• پنج شنبه 13 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 23 شوال 1445
  • 2024 May 02
شنبه 7 بهمن 1402
کد مطلب : 216866
+
-

شکلات تلخ فشار خون را کاهش می‌دهد؟

تحقیق
شکلات تلخ فشار خون را کاهش می‌دهد؟

محققان همچنان به‌دنبال یافتن بهترین روش‌ها برای پیشگیری از فشار خون بالا هستند. به‌تازگی در تحقیقی جدید مشخص شده که مصرف شکلات تلخ در کاهش فشار خون تأثیر دارد. محققان در تحقیقی که نتایج آن در نشریه «نیچر ساینتیفک ریپورتز» (Nature Scientific Reports) منتشر شده، این مسئله را بررسی کرده‌اند که چگونه مصرف شکلات تلخ ممکن است به کاهش خطر فشار خون بالا کمک کند.
به‌گزارش مدیکال نیوز تودی، نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف شکلات تلخ ممکن است خطر لخته شدن خون را کاهش دهد. با این حال محققان نتوانستند یک رابطه علت و معلولی برای این پدیده پیدا کنند. برای رسیدن به نتایج دقیق‌تر درباره فواید بالقوه شکلات تلخ به تحقیقات بیشتر در مورد فواید بالقوه سلامتی این ماده غذایی نیاز است.

خطرات فشار خون بالا
فشار خون بالا یا پرفشاری خون زمانی اتفاق می‌افتد که نیروی وارده خون به شریان‌های بدن بیش از حد بالا برود. دکتر ریگود تدوالکار، متخصص قلب و عروق در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سانتا مونیکای کالیفرنیا توضیح داد: فشار خون بالا یک وضعیت پزشکی بسیار شایع است که اغلب بدون دلیل زمینه‌ای مشخص می‌شود.فشار خون بالا به‌عنوان عامل اصلی بیماری‌های قلبی عروقی، ازجمله بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی و سکته مغزی شناخته می‌شود.محققان همچنین به‌دنبال پاسخ این پرسشندکه چگونه خوردن غذاهای خاص ممکن است به پیشگیری از فشار خون بالا کمک کند؟

شکلات تلخ؛ مورد تحقیقاتی جدید دانشمندان
شکلات تلخ یکی از موادغذایی با فواید بالقوه بسیار برای سلامتی است که محققان علاقه‌مند به تحقیق بیشتر روی آن هستند. کارن‌ز. برگ، متخصص تغذیه در این‌باره توضیح داد:شکلات تیره یا تلخ، باید حداقل حاوی 50درصد مواد جامد کاکائو باشد و بسیاری از شکلات‌های تلخ از 70درصد یا حتی 90درصد کاکائو تشکیل شده‌اند که فضای بسیار کمتری برای افزودنی‌های دیگر مانند شکر باقی می‌گذارد.
محققان می‌خواستند در مورد اینکه چگونه شکلات تلخ ممکن است خطر ابتلا به چندین بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد، بیشتر بدانند. یکی از راه‌های محققان برای بررسی علت احتمالی این ارتباط، استفاده از تکنیکی به نام «تصادفی‌سازی مندلی» بود. تصادفی‌سازی مندلی ابتکار جدیدی در روش تحلیل آماری است که از تغییرات ژنتیک، به‌عنوان متغیرهای ابزاری در داده‌های حاصل از مطالعات غیرتجربی به‌منظور ارزیابی و برآورد تأثیرات عوامل خطر استفاده می‌کند.محققان این مطالعه توانستند از داده‌های حاصل از مطالعات مرتبط با ژنوم در دسترس عموم استفاده کنند. آنها مصرف شکلات تلخ و خطر ابتلا به چندین بیماری قلبی عروقی ازجمله فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر قلب، نارسایی قلبی، سکته مغزی، لخته شدن خون در رگ‌ها و حمله قلبی را بررسی  کردند.

نتایج امیدوارکننده
نتایج این تحقیق برای موارد مثبت مصرف شکلات تلخ امیدوارکننده بود. محققان دریافتند که پیش‌بینی ژنتیک مصرف شکلات تلخ ممکن است به کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا کمک کند. داده‌ها همچنین به رابطه احتمالی بین مصرف شکلات تلخ و کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا اشاره می‌کنند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید