤثر تعرفه و قیمت‌گذاری آب در مدیریت مصرف اشاره و تأکید کرد: در ایران نیز مانند سایر کشور‌های در حال توسعه، قیمت فروش آب بسیار پایین‌تر از قیمت واقعی و تمام‌شده آب است و به همین دلیل چون در سبد هزینه خانوار، سهم کمی را به‌خود اختصاص داده است، موضوع تعرفه عامل انگیزشی برای کاهش مصرف آب نیست.
سیدزاده استفاده از تکنولوژی‌های نوین و تجهیزات کاهنده مصرف آب را به‌عنوان یکی از روش‌های مدیریت بهینه مصرف آب عنوان کرد و افزود: در این رابطه همه‌ساله به‌منظور نهادینه شدن فرهنگ استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب اعتباری از محل منابع ملی بین شرکت‌های آب و فاضلاب به‌منظور خرید و نصب تجهیزات کاهنده در اماکن عمومی توزیع می‌شود و بر این اساس در بودجه سالانه شرکت‌های آب و فاضلاب نیز همه‌ساله تأکید می‌شود.
وی با بیان اینکه الزام به نصب تجهیزات کاهنده مصرف آب به‌لحاظ حقوقی و قانونی باید توسط مهندسان ناظر بر تأسیسات داخلی ساختمان انجام شود، خاطرنشان کرد: با توجه به هزینه بالای آب در کشور‌های توسعه یافته، همانند انرژی، مصرف آب نیز کنترل می‌شود. مدیرکل دفتر مدیریت مصرف، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت آبفای کشور پرمصرف‌ترین بخش خانگی را در مصرف آب، استحمام اعلام کرد و گفت: در بخش خانگی علاوه بر استفاده از سردوش‌های کاهنده مصرف، زمان باز بودن شیر آب در حمام را نیز می‌تواند کنترل کند؛ در سرویس‌های بهداشتی مناسب، از فلاش تانک‌های دو حالته استفاده می‌کنند و شیر‌های آب مورد استفاده در منزل از نوع اهرمی بوده و مجهز به بهترین نوع وسیله مخلوط کننده آب و هوا (پرلاتور) است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید