1+4پيامرسان متصل به هم
طرح اتصال متقابل با افزوده شدن یک پيامرسان بومی دیگر تکمیلتر شد
زهرا خلجی-روزنامهنگار
طرح اتصال متقابل پيامرسانهای بومی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آن را مطرح کرده بود، نزدیک به یک سالی میشود که در دست اجراست و اکنون با اضافهشدن یک پيامرسان دیگر کاملتر شده است. تعدد اپلیکیشنهای پيامرسان ایرانی به یک معضل جدی برای کاربران تبدیل شده بود. بسیاری از مردم برای ارسال پیامها و یا فایلهای گوناگون خود، باید از یکدیگر میپرسیدند که شما کدام پيامرسان را در گوشی خود دارید؟ درصورت عدموجود اشتراک در این خصوص، یکی از کاربران به اجبار باید سراغ نصب پيامرسان مشترک میرفت، اما با اعلام طرحی درخصوص اتصال پيامرسانهای ایرانی این معضل برطرف شد.
یک پيامرسان دیگر اضافه شد
مدیرکل پایش، ممیزی و نظارت از اتصال یک پيامرسان ایرانی دیگر به طرح اتصال متقابل پيامرسانها خبر داد. مهدی مظفری درباره این خبر با ارائه جزئیات بیشتر گفت: «از این پس پيامرسان سروشپلاس نیز دارای امکان اتصال متقابل(MXB) به سایر پيامرسانهای ایرانی است.»
برای نخستین بار در دنیا
اتصال برنامههای پيامرسان اتفاقی است که در هیچ جای دنیا رخ نداده و مظفری هم با تأیید این موضوع میگوید: «برای نخستین بار در دنیا، چندی پیش موفق به اتصال 4پيامرسان ایرانی ایتا، بله، گپ و آیگپ برای تبادل پیام و فایل صوتی و تصویری به یکدیگر شدیم. پس از انجام تست فنی موفق، حالا پيامرسان سروشپلاس نیز به 4پيامرسان دیگر متصل میشود. بهطوری که کاربران با نصب یکی از پيامرسانها، قادر به برقراری ارتباط با کاربران دارای پيامرسانهای دیگر شدند.»
طرحی ایمن
همان سال گذشته که موضوع اتصال پيامرسانهای بومی به یکدیگر مطرح شد، برخی این کار را از نظر فنی مغایر با استانداردهای امنیتی دانستند. فرهاد مرادی، مدیرعامل پيامرسان سروشپلاس که بهتازگی وارد این حلقه اتصال شده است، درباره امنیت پیامها در چنین طرحی به همشهری گفت: «تا جایی که ما به لحاظ فنی بررسی کردهایم، مشکل امنیتی وجود ندارد. پیشنهادهای خود را هم ارائه کردهایم و قطعا خطری متوجه کاربران نیست. مطمئنا اینجا اگر خطری وجود داشت نهتنها ما، بلکه هیچ پيامرسان دیگری از این طرح استقبال نمیکرد.» او درخصوص اینکه شایعه شده است پیام از یک پيامرسان وارد یک مرکز میشود و سپس به پيامرسان دیگر میرود که در همین نقطهتبادل، امکان رصد پیام وجود دارد نیز گفت: «کار به این صورت نیست و موضوع پروتکل ارتباطی و رمزنگاری پیام بررسی شده است و در این زمینه مشکلی وجود ندارد. ضمن اینکه استفاده از امکان اتصال متقابل پيامرسانها اختیاری است و سعی شده همه نکات دیده شود تا مسئلهای ایجاد نشود.»
افزایش کاربران
از سوی دیگر مدیرکل پایش، ممیزی و نظارت سازمان فناوری اطلاعات ایران با ارائه آماری درباره میزان کاربران پيامرسانهای بومی گفت: «با اتصال سروشپلاس به طرح اتصال متقابل، هر کاربر میتواند به بیش از ۵۰میلیون کاربر پيامرسانهای داخلی دسترسی پیدا کند. به این مفهوم که هر کاربر با داشتن یک پيامرسان ایرانی به جامعه گستردهای از کاربران متصل میشود.» بهگفته مظفری بیش از ۲میلیون و۲۰۰هزار کاربر از امکان MXB استفاده میکنند که با ورود سروشپلاس این تعداد به بیش از 2.5 میلیون نفر افزایش پیدا خواهد کرد.
گروههای مشترک
مظفری درباره وضعیت فازهای آینده طرح اتصال متقابل پيامرسانها افزود: «در فاز دوم، امکان ایجاد کانال و گروه مشترک میان پيامرسانها فراهم میشود. در همین زمینه، سازمان فناوری اطلاعات ایران زیرساخت فنی ایجاد کانال مشترک را برای پيامرسانها فراهم کرده است و مشغول پیادهسازی آن هستند تا در زمان مناسب مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
نحوه اتصال
در طرح اتصال پیامرسانهای بومی، ایتا، بله، آیگپ، گپ و حالا سروشپلاس حضور دارند. برای پیوستن به این طرح ابتدا از بهروزبودن پیامرسان خود مطمئن شوید و سپس بهترتیب زیر عمل کنید.
روی گزینه سهخط در سمت چپ بالای پیامرسان ضربه بزنید.
به قسمت تنظیمات و سپس حریم خصوصی و امنیت بروید.
گزینه ارتباط با سایر پیامرسانها را فعال کنید.
بدین ترتیب کاربرانی که گزینه ارتباط با سایر پیامرسانها را فعال کردهاند، اینک در فهرست مخاطبان شما قابل مشاهده هستند.